[]

6 yıllık arkadaşla araya mesafe koyma

lise 2den beri tanışıyoruz, aynı fakülteleri kazandık. hayatta ailem dışında güvenebileceğim 2-3 kişiden birisidir. ama artık üniversite bitmeden yeni bir çevre yapmak istiyorum. bunaldım resmen haftanın 7 günü dışarı çıkalım istiyor, bakın görüşmek istemediğimi söylemiyorum ama sürekli aynı şeyleri yapıyoruz yıllardır, bunu haftada 1 max 2'ye düşürmek istiyorum.
bir de şöyle söyleyeyim uyumlu bir tipte değil. mesela ben sürekli aynı ortamlarda bulunmak istemiyorum. bir noktadan sonra sıkıyor. mesela x,y,z,v,h,j,k,o,t bar-cafe-sinema-pub'ına gitmek istiyorum, o mesela hep x,h,t cafe'sine gitmek istiyor. bunun gibi 2-3 garip takıntısı var. bu beni rahatsız ediyor. önceden daha relaxtı üniversiteyle beraber bu triplere girdi. fikir yürütmenizde yardımcı olur diye yazıyorum. üniversitede hiç sevgilisi olmadı. bu tamamen kendi kişisel takıntıları yüzünden.

daha önce 2 defa mesafe koydum. haftada 1-2 defa bir yerlere gittik. ertesi hafta baya baya trip attı. bildiğin sevgili gibi trip attı. böylesine geçmişim olan birisi olmasa bir daha muhattap olmazdım. düzenli görüştüğüm 3 farklı arkadaş grubum var. onlardan hiçbiri böyle bir şey yapmıyor.



ne diyorsunuz? nasıl bir yol izleyeyim? incitmeden, bu rutini nasıl değiştirebilirim? artık bunaldım.

 
bir adet sevgili edineceksin bu kadar. eğer o olmuyorsa, bir kurs hobi vs gibi birşeye başlayabilirsin mesela.

trip atıyorsa da atsın yahu. bir daha görüşmezsiniz olur biter. kimse vazgeçilmez değil.
  • mahone  (09.09.16 22:47:03) 
trip atsın; bir süre atar ve sen bunun normal bir şey olduğunu anlamasını sağlayınca durumu kabullenir. kabullenmezse de zaten aranız bozulur ve yine uzaklaşmış olur.


  • fragile lady  (09.09.16 22:47:41) 
herkesin hayatında böyle birisi var. aynı evde yaşamıyorsan bahane uydura uydura uzaklaştır ve görmemezlikten gel.


  • aydogank  (09.09.16 22:51:37) 
hocam, iyi dostların, arkadaşların, zamanla birbirinden farkı şeylerden hoşlanma yada hep bir kişinin dediğini yapma yada kendine zaman ayırman gereken süreçler, ister ders, ister hazırlandığın başka bişey ister bilgisayar oyunu veya kafa dinleme.bu tarz durumlarda ayırılığa düşülmesi çok normal, karşı tarafın ısrarcı olması da seni kankası bilmesinden veya ince düşünemeyen bir yapıya sahip olmasından kaynaklanıyor.

ya çek direkt olarak söyle, ya ben sıkıldım görüşmeyelim diye veya üst üste mantıklı bahanelerle uzaklaştır. bu dengeyi kuramıyorsanız arkadaşlığınız kötü bir duruma gidecektir. dahada kötüye
  • killerbee  (09.09.16 23:07:41) 
triplerini umursamasan?


  • matrix  (09.09.16 23:27:05) 
Arkadasin sana bu kadar bagli olduguna gore cok arkadasi yok sanirim. Bi sekilde sosyallessin kurslara, topluluklara gitsin. Kendi arkadas gruplarinla tanistirsan ve hep beraber vakit gecirseniz nasil olur? Ya da arkadasina sevgili bulmak lazim. Madem bu kadar yillik dostlugunuz var ustelik karsindaki kisi sana kotu niyetle bir sey yapmiyoken bitirmek yerine onu kazanmaya calismak daha iyi olur diye dusunuyorum.


  • turuncu sufle  (10.09.16 00:02:00) 
Lisan-ı münasiple anlatırsan dinler bence. Eski dostsunuz.


  • d max  (10.09.16 16:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.