[]

kullanılmayan yumurta sarıları

6 yumurta ile omlet yapıyor, 5 yumurtanın sarısı artıyor. bunları çöpe atmak istemiyorum. evde yiyecek kimse yok. ne yapılır ki bunlar? teşekkürler




 
Azıcık, minicik yağda pişir, sokak kedilerine ver.


  • buff  (10.09.16 12:02:16) 
kek kurabiye yap.


  • kurnaz  (10.09.16 12:06:52) 
@gram altın

sarısında daha fazla protein yok. biraz daha azı var. hatta tüm yumurtanın proteini %60 beyaz- %40 sarı şeklindedir ortalama.

sarısı çok daha besleyici ama yağ ve kolesterol var baya bi, beyazı sağlıklı ama çok besleyici değil.
  • kurnaz  (10.09.16 12:34:44) 
suda haşlayıp kuşlara ver. çılbır gibi.


  • ya ben lan neyse  (10.09.16 12:39:27 ~ 12:39:37) 
yumurtanın sarısı da beyazı da yeteri kadar sağlıklı. boşu boşuna ayırma hepsini ye.


  • sta  (10.09.16 18:14:43) 
sarısını fazla kaçırınca alerji yapıyor. istesem de yiyemem :)


  • cekilmis gayfe  (10.09.16 18:24:57) 
sufle veya pastacı kreması yapın. diyetteyseniz hayvanlara verin bence de


  • fridgetiness  (10.09.16 18:49:32) 
"Here's how to save the egg yolks when a recipe calls for using only whites, or vice versa.

1. If you don't plan to use the eggs immediately, pour them into an airtight container and freeze. To prevent the yolks from gelling, add a pinch of salt or a heaping teaspoon of sugar for every four yolks.

2. The day before you use the eggs, place the container in the refrigerator, and allow them to thaw overnight. Use yolks as soon as they are thawed. Your egg whites will beat to a better volume if you allow them to sit at room temperature for about 20 to 30 minutes."
  • fridgetiness  (10.09.16 18:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.