[]

izmirli güzel insanlar

Eyy yardim sever guzel insanlar. Son zamanlarda bayagi sanssiz hissediyorum kendimi. Bakin bir ornek vereyim; bundan tam 2 ay evvel cok istedigim bir sey gerceklesti, izmire tayinim cikti. Ulan nasil sevindim anlatamam. Yok lan anlatabilirim dur; temmuz sıcağında evde boxerla uzanmis yatiyordum, haberi alinca big box yaparak lorke calaraktan kiralik sutudyo dairemde sutunlari tekmeleye tekmeleye halay cektim. Ust komsu uyarmaya geldi sokaga acilan dis kapimi yari ciplak halde actim, adami da iceri cektim ve ben halay basi, komsum halay uyesi olarak zorla halaya dahil ettim adami. Halayimdan memnun kalmis olacak ki o da kendini kaptirdi ve karisi gelip acik kapi araligindan "kamiilll" diye bagiranna kadar surdu bu cosku.

Iste boyle guzel duygular icerisindeyken tipki halayi bolen nesesiz dominant ust komsu nebahat abla gibi bir tatsizlik yasandi, darbe tesebbusu oldu.. Bizim tayinler de diger kamusal haklar gibi durduruldu, seneye kadar ertelendi dendi.

Bir cok calisma arkadasimiz gozaltina alindi, tutuklandi, ihrac edildi. Dolayisiyla is yukumuz de bir hayli artti. Normalde 1 hakime 2.5 personel duserken 2 aydir 1 personel basina 2.3 hakim ortalamasi ile calisiyoruz. Kaldi ki hakim egosu diye bir sey var, anlatsam duyabilir misiniz sesimi misralarimda..

Gel gelelim gunumuze; bu hafta itibariyle "tayinlerinizi tekrar actik, gidebilirsiniz naniikk" diye bir muzekkere geldi ve bizim planlar tersine donerek bir anda hizlanmak zorunda kaldi.

Istanbulun sicak kumlarindan izmirin serin sulatina atlamak tabii ki bulunmaz bir nimet ve kiymeti bilinmesi gereken bir sey -ki soz veriyorum izmirliler, vericem hakkini canim izmirin- lakin bu asamada vir sanssizlik daha yasadim. 2 ay once tayinim ciktigi zaman izmirde yasayan askerlik arkadasim rasimi aradigimda cok sevinmis, kendisine ait olan evde tek basina yasadigini belirtip burdan baska ev bakarsan kuser/darilirim, canimsin igde gozlum diyerek yuregime bir su serpmisti izmire gidince kalacak yer bulma konusunda. Benim de tam aradigim seydi bu teklif. Cunku ben hayatimin geri kalanini izmirde gecirmek, "ama izmirin neresinde gecirmek" sorusunu yanitlamak icin ise gereken zamani baska bir ev aramadan, zahmet cekmeden bulmus olacaktim.

Velhasil bugun rasimi aradim, "nediyon/noruyon"dan sonra "rasimcim tayinim onaylandi, geliyom oluummm" nidalariyla bir elimde telefon diger elimde sanki mendil varmis gibi ibrahim tatlises halayi cekerken rasimin o kadar da mutlu olmadigini anlamam halayin ikinci uc ayagina denk geldi. Bugulu bir ses tonuyla "ben evlendim devrem, bayramin dorduncu gunu dugunum var" diyerek sanssiz gecen gunlerimin noktalanmadigini ispatlamis oldu..

Ozet: rasim yalan olduguna gore, sizce ben izmirde yasamak istedigim yeri secene kadar nerede kalayim, basimi hangi taslara vurayim. Is biraz acile bindi, bayramdan sonra orada olacagim baska baska bir aksilik cikmazsa artik. Baskaca tavsiyeler de olur, nasihata guzel akla acigim.

Not: tayinim bayrakli adliyesine cikti.

 
hakim olaydın hakim evinde kalırdın xD

Şaka bir tarafa öncelikle bir misafirhane bul çeşitli kurumlarda. Sonra adliyeden bul birilerini işte. (yazması kolay yapması zor olabilir.)

