[]

yüz yılın sorusu - traş köpüğü mü jel mi?

son 4-5 senedir sanırım Gillette traş jeli kullanıyordum, bugün köpük aldım niveadan tekrar denemek için.

yahu yok böyle güzellik arkadaş.cidden jel çok saçma geldi traş sonrası. jelle resmen eziyet çekmişim.

sizin seçiminiz ya da düşünceniz nedir sevgili duyuru ailesi?

bu arada traş bıçağı şu - wilkinson hydro 5 - elektrikli de, bi boka yaramıyo o kısmı.
ecx.images-amazon.com

 
Ben de uzun suredir kopukle tiras oluyordum. Gecende jel aldim bu zamana kadar eziyet cekmisim diyorum. Tersten duzden nereden kesersem keseyim hic acimiyor. Normalde bogazimda bir bolge var. Sakallar her yone bakiyor, orayi alirken cok canim yanardi ama jelle coook rahat.


  • zoghurt  (10.09.16 00:23:48) 
köpük +1.

jel jileti tıkıyo, işi çok yavaşlatıyor. hiçbir katkısını görmedim. bir de fırça kullanmayan için jeli yedirmek daha zahmetli.

(yalnız köpükten de full verim almak için mach3 veya muadili şart. çift bıçaklı kullan at-ları kullanmayın)
  • 507  (10.09.16 00:26:45 ~ 00:27:50) 
20 yıldıır köpükle traş oluyorum...


  • gotic  (10.09.16 01:00:40) 
Seçeneklere krem eklenmezse yüzyılın sorusu olmaz bence. Pratiklik açısından jel-köpük kapışmasında jel derim ama gerçek traş hissini fırça-krem kombosu ile yakalıyorum.


  • candanag  (10.09.16 01:17:13) 
Açılın, hobisi tıraş olmak olan birisi geldi !

Arkadaşlar, öncelikle tıraş sadece sakalları kesmek değil aynı zamanda da cilt bakımıdır, ayrıca bir erkeğin en fazla dikkat etmesi gereken kişisel bakımlarının da başında gelir.

Öncelikle, köpük ve sabun konusuna gelirsek; köpük ve jeller kayganlık sağlayan, kullanımı daha basit sabun türevleridir. Ancak ideal tıraş için doğru seçimler olduğunu düşünmüyorum çünkü bunların kullanımında genelde fırça kullanılmaz, kendiden köpürürler. Bu yüzden de insanlar sıcak su kullanma ihtiyacı hissetmezler.

Günlük iş hayatını, acelemiz olduğunu bir kenara bırakırsak sağlıklı bir tıraşta köpük, fırça ve jilet önemlidir. Jilet tercihiniz teninize, sakal türünüze göre size kalmış, en uygununu belirleyebilirsiniz ama sabun ve fırça önemli, şöyle ki :

Tıraş sabunları nemlendirici özelliğe sahiptir, teni kurutmaz. Muhtemelen jel ve köpüklerde de bu özellik vardır ancak tıraş sabununu kendiniz köpürtüp hazırlamalısınız. Sabunu sıcak su ile hazırlamanız teninizi ve sakallarını yumuşatıp gevşemesini sağlayacaktır. Güzel, kaliteli bir fırça ile köpürtme ve sakallara yedirme işlemi, teninize masaj yapar. Sonrasında tıraşa başladığınızda, kolay ve kaliteli tıraş olabilirsiniz. Hatta size tavsiyem arada sırada, tıraş sonrası, temiz cildinize fırçayla tekrar sabun ile köpürtme yapmanızdır.

Ayrıca son bir not, elektrikli tıraş makinaları sakallarınızı kesmez, kopartır. Çift bıçaklı bir jilet kullanmanızı öneririm. 3 ve üzeri tahriş edebilir...
  • burka  (10.09.16 01:22:02 ~ 02:59:35) 
@burka

olum berberde hissettim kendimi. hayatımda berbere sakal kestirmemiş adamım bir de. o fresh arko köpük kokusu geldi burnuma 10 sene öncesinden.

verdim siparişi
www.amazon.de

www.amazon.de
  • kurnaz  (10.09.16 02:29:37) 
@kurnaz

O arko tıraş sabunu gerçekten çok iyidir, yabancı internet sitelerinde bile dikkat çeken, insanların bildiği bir üründür. Hem gerçekten iyi bir sabundur, biraz krem mi ne varsa içinde, tıraş sonrası teni kurutmaz, nemlendirir, hem de mis gibi tertemiz kokar. Ayrıca fiyatı da şahane, yurtdışı internet satış fiyatı 3Euro olarak görünüyor (ki o bile çok uygun) Türkiye'de biz 1.5 - 2 lira civarına satın alıyoruz, oldukça uzun süre kullanıyoruz.

Bu arada, verdiğin linkteki tıraş setinin siparişi verdiysen pek doğru bir seçim yapmamış olabilirsin çünkü sadece sabunun fiyatı 3 Euro idi :) Muhtemelen ustura ve tıraş fırçası çok kalitesizler ki öyle görünüyorlar. Ustura kullanmak ayrıca maharet isteyen bir iş, bence önceden kullandığın tıraş bıçağına devam edebilirsin. Doğru köpük ve fırça kullanımıyla zaten tıraşın kalitesi artacaktır. Tenine uygunsa ve memnunsan değiştirme bıçağını. Ama o setteki fırçayı kullanmanı önermem, büyük olasılıkla sentetik kıldan üretilmiştir. Kaliteli bir fırça satın alırsan ömür boyu kullanabilirsin, ben babamdan bana kalan tıraş fırçasını kullanıyorum, çok güzel ve yumuşak. Herhalde ikimiz birlikte 20 seneden fazladır kullanıyor olmalıyız :) Hatta bunu yazarken önceden bana armağan edilen, paketinden bile çıkarmadığım 2 tane fırça vardı, gittim hepsini suyun altında test ettim. Benim kullandığımın hissiyatından ve yapısından daha memnun kaldım. Diğerleri sentetik üretim fırçalardı. Detaylar için şuraya gözatabilirsin.

tiraskeyfim.blogspot.com.tr

Ayrıca şimdi hatırladım, seninle geçtiğimiz birkaçgün içerisinde mesajlaşmıştık, ufak da olsa bir yanıt verebilirsen çok sevinirim. Vermemeyi tercih edersen de sen bilirsin elbette :)

Kendine iyi bak, şimdiden hayırlı tıraşlar dilerim, sıhhatler olsun :)
  • burka  (10.09.16 21:19:24 ~ 21:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.