[]

ata sporumuz: tüm telefon kontaklarına toplu bayram tebriği mesajı yollamak

yapıyor musunuz? nasıl tepkiler alıyorsunuz?

yapmıyorsanız sebebi nedir? köydeki himmet emmi bir mesaj almış çok mu? kalpsiz misin?


O diilde, geçen bayramda ahmet 2 olarak kaydettiğim eski hatuna yannıslıkla taptatlı bayramlar dilemişim ya la.. bu da bi anım olsun.

 
hayatımda kimseye bayram mesajı atmadım. eksikliğini de hissetmedim.

gelen mesajları da toplu yada bireysel çok yapay ve gereksiz buluyorum.
  • kurnaz  (09.09.16 18:35:50 ~ 18:36:18) 
kimseye bayram tebriği yollamıyorum, özellikle kutlamıyorum da. çünkü bence hiç gereksiz bişiy. ama anneannem için gerekli mesela, onu arıyorum, iyi bayramlar diliyorum. teyzelerimden biri de hassas bu konuda, onu da arar ELİNİ ÖPMEYE GELİM Mİ GIZ diye şakalaşırım, onun dışında mesajla filan uğraşmam.


  • evde liyakat kalmamis  (09.09.16 18:39:22) 
pek çok defa rehberimdeki yüzlerce insanın bayramını ismiyle kutladım; hepsi çok mutlu oldu ve çoğundan çok hoş geri dönüşler aldım.

bir defasında da "ver elini karlı dağlar aşalım; bayramlaşalım" yazmıştım herkese.
  • fragile lady  (09.09.16 18:47:47) 
2 senedir arkadaşlara whatsapp'tan bülent ersoylu "ablanız kurban olsun size" gönderiyorum.

toplu mesajlara da dönmüyorum. özel mesaj ya da en azından ismimin eklendiği bişeyse teşekkür edip, ben de güzel bi mesaj atıyorum
  • la noix  (09.09.16 18:48:39) 
Genel olarak bayram kutlamıyorum, dolayısıyla mesaj da atmıyorum. Kişisel mesaj almak güzel ama toplu mesaj tuhaf geliyor.


  • fotrsapka  (09.09.16 18:49:10) 
Toplu mesaj gönderene resmi, soğuk, sırf cevap vermiş olmak için cevap veriyorum. Bunun dışında bana mesaj atan, arayan kimseleri tabii ki mutlulukla kabul ediyorum. Gerisinden de kutlanması gereken insanları ziyaret edemiyorsam telefon ediyorum. Herkes mutlu.

Kurbanlık hariç. O kavurma oluyor o sırada.
  • plajda baretle dolasan muhendis  (10.09.16 17:35:55) 
benim özel gün kavramım yoktur. o yüzden kimsenin bayramını kutlamıyorum. (çok ekstrem durumlar hariç. misal çok yaşlı bir babaaannem var. onu arıyorum. sonuçta o da öyle mutlu oluyor. ille de benim kafamdaki bakış açısını görmesinde ısrarcı olmam gerekmiyor. o kadar da abartmayayım diyorum yani.) ama bu toplu mesaj olayında pek bir sorun görmüyorum. nedir ki yani. sonuçta herkes için dileği aynı değil mi insanın? "iyi bir bayram geçirmesi" hani. ee bu durumda ha tek tek yazmış, ha topluca yollamış. ne farkı var?


  • matrix  (10.09.16 17:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.