[]

kedi ile seyahat (arabayla)

Bayram tatili sebebiyle memlekete gideceğiz. mecburen 2.5 aylık kedimizi de yanımıza alacağız. neye dikkat etmeliyiz? tuvaletini mola verdiğimiz yerlerde yapacak mı kendisi mesela? büyük merakla dinleyeceğim. eğer o'nun için iyi olmaz derseniz, ben gitmeyeceğim. bu da seçenek tabii ki..




 
kedinizin arabayla ilişkisi nasıl? öncelikle bu çok önemli bi' kriter bence. bizim çocuk arabaya bindiği anda işiyo sıçıyo, kuduz gibi köpürüyo korkudan. inene kadar sırılsıklam oluyor misal, biz tatili bırak veterinere bile gidemiyoruz.

tuvaletini mola verdiğimiz yerlerde yapacak mı diye sormuşsunuz, buna müsaadenizle güldüm. ayol kedi o, çişi kakası geldikçe yapar. kutusuna alt değiştirme bezi serin, tuvaletini yaptıkça değiştirirsiniz.

kaç saat yol gitmeyi planlıyorsunuz? veteriner hekimler bazen sedatif etken bir macun veriyorlar, o da bir seçenek ama kedim 2,5 aylık demişsiniz. hekiminize danışmadan asla vermeyin.

iyi yolculuklar :)
  • evde liyakat kalmamis  (09.09.16 22:14:48) 
ne kadar bir mesafe gideceksiniz?


  • dusunuyorumoyleysevurun  (09.09.16 22:14:57) 
Sedapet var, tam işe yaramıyor, gözler kapansa da miyavlayabiliyorlar. 1300 km taşıdım üç kediyi, onlardaki tahribat benimkinin yanında sıfır.


  • kargn  (09.09.16 22:17:51) 
ehehe elbette yapar da, taşıma kafesine mi işer, tutar mı filan diye düşündüm:)
valla 2 kere veterinere götürdüm kucağımda. boynuma yapışmıştı. yarın aşıya götüreceğim tekrar taşıma kafesinde. o zaman gözlemimi söylerim.
yaklasık 8 saat sürer molalar ile..
  • hede hodo  (09.09.16 22:37:29) 
Valla ben kedimi ilk defa vet e götürdüğümde (daha doğrusu direkt evden çıkardığım andan itibaren) baya tedirgin olmuştu. Ama vette yanında benim olduğumu görüp sakinleşip herkese kendini sevdirmişti. kediniz ile aranızdaki özel ilişki ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Biraz daha büyük olsa bırakın arabanın içinde gezsin derdim ama bayağı küçükmüş. Tuvaleti olduğunda size anlatmaya çalışabilir, bir yerde arabayı durdurup içi kum dolu bir poşete oturttuğunuzda tuvaletini yapabilir belki.


  • dusunuyorumoyleysevurun  (09.09.16 22:46:29) 
kum olayını çok çabuk kavradı. yanımıza kum dolu torba alırız, tamamdır. bu arada aileyle birlikte gidilecek tatile. arabanın kalabalık olması tedirginliğini azaltır mı acaba diye düşünmüyor değilim..


  • hede hodo  (09.09.16 22:49:24) 
hocam kediyi götürcez derken, orda burda yol kenarında hayvanı kaçırıp, kaybedip gelmeyesiniz?


  • killerbee  (09.09.16 23:14:09) 
3 4 saatlik bir yolda salmistim arabanin icine. dolandi, kucagimda uyudu, on konsolda saga sola bakti falan. kediden kediye degisen bir durum vardir illa ki.

cis kaka icin derince bi kaba kum koyabilirsiniz. arka koltugun onune sikistirirsiniz musaitse.
  • enaz3kedi  (09.09.16 23:37:03) 
Yolculuktan once cok fazla mama vermeyin mideleri bulanabiliyor.

Sedapet ile bizim anilarimiz da pek iyi degil ki dozu veteriner ayarlamisti, yol boyu bogure bogure miyavladı ve nolursa olsun cisini tutan kedi kucagima işedi.

Tasima kafesinin icinde gotureceksiniz muhtemelen. Bizimkinin yanimizdan gecen kamyonlardan vs cok korktugunu vr o sebeple miyavladigini fark ettigimizden beri ön taraftan hava alacak sekilde kafesin ustunu bezle ortüyoruz, tavsiye ederim.

Havalar sıcak arada su vermeyi unutmayin. Molalarda filan da disari cis yaptirmayi filan denemeyin allah korusun otoyol kenarinda kacacagina kafesinin icine cis kacirsin. Kafes tabanina gozden cikarabileceginiz bir havlu serip belki arada arabanin kapilari kapaliyken posetteki kuma oturtabilirsiniz ama ilgisini ceken birsuru sey varken etrafta kumu gozu gorur mu bilmem.

Seyir halindeyken de duruma bakarsiniz tabi ama arabada serbest birakmak demek sofor tarafında ayak altinda dolanabilecegi anlamina gelir.
  • physcos physcos  (10.09.16 02:43:37) 
abi niye götürüyorsunuz? hiç mi arkadaşınız yok? yoksa bile sağlam mama ve su (evin muhtemel köşelerine) bırakın o kendisine bakar zaten.


  • selam  (10.09.16 02:49:58) 
@selam,
Evet bırakabilecek kimse yok.
@physcos physcos
Evet taşıma kabında araba girecek. 2.5 aylık zaten süper hareketli. Serbest olmasını düşünemiyorum :)
Tasma alıp yeşillik alanlarda dolaştırmak geçiyor aklımdan.
  • hede hodo  (10.09.16 15:40:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.