[]

yds'den 50 almak

2 defa yds ye girdim öylesine ve aldığım puanlar 20 civarı . yüksek lisans için 50 almam şart ne yapmam lazım? yani illa kursa yazılmam mı gerekiyor yada 50 almak için evde çalışsam yeterli mi ?

eğer evde çalışsan yeter derseniz önerileriniz ne olur ?


 
reader at work 1 al

www.odtuyayincilik.com.tr
  • sporty  (09.09.16 17:51:07) 
50 almak için kursa para verme sakın demeye geldim.

gramer + sürekli okuma yapma + deneme çözme bu kadar.
  • qazaqwsx  (09.09.16 18:12:11) 
kendi başıma hiç sınavda ne sorulacağına dair fikrim olmadan girdiğimde 35 aldım. zaten sallayarak falan bile 20-30 civarı almak mümkün yanlışların net götürmemesi muhabbeti yüzünden.
daha sonra yani hiç bir şey yapmadan paso podcast ve bbc world news gibi haber radyolarını dinleyip, akşamları random vikipedi makaleleri okuyarak sınava mınava sıfır çalışmayla girip 61 aldım. gramer falan çalışacaksan yine çalış ama bunları da yaparsan daha yüksek alırsın. ama haberleri sürekli dinlemekten veya okumaktan kaçınmamak gerekiyor kurallara uygun ingilizceyi neredeyse bir tek haberlerde duyabiliyorsun

  • lucky strike  (09.09.16 19:31:39) 
Her sorunun puan değeri aynı olduğundan başlangıç için kolay soru tiplerinden (diyalog ve çeviri) yanlışsız çıkmayı hedefleyebilirsiniz. Kelime bilgisi bence de büyük avantaj, bunu artırmak için bir kelime defteri tutun mutlaka ve bu kelimeleri düzenli tekrar edin. Deneme çözerken bilmediğiniz kelimeleri işaretleyip sınav sonrasında geri dönüp defterinize kaydedebilirsiniz. Ben bunun çok faydasını görmüştüm lisedeyken. Bir de mutlaka yanlış yaptığınız sorulara geri dönüp neden yanlış yaptığınızı anlayarak ilerleyin. Bunların yanına genel bir gramer bilgisini de eklerseniz 50'ye çok kolay ulaşırsınız.


  • the be sharps  (09.09.16 21:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.