[]

gıybet mi? çok mu etik yoksunu?

şimdi diyelim ki bir arkadaşımızın sırrı bizde. çok alakasız başka bir yerden bir arkadaşınızla da bir şey konuşurken örnek olarak diğer arkadaşınızın yaşadığı olay aklınıza gelse, isim ya da başka bilgi vermeden olayı anlatır mısınız? Olayın gerçekten istisnai bir durum olduğunu varsayalım.




 
o kişi, sırrı anlatan kişiyi tanımıyorsa anlatırım.


  • matilda  (09.09.16 11:38:46) 
Gerçekten işe yarar bir örnek olarak söyleniyorsa ve birbirlerini tanımıyorlarsa problem değil bence. Ama ben yine de yakın arkadaşımın sırrını söylemezdim bir başkasına.


  • aioniotita  (09.09.16 11:39:49 ~ 11:40:05) 
O kişi, arkadaşımı tanımıyorsa ve tanıma ihtimali çok çok düşükse anlatırım.


  • fragile lady  (09.09.16 11:41:03) 
Kutu acilirsa hersey ortaya cikar,acmamak lazim.


  • duptıs  (09.09.16 11:41:28) 
yeterince üstü kapalı anlatabileceğime eminsem anlatırım.


  • jack of hearts  (09.09.16 11:55:31 ~ 11:55:57) 
-Bir derde deva olacak mı?
-Tanışma ihtimalleri olsun/olmasın isim vermeden anlatabilir miyim?

bu iki sorunun cevabı evet ise anlatırım.
  • theli  (09.09.16 11:55:32) 
Anlatmam.


  • nawar  (09.09.16 12:00:14) 
Önemli bir konuda önemli olabilecek bir örnekse, isim vermeden anlatılabilir. Tabii söylendiği gibi tanışmıyorlarsa ve kişi örnek verildiğinde kim olduğunu anlamayacaksa.
Atıyorum ben yapsam bunu zaten 3 tane arkadaşım var birinden birine bir örnek versem hemen anlar kimden bahsettiğimi tanışmasalar bile durumu bilir bu yanlış olur haliyle.

Mesela benim çok yakın ve çok sevdiğim bir arkadaşım başka bir arkadaşı hakkında bana bir şeyler anlatmıştı zamanında, tanımıyordum ismen biliyordum ama daha sonra tanıştık ve ben daha önce yaptıklarını bildiğim için hep temkinliyim kıza karşı.
Haliyle yakın arkadaşıma karşı da öyle, eğleniriz falan ama ortalığa dökülsün istemediğim şeyleri paylaşmam onunla.
  • mutekebbir  (09.09.16 12:01:26) 
Sırrın sahibi kişinin ifşa olmayacağından emin olman lazım. Yine de gereksiz.


  • arnold schwarzeneger  (09.09.16 12:04:37) 
Sırrı anlatmam, başa gelen bir olayı anlatırım. İkisi farklı şeyler.


  • mete kudur  (09.09.16 13:36:00) 
alakasız biriyse söylenebilir. tanımıyor etmiyor sonuçta nolacak


  • cekilmis gayfe  (09.09.16 14:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.