[]

Evliler

Bu soru nihayet kişisel bir soru olsa da sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

-Karı koca mühendis. Coluk çocuk malum kadınlar annelik görevinden iş çocuk arasında sıkışıp kalıyor. Erkek daha az sorumlu ev halinden. Bulaşık camasır yardimi bişey değil çocuk ilgilenmesi illa ki anne daha ağırlıkli kalıyor.

Soru: erkek bi şekilde dünyanın en iyi 11. Okulunda master yapmaya hak kazanıyor. Alanında bir numara avrupa da.

Okul RWTH Aachen Otomotiv Mühendisligi.

Eşinizin de okuma şansı var hatta.
Herşeyi bırakıp maddi riske girip gider miydiniz? 2 çocuk var bu arada. Yaşları 2 ve 3.

Risk nedir kalip burda ömrü geçirmek mi gitmek ve mücadeleye girmek mi?

 
çocuklar eğitim çağına girmeden alınabilecek bi risk. okul çağı gelince sıkıntı olur. o değil de ben kadın olsam kesinlikle evlenmem lan. kadınların evlenmesi resmen delilik. iyi ki birini bulup evlenmişim ha. oh be.


  • fikirmuhendisifikri  (09.09.16 19:42:34) 
öyle bi durumda çocuklarım hayatımın merkezi olurdu. hatta evde bir kişi çalışmaz onlarla ilgilenirdi veya mutlaka part time iş bulurdum/buldururdum. çocuklarınıza güzel bir ömür bahşedin ama sizde bir apartman dairesine tıkılıp kalmayın. bakın ne güzel mühendismişsiniz. gidin gezin abi. ne okuyacaksınız daha.

edit: o çocuk 4 yaşında sorular sormaya başlayıp annesinden babasından ilgi alamayacaksa hayatı çok farklı yönde gider.
  • freetakilir  (09.09.16 19:44:09 ~ 19:45:13) 
Gidip gezin kismi: 2. Senesinde 2 hafta izinle nereyı ne kadar gezebiliriz sorusu aklımda. 28 iş günü izin de gezilir ama. Çocuklarla ilgilenmeye vakit bile kalmıyor istanbul kesmekesinde. İşte düşünceliyim arkadaslar. Bu tarafı tanıyoruz ama o taraf ne alır ne verir tartıya koymaya çalışıyoruz.


  • lion de la Turquie  (09.09.16 19:47:34) 
Kadın kesinlikle okuyacak. Burada dil şansı için zaman kalmadığından orada dil kursu alinip master yapilacak.hatta kadın akademik hayata daha yatkın oldugundan daha da iyi olacak. Kadın ikı çocuk ve malumunuz iş hayatinin yipraticiligi içinde bazen burada mevcut hayata devam edelim demekte. Lakin iş güç stres dolunca pişman olup gitme egilimde. Erkek tarafı bi şekilde karar verecek. Kadın düşünmeye bile zaman bulamıyor maalesef. İstiyor ama çok zor geliyor.çocukları kreşe vereceğiz. Kreş ücretsiz.


  • lion de la Turquie  (09.09.16 19:55:26) 
@krem peynir: bilincsız degiliz. Pratikte çocukların ilgi alakasi anneden geçiyor. Biz de kalan işlere yardım ediyoruz. Emzirmek bile devamli yorucu bir iş. Zannetmeyin ki biz göbeğimizi kasıyoruz.


  • lion de la Turquie  (09.09.16 19:57:35) 
gidin


  • sameidiot  (09.09.16 20:06:44) 
Ben o anne olsam giderdim, ilk iki ay ortama adapte olurdum, üçüncü ay çocukları kreşe verip yarım günlük bir dil kursuna giderdim, günün yarısında da çocuklarla ilgilenirdim. bu arada baba da haftanın bir veya iki günü çocukların sorumluluğunu alırdı ben kafama göre gezerdim veya beraber gezerdik. ikinci sene kreş+ bakıcı tutar ben de master'a başlardım. o sırada koca tez yazıyor olacağı için bebelere fazla vakit ayıramayacağından bakıcı hayat kurtarıcı olurdu. üçüncü sene baba master'ı bitirirdi. çalışma saatleri esnek ve çok yorulmayacağı bir işe girerdi. ben teze bakardım. bu arada bebeler kreş+ bakıcı ile devam ederdi. arada 2 aylığına kendi annemi veya kayınvalideyi çağırırdım gelsin çocuklarla ve evle ilgilensin de biz okuyalım diye.

evropa'da parktır müzedir çocukları eğleyecek ortamlar bol ve rahat olduğu için yemektir, temizliktir gibi işlere pek kasmayıp mümkün olduğunca çocukları gezdirirdim. çocuklar bu üç yıllık süre zarfında dil de öğrenirdi. türkiye'ye dönersek alman kolejine verirdim.
  • kullanıcı adı  (09.09.16 20:25:55) 
ya gitmek çok daha ağır bastı bana aachen güzel yer, o taraflarda çok türk de var alışma süreci hızlı olur. çocuklar da küçük. ilerde lan neden yapmadık diyip pişman oluncak karar.


  • konar konmaz omer konur  (09.09.16 23:55:12 ~ 23:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.