Tayinin hayırlı olsun adaletin en çok çalışan ama neredeyse yokmuşsun gibi davranılan insanı :)
  • infernalcadre  (10.09.16 01:54:24) 
@infernalcadre
Su dunyada guzel insanlar da var bee.. cok sagol, adamsin

  • okiler  (10.09.16 02:07:02) 
çalıştığın yerden yere yakın ev bulmayı öncele ısrar et derim

dört senedir bornova-karşıyaka arası mekik dokuyorum, tamam metro otobüs var da günümün 3-4 saati yolda geçti, okulda dersler öğleden sonra 2-3 gibi bittiği için idare ediliyodu da çalışırken çekilir mi ne kadar çekilir emin değilim

başka ilçeden ev tutucaksan da ulaşım olaylarını öğren, ayrıca izmiri bilirim sorarsan söylerim nerde ne kadardır evler, orada eve çıkılır mı nasıl bir yer diye
  • dafaisss  (10.09.16 02:30:19) 
@dafaisss
Dukkan bayraklida hacit, adet sarayi. onerilerine acigim. En dusuk memur maasi ile tek kisi nerden ev tutayim diye soruyu pekistireyim?

  • okiler  (10.09.16 02:43:59) 
bayraklıda yaşamadım ama yaşayanlardan pek hoş şeyler duymadım, yani bariz bir şey yok başlarına gelen ama muhiti insanını esnafını pek sevmemişler; bayraklıda da dur şu pazar günü çıkayım şuraya yürüyeyim diyebilceğin bir yer bilmiyorum

oraya yakın özkanlar'a bakabilirsin, orası aynı zamanda öğrencilerin de ekseriyetle ev tuttuğu bir yer, benim tanıdığım biri yok ama ilanla ev arkadaşı bulayım arayışına girersen orada ege öğrencileri de devreye giriyo

manavkuyu biraz daha pahalı ama senin dükkana daha da yakın özkanlardan.

yakın yerler böyle bildiklerim, 700-800'den aşağı bulamazsın tahmin ediyorum ki.

bornova erzene mah. ve kazım dirik mah.'de bakılabilir ama kiraların pek farkediceğini zannetmiyorum.

saydığım yerler bornova, adliyeye otobüsle gitmenin sıkıntı yaratmıycağı yerler.

atatürk mah. daha yukarıda, orada ekseriyetle aileler yaşar, müstakil evler ya da aile apartmanları var bildiğim kadarıyla, tabi karış karış bilmiyorum ama bana öyle intiba verdi şu ana kadar, orası demin dediğim yerlerden daha ucuza ev bulabilceğin bir yer. mesafe daha uzun ama dolmuş da işliyo adliyenin o tarafa.

senin en düşük kiraya isteğine o civardan en çok uyanı atatürk mah. bornovadakini kastediyorum tabi izmirdeki başka atatürk mahallelerine gitme ^^ hem senin dükkana hem merkezdeki çarşı pazara biraz uzak ama.
  • dafaisss  (10.09.16 03:01:59) 
ha bir de şunu diyeyim: dükkana yürüyerek gidip gelebilceğin bir yerden ev kiralamakla, daha ucuza kiraladım diye düşündüğün yerden yol parasını da ekleyince masraf aynı kapıya çıkıyo, yol yorgunluğu da sana kalıyo


  • dafaisss  (10.09.16 03:12:34) 
şimdi emin değilim yürüme mesafelerinden ama manavkuyu yürünebilcek mesafede demin saydıklarımdan sadece, sen haritadan bakıp emin olursun


  • dafaisss  (10.09.16 03:14:20) 
Bayraklı adliyesi Bayraklı'da değil, Salhane'de.
İzban hattı üzerinde biir ev bakabilirsin. salhane durağına yakındır.
Adliye'nin Bornova tarafına doğru Manavkuyu taraflarında konutlar çok, yeni yapılandı oralar, çok eski konutlar değil çoğu.
Bayraklı'da oturan adliye çalışanları var, aile. Öyle çok kötü bir bölge değil. Çok eskiden beri göç alan bir bölge yukarılara doğru ilerledi. Alt kesimler daha tercih edilesi. Deprem riski en az, manzarası en güzel bölgelerden biridir Bayraklı.

Öğretmenevi, polisevi, tcdd misafirhanesi gibi misafirhanelerde kalıp yaşamak istediğin yeri seçebilirisin. eşyali günlük kiralanan konutlar da oluyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (10.09.16 08:27:47) 
Bayraklı güzel yerdir. Çay Mahallesi tarafları kötü olabilir.

