[]

Hiç yurtdışında ırkçılık gördünüz mü ?

Soru başlıkta




 
bana bir şey yapan olmadı ama italya'da döviz bürolarının malezyalı bi profesörü kazıklamaya çalıştığına tanık oldum.


  • ron dennis  (09.09.16 20:34:39) 
Önceleri küçük esnafın ve satıcıların kazık atmaya çalışmasını ırkçılık olarak algılardım ama sonradan ırkçılıkla ilgisi olmadığını fark ettim. Kötü esnaf yerli, yabancı herkesi kazıklamaya çalışıyor ve onlardan dünyanın her yerinde var.


  • mikro patlama  (09.09.16 20:40:06) 
Evet. İngiltere'de 5 kişilik bir grup otele yürüyorduk elimizde bavullarla. Yanımızda başörtülü bir arkadaş vardı. Bir grup ergen sözlü tacizde bulundu.


  • petekpare  (09.09.16 20:48:22) 
Gördüm. Her türlüsünü gördüm hemde. Basitini de ağırınıda.

Ek olarak, en basitinden gelipte bir alman avusturyalının, aaa ne güzel almanca konuşuyorsun demesi bile ırkçılık. Ulan senle aynı okullarda, aynı hocalardan ders görmüşüm.
Okuldan sonra kalacak mısın gidecek misin demekte.
  • kurnaz  (09.09.16 20:48:23 ~ 20:48:52) 
Yurtiçinde gördüm. Bisiklet turundan dönüyordum. Zaman kısıtı olduğundan tüm turu bisikletle tamamlayamadık, yaşadığım şehre otobüsle dönüyordum. Otogarda inişte hamallarla sürtüşmemiz oldu. Üşüşmüşler valiz indirilen yere, bisikletimi çıkarmama müsaade etmiyorlar. Kurtardım bisikleti, yağmur çiseliyor, saçak arıyorum bisikletin ön teker demonte, heybeleri elde taşıyorum, üstüme süren otobüslerden kaçıyorum tam sefillik. Uzaktan başka bi hamal bana güle güle yürüyor, baktı halime güldü, o sıra bende saç sakal karışmıştı, sarışın olunca millet yabancı sanıyor zaten, bi de cyclotourist olunca insanları türk olduğuna ikna etmek iyice zor, aa abi türkçe konuştu diye şaşıranlar falan... Neyse bu hamal parçası baktı yükümü kendim taşıyorum, sesli güldü, bana sövdü bi güzel önce. Ama öyle emin ki gavur olduğumdan. Yaa yükünü öyle taşırsın yürü bakalım dedi. Bisikleti koydum yere, haybeyi koydum, döndüm buna misliyle bi güzel sövdüm. Ama iyi sövdüm, bisikleti bi bilet artı fiyata taşıyan otobüs firması niyetine de sövdüm, iyice sinkafladım iti.
Yüzü bombok oldu, kaldı oracıkta.

  • kargn  (09.09.16 21:11:56) 
polonya'da erasmus yaparken bi club tuvaletinde dazlaklar etrafımı sarıp hakaret etmeye başlamışlardı. tam dövmeye başlayacaklardı ki başka bir arkadaşım kolumdan çekip kurtarmıştı. bu da böyle bi anım


  • deletesystem32  (09.09.16 21:30:01) 
Ev ararken bi ilandaki numarayi aradim, adamla bildigin sohbet ettik almanca filan. Gayet anlasmistik. Sonra evi gormek icin randevu ayarlarken adimi sordu, soyledim. Pardon nerelisin dedi. Turkiye diyince, "benim turke verecek evim yook!! Turke ev vermem!!" Filan diye delirip kapatmisti.

Onun disinda internette, haberlerin altindaki commentlerde igrenc yorumlar oluyor. Ya da bir sey oldu da turk oldugun halde hasbelkader avusturya'yi mi elestirdin.... Allaaaaah "bu kadar memnun degilsem avusturyadan neden turkiyeden gelmisim" " her zaman geri donebilirmisim" direkt boyle cevaplar geliyor. Irkcilik yani.
  • kuehles blondes  (09.09.16 21:37:32) 
Deniz otobüsünde çalışıyorum o sıra, seferler iptal, lodos bastırmış birden, şiddeti falan aşırı anormal. Terminalde gezinip yolcuyu otobüslere falan yönlendirmeye çalışıyorum, uyuyanları uyandırıyorum. O sıra bi Almancı denk geldi, böyle iş olmaz diye girdi, saydırdı bayaa, nispeten haklıydı da, sessizce dinliyorum görevli sıfatıyla, dayanmadı, 17 ağustosu kastedip boşuna ölmüyorsunuz depremlerde size müstahak dedi. Sinir ve şaşkınlıkla cevap veremeden kalmıştım.


  • kargn  (09.09.16 22:14:23) 
Eski bir Sovyet toprağındayım o sıralar, alt komşum sarhoş, çaprazdaki morfinman, hemen kapı komşum da taş gibi Moldovalı bi hatun of ki ne of.. Neyse.
Bu sarhoş ben sabah 8 gibi işe giderken turşu+votka yapan biri, abhaz kendisi. Kardeş vs gibi birkaç kelime var bildiği, bize seslenirken kullanıyor, çağırdı gittim yanına. Otur dedi oturdum, sıcak votkayı döktü bardağa, ekmek verdi, turşu koydu, dedim gidicem, elle karşıda çalıştığım fabrikayı gösteriyorum. İç diyor inek. İçtim, sıcaklığı o an anladım. Hay senin ikramına diyorum. İki turşuyla kendime geldim, votkanın yarısını armut suyuyla seyrelttim içtim. Bu dürtüyor, kıyamdaki el bağlamayı taklit edip ezan okur gibi inliyor, nerden öğrendiyse. İç namaza gidelim der gibi daşşak geçiyor falan, ben de içicem aslında, o sıra yatıp kalkıp içiyorum ama votka soğuk değil lan Yanıyorum gündüz vakti. Bu iyice dalgasını geçti benle, ben de votkasını içtim enayinin, baktı ben verdikçe içiyorum saldı savdı beni sonra. Allahsız bir ayyaş olarak antifa tepkimi böyle koymuştum.

  • kargn  (09.09.16 22:31:07) 
Şu üstteki bi yerden alıntı mı sanki


  • Batuhanolabilir  (09.09.16 23:08:25) 
Gördüm. Portekizli arkadaşımı dövdüler Polonya'da bir kulüpte sırf yabancı olduğu için.


  • Lim5  (09.09.16 23:09:48) 
bu arada kühlesin dediği doğru, her zaman bu kadar büyük ve abartı tepki gelmese de türkseniz ev tutma şansınız avrupalıya göre %95 az.


  • kurnaz  (10.09.16 00:19:00 ~ 00:19:55) 
Irkçılık yahut net adam kayırma gördüm. Almanya'da kalacak yer ararken attığım her mail, doldurduğum formlar hep olumsuz dönüş aldı. Sonra devreye Alman bir tanıdığımı soktum aynı oda için benim adımı vermeden mailleşmeye başladı yabancı bir öğrencimiz var olur mu diye. Oldu. Hem de pek bir hürmetle yaptılar.


  • chipie  (10.09.16 08:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.