[]

ayak bileğindeki ödem nasıl yok edilir?

Sb.
Kortizon kullanmak dışında kalan önerileri deneyebilirim. Ve silikon destekli ayak bilekligi kullanıyorum, o da olmasa halim harap.
Şimdiden teşekkürler.


 
biraz daha detay verebilir misin?mesela ödem neye bağlı oluştu.travmatik bir durum mu mesela?ne zaman oluştu?


  • uzman pratisyen  (10.09.16 11:59:29) 
Travmatik büyük ihtimalle doktorum mr'a bakıp öyle dedi. 1 senedir aynı ama ben bu sekilde olmadan öncesine dair burkulma vesaire hatırlamıyorum. Kas gevşetici ve ağrı kesici kullanınca hicbir problem yok. Tabi bu ilaçların da mideyi mahvettiğini öğrendikten sonra uzak duruyorum. Bilekligimi taktığım sürece problem olmuyor ama sürekli takamadigmdan cikarinca eski aci dolu kilitlenmeler gelecek gibi oluyor.


  • dickens  (10.09.16 12:03:47) 
bilekligi takmadigin zamanlarda surekli soguk kompres ile. o jel pedler var buzlukta tutulan. onlar bu ise birebir. iki tane al surekli bileginde tut. yalniz dikkat et bez kaplari olmadan ciplak tende cok tutma, yakabiliyorlar.


  • in vino veritas  (10.09.16 12:10:11 ~ 12:10:24) 
@ in vino veritas deneyeceğim teşekkürler.


  • dickens  (10.09.16 12:14:14) 
ödemin üç tedavisi var. elevasyon(yani ayakları kalp seviyesinden yukarı kaldırma),soğuk kompres ve steroid (kortizon buraya dahil). ağrı kesicilerin çoğu (parasetamol hariç) steroid olmadığı halde steroid etkisi gösterir. mideye olan olumsuz tesirini engellemek için lansor kullanabilirsin.


  • uzman pratisyen  (10.09.16 12:15:54) 
@ uzman pratisyen teşekkürler.


  • dickens  (10.09.16 12:17:43) 
Ben indol adli ilactan cok buyuk fayda gordum. Tabanlik, steroid enjeksiyonu, egzersiz fayda etmemişti. Indolu yaklasik 1 ay kullandim surekli olarak.


  • curukturpkokusu  (10.09.16 12:40:50) 
@curukturpkokusu teşekkürler.


  • dickens  (10.09.16 12:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.