Atatürk Mahallesi'nde müstakil evler daha çoktur. Memura ev verirler ama. Adliyeye uzaktır.

Manavkuyu - Özkanlar tarafları en fazla 20-30 dakika yürüme mesafesindedir. Yüksek apartmanlar bulunur, evler yenidir ama zemini sağlam değil derler.

Bahçelievler (Karşıyaka) İZBAN hattı üzerindedir. Evler boldur ve muhit olarak güzel yerdir.

İzmir'de yardıma ihtiyacın olduğu her an buradan bana ulaşabilirsin. Hoş geldin.
  • teknikekip  (10.09.16 09:47:08) 
Öncelikle hoşgeldin. Durumunun aciliyetine de bakınca öncelikle misafirhaneler ideal senin için. Orda kalırken de ev ararsın zaten. En düşük memur maaşıyla tek yaşamak biraz maddi sıkıntı yaratabilir. Ama bu biraz da senin evden beklentilerine bağlı. Doğalgaz olmazsa olmaz dersen İzmir'de ulaşımı da rahat olan yerlerde 1000tlnin altına ev bulman çok zor olur.

Nerelerde ev arayabilirsin diye bakacak olursak, bornova özkanlar önerisi bence makul olmaz senin için çünkü o bölgede senin şartlarınla uygun ev bulman baya zor. Bunun dışında Karşıyaka'da da bir nebze Demirköprü ve Şemikler nispeten özkanlara göre uygun ve daha yeni ev imkanı sunar. Izban da geçtiğinden işe ulaşımın kolay olur.
Ancak benim önerim ise, Bayraklı merkezde ev araman yönünde olur. O bölgede merkezi sistemli evler nispeten daha uygun olabiliyor, izbana da yakın olursun. İnsan profili açısından İzmir algını tam yaşatmayacak bir bölge olsa da ulaşım açısından rahat olur senin için.

Bunun dışında sormak istediğin bir şey olursa istediğin zaman mesaj atabilirsin dostum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Tyler89  (10.09.16 17:37:49) 
@Tyler89

Hatay'da oturuyorum. Metro durağından iki sokak aşağıda. Doğalgazım yok ve 750 lira kira veriyorum. Genelleme yaparken dikkat edelim.
  • teknikekip  (11.09.16 23:14:19) 
@teknikekip

Orda dediğimi tam anlamadın galiba. Diyorum ki doğalgazı olan, ulaşımı iyi bölgede ve beklentini karşılayacak (beklentin orta ve üstü ise) düzeyde bir ev 1000tl altına çok zor.

Sen kalkmış bana doğalgazım yok 750tl'ye oturuyorum diyorsun. Doğalgazı olmayan evi örnek vermeni bi tarafa koyuyorum, halihazırda oturduğun için son dönemde kiraların İzmir'de ne denli arttığının farkında değilsin belli ki. 900tlye de doğalgazlı Üçyol'da, Hatay'da bulabilir ama beklentiye bağlı. Bayırda ve/veya eski bi ev beklentilerini karşılıyorsa bulabilir.

Bana bu durumu karşılayacak bir evi 1000tlnin altında bulursan haber ver lütfen. Ya ben taşınırım ya da bi arkadaşım taşınır mutlaka.
  • Tyler89  (12.09.16 13:25:16 ~ 13:27:10) 
Hey yavrum hey. Atatürk mahallesi denmiş. Ben de şurdan kurtulmak için ekşi duyuruya ev arkadaşı için rutin kontrollerimden birini yaparken gördüm ilanı. Aynı durumda geldim biliyor musun izmir'e? Sadece bunu bu kadar uzun anlatacak enerjim yoktu.erkek olduğuna göre maazallah diye diye eleyeceğin semt sayısı izmirde sınırlı. Ama yine de Atatürk mahallesi ve üzeri olan evka4 ü önerebilirim. Benim kurtulmak isteme sebebim iş yerimin Karşıyaka da olması. Adliyeye direkt dolmuş var. Sakin sessiz muhit. Aşağıdaki meşhur izmir kokusu aksine burası mis gibi. Bi kaç derece de soğuk olur tabi. Müstakil evlerdeki salıncaklar çardaklara bakarken içlenirsin ya. İyidir yani. Hayırlı olsun ve Kolay gelsin.


  • yassa leyn  (16.09.16 02:50:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.