[]

iyiliğe karşılık ne yapılmalı?

mümkün olduğu kadar kısa anlatayım ama hukukumuz nasıl ortaya çıktı onu belirtmem gerek.
3 ay kadar önce vfs'den vize başvurusuna gitmiştim. sıramı beklerken orada çalışanlardan biri geldi, abi sen dizide mi oynadın dedi. valla bravo iyi hatırladın dedim. öyle ayak üstü konuştuk.

neyse ertesi hafta pasaport teslim almaya gittim. sıra aldım önümde 35 kişi var. bu kardeşim geldi fişimi aldı, arkaya gidip pasaportumu getirdi. net 2-3 saat beklemekten yırttım sayesinde.

şimdi bir arkadaşım fransa'dan vize alacak vfs'de randevu yok yoğunluktan. cuma günü gittim çocuğu buldum, dedim böyle böyle, bayramdan sonraki hafta gel hallederiz abi dedi.

şimdi bu adam bana karşılıksız iyilikler yapıyor. ben böyle şeylerden çok mahçup olurum ben de bu kardeşime bir hediye götüreyim diyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. çocuk orada zor durumda kalır mı onu da bilmiyorum. gömlek falan mı alsam ne yapsam bi yardımcı olsanız süper olurdu bence. teşekkürler

 
Sallıyorum bi zarfa ykm den hediye kartlar olur ya onu alıp verebilirsin ya da içki içen biri mi bu cok muamma da güzel bir sarap alabilirsin bence. Ya da ne biliyim öğle arası yemege cıkarabilirsin


  • fıytfıyt  (10.09.16 14:55:46) 
Ya da böyle elinde bir etkinliğin hediye biletleri falan varsa oyle birsey de verebilirsin. Deneyimlerimle bu kadar geldi aklıma dogrusu.


  • fıytfıyt  (10.09.16 14:56:46) 
İyiliğin en iyi karşılığı dostluktur. Ona dost ol, sıradan bir arkadaş değil de dost insan ol onun hayatında. O senin imdadına yetişmiş sen de ona yetiş mesela. Arada ara sor halin keyfin nasıl gel bi kahve içelim de.. yalnız hissetmez kendini, çok iyi gelebilir. Fakat olayı sadece maddesel bir karşılığa bağlarsan zaman içinde hoş olmayabilir, bilmiyoruz.


  • yaren  (10.09.16 14:57:00) 
iki bira ısmarla, muhabbete çağır. isterse orda ister zaten üçbeş. yoksa düz iyi adamdır


  • hasmetizm 2046  (10.09.16 14:59:13) 
Kaliteli bir çikolata kutusu


  • fragile lady  (10.09.16 15:07:06) 
milletin hakkini yiyerek size yardim etmesi iyilikseverlik degil gotluktur. orada sira bekleyenler mal cunku, ya da baskasinin vize randevusu hakkini gasp ederek onun yerine gecmek de gotluktur.


  • oscar  (10.09.16 18:00:27) 
hacı ne cikolatası ne şarabı
naabiyosunuz :D

kardesim sagol isimizi gordun de bi yemek ismarliyim de, ama aksam yemegi falan yabma
ne biliyim 2 kisilik sinema bileti al manitanla gidersin de
  • kingcyrax  (10.09.16 19:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.