[]

Doğal oda kokusu

Odaya hoş bir koku bırakacak doğal bir ürün arıyorum.

* Parfüm, sprey, glade, ernet vs. benzeri kimyasal olmayacak,
* Çiçek gibi sık sık değiştirme yenileme gerektirmeyecek, kalıcı olacak biraz
* Tütsü gibi çok ağır, burnu iğfal eden bişey olmayacak (hafif tütsüler felan olabilir ama onları da yakmak gerekiyor. Müdahele istemeyen sabit durduğu yerden koku yayan birşey arıyorum)

Pek umudum yok ama, olur da böyle birşey bilen olur, kısmet. Olmasa da canınız sağolsun.

 
Tütsüyü baştan elemişsiniz ama gerçek ve kaliteli tütsüler ağır kokmaz. Ayrıca odayı tütsülemek için önce biraz havalandırır, tütsüyü yakar, tütsüden sonra biraz daha havalandırırsınız. Ama yine de yok ben tütsü istemiyorum derseniz,

bir buhurdanlık alın, altında mum, üstünde ufak kase olan dalgalardan, üzerine aromatik yağ koyun ya da bazıları mum gibi kalıba dökülmüş oluyor. onları yakarak odayı kokulandırabilirsiniz.
  • kahvegibi  (07.12.09 13:27:57) 
ben kimyevi şeyleri sevmediğimden yoğun esans yağı aldım doğalından, eski bi parfüm şiesine su kotdum, içine azcık yağdan kotdum, sıkmadan önce çalkalıyorum sıkıyorum pek de iyi oluyor ama müdahale istemeyen bişi diince pek uymuyor sanırım.


  • mahnita  (07.12.09 14:13:09) 
kokulu mum işe yarıyor. bir de şimdi doğal kuru çiçekler satılmaya başlandı torbalarda. onlar da 3 hafta kadar idare ediyor.

Ben bazen limon veya portakal kabuğu koyuyorum pencerenin önüne, 2-3 gün kokutuyor odayı. gerçi siz uzun sürmesini istiyorsunuz.

bir de son olarak bir kaseye çakıl taşları koyup üzerlerine buhurdanlıklar için üretilen esanslı yağlardan dökmenizi önerebilirim. kalıcı oluyor uzun süre.
  • endless dream  (07.12.09 16:05:04) 
kabartma tozu


  • expellairmus  (07.12.09 16:27:05) 
cevahirde meyve şeklinde ve gerçek meyve gibi kokan sabunlar satan bir yer var. Özellikle karpuz, kavun ve prtakallarının kokuları çok güçlü. Ordan yapacağınız bir meyve sepetiyle hem güzel bir görünüm sağlar hem de odanın doğal meyve kokmasını sağlayabilirsiniz.


  • vejeteryan vampir  (07.12.09 16:34:01 ~ 16:40:55) 
kuru çiçek diyorum ben de


  • hikaye mesture  (07.12.09 17:32:15) 
ben body shoptan ahşap biblo görünümünde bir şey aldım. içine body shopun sıvı esansını dökünce ahşap çubuklar emiyo ve gerçekten inanılmaz kalıcı eve her giren fark ediyodu ve bayılıyodu. esansını da zevkine göre seçersin, hacı yağımsı değiller tavsiye ederim.


  • outlander mermaid  (07.12.09 21:17:04) 
portakala karanfil batırıp iple bağlayıp asabilirsiniz:
2.bp.blogspot.com

karanfili ipe dizip asabilirsiniz, arada bir ıslatırsanız kokusu artar.
www.palestine-family.net
(aslında bunun nazar boncuklu ve altınlı kolye biçimi anadolu'da düğünlerde geline takılıyor sanırım)

küçük bir kaseye sıcak su koyup içine bazı bitki ve baharat yağlarından (portakal, nane, karanfil, tarçın, lavanta vs) damlatırsanız oda güzel kokacaktır (hepsini karıştırmayın, birini seçip deneyin). su buharlaştıktan sonra yeniden sıcak su ekleyip tazeleyebilirsiniz.
www.arifoglu.com
  • zen spider  (08.12.09 01:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.