[]

HAGB Mahkumiyet Sayılır Mı?

Herkese güzel günler.

Başlık kendini belli bir miktarda anlatıyor aslında. Malumunuz, bu aralar kuruluşlarda bir soruşturma durumu mevcut. Bize de, soruşturma maksatlı bilgilerimizi vereceğimiz bir form dağıtıyorlar. Formda şu şekilde bir ibare mevcut:

"HAKKINIZDA VERİLMİŞ BULUNAN MAHKUMİYET HÜKMÜ VEYA HALEN DEVAM EDEN CEZA DAVASI BULUNUP BULUNMADIĞI"

2013 senesinde, bir hakaret davasında para cezasına çarptırılmıştım ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Dolayısıyla para cezasını da ödememiştim.

Sorum şu: Bu durumda hakkımda verilmiş bir mahkumiyet hükmü var mıdır? Formda sorulan bu soruya vereceğim cevap "VAR" mı olmalıdır yoksa "YOK" mu?

Herkese şimdiden teşekkürler.

 
hayır mahkumiyet sayılmaz.


  • dahili meddah  (09.09.16 08:57:50) 
bunu öğrenmek çok basit, gir e devlete ,

sabıka kaydı al ama, orada verilecek yer kısmına "devlet dairesi" olarak işaretle. orada yazar sabıka yada arşiv kaydı vardır yoktur diye.

oradan görürsün. çünkü bundan sonra ki adım senden e devlet şifreni istemek olabilir. artık bi çok işyeri bunu talep eder oldu.
  • killerbee  (09.09.16 09:37:39) 
dava sonucunda hüküm kurulur ve mahkumiyetiniz buna göre belli olur. hüküm açıklanmamış yani sizin mahkumiyetiniz açıklanmamış gibi düşünün. o yüzden mahkumiyet durumu söz konusu değil.


  • manuelka  (09.09.16 12:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.