[]

grafik tablet karşılaştırması

bildiğiniz üzere dijital çizim yapıyorum.

şu anda wacom intuos pro 4 kullanıyorum fakat yanımda taşıyıp bir yerlere gittiğimde de çizebileceğim bir cihaz arıyorum.
cintiq tabletler hayvani paralara satılıyor. şu an için alabilecek pozisyonda değilim fakat ipad pro fiyat olarak daha uygun görünüyor. kullanan var mı? nasıl çizim hassasiyeti, kullanışı falan? bir de sizce mantıklı mı yoksa parayı biriktirip cintiq companion mu almak lazım?

 
www.youtube.com fikir vermesi açısından. alman bence mantıklı. ama cok cok profsan begenmeyebilirsin belki.


  • suwat  (09.09.16 13:52:27) 
cintiq alacaksan 22HD'den asagisini alma zaten.

13hd icin bir suru kufur eden var. hem kablo uyduruk diyorlar, hem de malzeme kalitesini begenmeyen var.

ipad pro'nun bana gore tek sorunu OSX kullanamiyor olmak. ios mobil amaclar icin fena degil, "on the go" icin razi olunabilir belki ama. ben yine de razi olamiyorum.

ayrica wacom'un asil olayi kaleminin teknolojisi. intuos pro/cintiq serilerinin kalemleri gibi kalem kullanmadim hic.

hic ipad pro da denemedim ama edindigim izlenimlere gore 22HD > ipad pro > cintiq 13HD

senin durumunda ise cozum onerisi: eger su anda intuos 4 kullaniyorsan. laptop + intuos tabletle dolassan 13HD'ye kiyasla fiyat/performansi bakimindan cok daha avantajli olur bence. 13" macbook prolar ince ve hafif ayrica retina secenegin olur.

bir de boyle bir sey var ama bu da kesinlikle degmez: www.modbook.com
  • idexo  (09.09.16 14:04:23) 
bunlari da izle: www.youtube.com


  • idexo  (09.09.16 14:28:13) 
@suwat video ilgincmis :) ama evet pek begenmedim.


  • safepassage  (09.09.16 20:56:32) 
@idexo cok tesekkur ederim ayrintili aciklamalarin icin. o videolarin cogunu izlemistim bugun :) izledikce ipadden daha da soguttu acikcasi.

siralaman dogru gorunuyor yani su anda.
aslinda laptop arti wacom tasinabilir agirlikta oluyor simdi (windows kullaniyorum bu arada. mac e para yetistiremem simdilerde) ama acmasi kurmasi dert, masa lazim oluyor, kablolar falan, sikinti yapiyor bana yani kurulmasi yarim saat zaten.

ben bi manzaraya karsi oturmusken kucagimda cizebilmek istiyorum cunku. neyse bakalim bir apple store gorursem yol ustunde, girip deneyecegim.

bu durumda companion istedigim ortaya cikmis oldu. cintiq companion diye mi geciyor bilmiyorum.

sozluk bana hediye alsaniza dogumgunumde be :) herkesten 20 lira ciksa olur yani niye olmasin. nelere vermiyoruz :D
  • safepassage  (09.09.16 21:00:34 ~ 21:02:18) 
bir sorum daha, su andaki intuos pronun yuzeyi cok kaygan. ipad icin uretilmis ekran koruyucudan yapistirmistim, o da yapmis olabilir ama bunlarin kagit hissi veren ve kagit gibi tepki veren puruzlulerinden var midir acaba?


  • safepassage  (09.09.16 21:03:17) 
sizdeki ekran koruyucu "glossy" ise "matte screen protector" diye geciyor. onlara bir bakarsiniz.

gecen aylarda companion icin fazla isiniyor, fanlar cok gurultulu gibi sikayetler de duymustum. mutlaka arastirin sikayetleri.

teknoloji incelemesi yapan, bu isten para kazanan "teknoloji dergileri"nin yerine kullanicilari dinleyin. bizzat siz de benzer deneyimler yasayacaksiniz cunku.

yorumlari mutlaka okuyun: www.amazon.com
  • idexo  (09.09.16 22:00:31 ~ 23:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.