[]

bütün dişleri çekilen kedi ne yer

sokakta buldum evden bırakılmış bir kısır kızı bugün ağzı kan içindeydi, veterinerimize götürdüm bütün dişlerini çekmek gerektiğini söyledi ve bu gece ile yarın veterinerde kalacak antibiyotik tedavisi için pazartesi de ameliyat olacak. kedi 6 yaş civarı dedi veteriner ameliyattan sonra ne yer ki bu hayvan? vet'e sorduk kuru mamayı yutacak yas mamayı yer zaten dedi ama? aslında çok iyi bir veterinerdir ama emin olamadım ya yiyemezse birşey? çekilmezse ölür dedi mecbur kabul ettik. şimdi diyorum hiç almasamıydım hayvanı, bunca zamandır sokakta yaşayıp gitmiş. bilemedim.




 
ya oncelikle cok iyi bisey yapmissiniz, umarim ameliyati atlatir cocuk.

ameliyat sonrasinda kuru mamayi yemekte zorlanabilir, hekiminiz belki de islatarak vermeyi kastetmistir. kediye siz mi bakacaksiniz? sokakta kalacaksa biraz zor olabilir, ama sizin gozetiminizde kalacaksa toparlar bence. sadece biraz daha pure formunda seyleri yer, bu yani.
  • evde liyakat kalmamis  (09.09.16 23:19:14) 
10 yaşında bir kediye bakıyorum, 1 seneyi doldurmadık birlikte ama ikinci ayda hayvanın ağzında bir yara belirdi, çiğnediği şey acı verdiği an bırakıp kaçıyordu, çok kilo kaybetti. Yoğurt ve rafadan yumurta karışımı ya da blendırdan geçmiş ciğer, eldeki neyse onu veriyorum bunca zamandır. Kilosu sabitlendi, sağlıklı ve mutlu diyebilirim. Ama her gün yarım saatimi beslenmesine nezaret ederek geçiriyorum. Meşakkatli, imkansız değil ama çok zorlu.


  • kargn  (09.09.16 23:19:50) 
hocam ilk olarak 3 5 çeşit yaş mama alın, yemezse veterinerlerde satılan kaliteli ama açık olarak sattıkları kuru mamalardan alıp suyla ıslatıp verin.

yani her kedi herşeyi yemiyor, birinin sevdiğini ötekisi sevmiyor, çeşit dememden kasıt bu
  • killerbee  (09.09.16 23:22:47 ~ 23:25:53) 
Lutfen pisman olmayin cok iyi birsey yapmissiniz, muhtemelen aci icinde yasiyordu zaten. Ya biyerde acliktan kivrana kivrana olseydi??
Hayvanlarin adaptasyonu bizimkinden cok daha iyi, yas mamayi cok rahat yer siz bakacaksaniz yasli kediler icin olan mamalar daha yumusak oluyor ama geri birakilcaksa sokaga birsey diyemiyorum:(

  • sindustrial  (09.09.16 23:37:32) 
Selam.

Bizim okuldaki kulüpte böyle (cincivit hastalığı var) iki kediye bakan biri var, sorup yazayım buraya. Belki yukarıda yazılmamış bir şeyler çıkar.

Edit: Sordum.

Kedinin diyabet, tansiyon vb. bir hastalığı yoksa:

Tavuk ciğeri haşlayıp ezerek verebilirsiniz, lezzetli ve besleyici (püre halinde). Bir tencere haşlayıp dolaba koyup ara ara vermek mümkün.

Yoğurt ve peynir verebilirsiniz, bağışıklık sisteminbe iyi geliyormuş ama tuzlu peynirler kullanmamalıymışsınız.

Yavru kediler için olan ıslak, püre kıvamındaki kedi mamalarını verebilirsiniz. Çok rahat yiyorlarmış.

Son olarak da kuru mamayı su, süt ve ayran üçlüsünden biriyle (kedi hangisini severse) yumuşatıp verebilirmişsiniz (deneme yanılma).
  • Adramelekhh  (09.09.16 23:48:10 ~ 10.09.16 14:55:03) 
doğru şeyi yapmışsınız.

veterinerin dediği gibi kuru mamayı yutarak yemeyi öğreniyorlar ve yaş mama yiyebiliyorlar, merak etmeyin.
  • blatta hiberna  (09.09.16 23:56:31) 
bizim köpeğimiz olduğu ( dogo) için evde eşimi ikna etmek, kabul etse ikisini birbirinden korumak nasıl olacak bilmiyorum, alırken hiç birini düşünmedim dürüst olmak gerekirse, ben zehirlendi falan zannettim kanı görünce esnaftan kutu istedim koyduğum gibi de veterinerime gittim, işlem sonrası bir süre kapalı balkonumda bakacağım orası kesin ama sonrasını şu an öngöremiyorum :( mamasını ıslatıp veririm o iyi fikirmiş, bu arada @adramelekhh sorarsan çok makbule geçer.


  • salem330  (10.09.16 01:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.