[]

Bir Otelin Booking'den Çıkartılması

Komisyon vermemek için müşteriye havale öneren bir otele booking'in ne yaptırımı olur?

Teşekkürler.


 
ciddi bir şeyler döner. duruma göre çıkarılabilir.

ama ben anlayışla bakıyorum böyle durumlara eğer karşı taraf abartmadıysa. iyi niyet önmeli.

booking ya da yemeksepeti gibi yerler çok dayatmacı ve çok komisyon alıyor.

eğer zorluyorlarsa, booking. com dışında kullanmam dersiniz olur biter.

yemeksepetinde mesela geçende yurt dışından sipariş verecektim bir yere, önceden aradım özel bişeyler yazdırmak için orayı "abi mümkünse nakit ya da eve gönderilen kredi kartıyla ödeseniz yemeksepeti olmadan, çok komisyon alıyorlar" dedi, eğer imkanım olsa öyle ödeyecektim gerçekten.
  • kurnaz  (10.09.16 13:27:14) 
otel komisyon faturasını ödemezse ya da ciddi bir problem olmadığı sürece booking den kolay kolay çıkartılmaz. Booking in minimum komisyon oranı %15. yani %15 lik komisyon oranı için size böyle teklif sunulup aklınızı karıştırmaya değmez tabi ama otel niye bu yolu seçmiş ona bakmak lazım (muhtemelen civar otellerden düşük fiyat vermiştir, o kaybını bu şekilde tamamlamaya çalışıyordur). bence eğer konaklamanız 1 günden fazla ise bir günü(mesela son gün) booking kanalı ile yapabilirsiniz. böylece booking de yorum hakkınız olur ve bu şikayetinizi orada dile getirebilirsiniz emin olun otel bunu ciddiye alacaktır. havale yaparsanız da komfirmasyon aldığınız sürece bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama herhangi bir olumsuzluk karşısında otellerin booking misafirlerine daha özenli davrandığını bilin. ha şunu da söyleyeyim bazende misafirlerden booking fiyatınızdan %10 indirimli yapın havale yapayım, en azından komisyon ödemezsiniz gibi tekliflerde geliyor. eğer otel size dediğiniz gibi bir teklifte bulunmuşsa sizde otele böyle bir teklifte bulunabilirsiniz. işte bunu kabul etmezlerse ki muhtemelen kabul etmezler, şikayet olarak yazın o zaman. çünkü adil olmuyor.


  • mohito  (10.09.16 13:47:03) 
@sivri

etiklikle alakası yok bunun. ben zaten adamların telefonunu googledan buldum. aradım sordum. yemeksepetinden sipariş verdim de adamlar benim siparişimi iptal filan etmediler.

bilmiyorsanız söyeleyeyim, bu şirketlerin anlaşmalarında yazar zaten, booking ya da yemeksepeti üzerinden ulaşılmadı ise alternatif ödeme metodu önerebilirler. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen.

ben dışarıdan bulduğum numaradan arıyorum. adama da yemeksepeti üzerinden sipariş vereceğim oradaki her ürün var mı elinizde dedim(daha önce bir çok pasta etc. siparişimde orada olmasına rağmen olmayan ürünler oldu başka yerlerde), adamda bana "yemeksepeti dışından sipariş verebilir misiniz?" diye sordu. bu kadar basit. bende hayır verme imkanım yok dedim. adamda "abi almam siparişini" filan demedi, tabii ki sorun yok dedi.

burada etik olmayan bir durum yok. bunu geçtim hukuksal olarakta sıkıntı yok. adam sadece ama sadece yemeksepetinden sipariş almıyor, dışarıdan da alma hakkına sahip. kural o sistemler üzerinden verilen siparişler ardından bu teklifin götürülememesi.
  • kurnaz  (10.09.16 14:01:28) 
@sivrisinek

saçma saçma kavgalar ile seninle ağız dalaşına girmeyeceğim.

dilersen buyur yemeksepetini ara sor, ben sizin listenizdeki şirketi googledan bulup aradım sipariş verdim, mümkünse normal ödeme yapmamı istediler de. bu sizin kurallarınıza aykırı mı diye sor. yemeksepetinde site üzerinden sipariş vermedikten sonra sana alternatif metotlar sunabilirler.
  • kurnaz  (10.09.16 15:34:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.