[]

İkinci el araba alırken nelere dikkat etmeli?

Kendimize ait ilk arabamız olacak ve bu konuda tam cahiliz. İlk 1-2 sene 2. el arana kullanma taraftariyiz zira ben istanbul trafiğine alışkın değilim, erkek arkadaşım da profesyonel sürücü değil. Bir yere çarpsak, kaza yapsak yepyeni arabayla bunu yaptığımız için çok üzülürüz. Acemiligi atana kadar orta karar bir araba alalım dedik o yüzden.

Bu durumda nelere dikkat etmek gerek? Mesela arabalar kaza yapıyormuş ama onu siliyorlarmiymis, bir şey yapıyorlarmis. Anlamiyormussun kaza yaptığını. Bu tarz seylerden nasıl korunabiliriz? Birazdan galeriye gideceğiz. Ne soralım?

Ben nissan micra'yi çok beğendim. Alsak pişman olur muyuz?

Bunun gibi öneriler, tavsiyelere açığiz efendim. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
eksisozluk.com şükela modu


  • fragile lady  (10.09.16 13:14:59) 
Bir3iki7 ye mesaj attık yardımcı olur
Micra ufak güzel bir araç
Mutlaka expere gösterin ve mesaj yolu ile geçmişini sorgulayın
Km si orjinalmi bakımları yapılmışmı sorun nerede yapılmış vs bunuda sorun
  • basond  (10.09.16 13:19:04) 
Bunu okuduk zaten ama ordaki herkese aklıma takılanlar tek tek soramayacagim fragile lady. Duyuruda daha çabuk iletişim kurabiliyoruz insanlarla. Üstelik ne kadar alırsak o kadar iyi.


  • fraise  (10.09.16 13:20:22 ~ 13:21:19) 
Ek olarak parçası ucuz ve bol bir araç öneririm acemi iseniz fiat reno gibi hatta kaza bela kesin bulaşırız sürteriz tamponu falan diyosanız kazasız lokal boyalı araçları bile tercih edebilirsiniz fiyat aralığı ne?


  • basond  (10.09.16 13:24:28) 
mutlKa servise teste sokun. Aslında mümkünse galerilere hiç bulaşmayın. Bu memlekette güvenmeyeceğiniz iki yer sorsanız derim ki; emlakçılar ve galericiler. En güzeli mesela nissanın( micra dediğiniz için) kendi plaza satış yerinden almanız veya dod gibi derindere gibi garanti sunan yerlerden de 2.el alabilirsiniz. Tabi bunlar piyasaya göre 3 5 daha pahalı.


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (10.09.16 13:42:25) 
hocam birincisi şahıstan alın. ikincisi bu işlerden anlayan eş dostla gidin. yoksa başınıza gelmeyen kalmaz. otomobil dünyası üç kağıtçılarla dolu...
buradan öneriler falan güzel ama iş uygulamaya geldi mi dökülüyor...

  • gotic  (10.09.16 14:26:00) 
Öncelikli olarak galerilere GİTMEYİN. Ben çakal olmayan sattığı arabayı dürüstçe anlatan galeri pek görmedim duymadım.
Düşüncelerinizde haklısınız. İstanbul gibi bir yerde ilk araba hem 2.el olmalı hem de ufak olmalı.
Peki nelere dikkat etmeniz gerek? Arabayı nerden nasıl alıcaz?
-Bu işler de artık internetten yürüyor,galeriler de firmalar da 2.el araçları burada sergiliyor zaten.
-O yüzden Sahibinden.com da zaman geçirmelisiniz. Açıklamasi fotoğrafları düzgün arabaları seçmek gerek.VE ÖNCELİĞİNİZ SAHİBİNDEN SATILIK OLANLAR OLMALI.
-Arabayı seçip beğendikten sonra da telefonla arayıp klasik sorular(Kilometresi, son bakım tarihi, lastik durumu vs.vs.) ve plakayla şaşi numarasını öğrenmeniz gerek arabanın geçmişini sorgulamak için.
- (git: sbm.org.tr )
- Bunları yapıp her şeyde anlaşıp araba içimize sindiğinde de notere gitmeden önce arabayı yetkili servislerde ki testlere sokuyoruz. Ve sahibine diyoruz ki "test de dediğinizden farklı bişey çıkarsa(extra boya, değişen cam kapı) siz ödüyosunuz, eğer sıkıntı olmaz ise ben ödeyip arabayı da satın alıyorum".

Biraz çetrefilli bir süreç evet ama piyasa gerçekten kötü. 0 alınan arabalarda bile sorun çıkıyor maalesef. Başka sorularınız olursa, bildiğim kadarıyla da cevaplayabilirim. Hayırlı olsun şimdiden :)
  • bir3iki7  (10.09.16 16:39:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.