[]

27 yaşında hiç sevgilisi olmamış kız

Yakın bir çalışma arkadaşım var, kız 27 yaşında çok da güzel akıllı kültürlü bi kız. Hiç sevgilisi olmamış bu yaşa kadar. Laf arasında geçti. Acaba sıkıntısı ne diye geçti içimden ama çık açık soramadım, samimiyiz de. İş dışında da görüşüyoruz bazen. Bu kızın sıkıntısı ne sizce, hiç cinsellik öpüşme falan da yok söylediği kadarıyla ama kız hetero ve aseksüel değil. Ama dışardan biraz soğuk gözüken ve yaklaşılması zor biri gibi sanki ama tanıyınca sıcak. Tek neden bu mu sizce? Biraz da üzülüyor bi ilişkisi olmamasına gibi gibi. Napsın sizce bu kız ona erkek gözüyle öneri vermem baabında ben sorununu tam çözemedim Sizce?




 
Bu tercihi mi, istemeden olan bişey mi?


  • pomknos  (08.09.16 17:33:28) 
bence bi' sorun yok, siz neden erkek gözüyle bir öneride bulunmaya çalışıyorsunuz? ayrıca sevgilisi olmamasına üzülüyor olduğunu nereden çıkardınız anlayamadım. benim çevremde bu örneğin benzerleri var, bazen insanlar gerçekten romantik ilişkileri lüzumsuz görebiliyorlar. size açıkça "bak ben de sevgilim olsun istiyorum artık, sence ne yapmalıyım" diye sormadıkça bu kızcağız, bence ağzınızı açmayın. pişman olursunuz.


  • evde liyakat kalmamis  (08.09.16 17:34:50) 
@pomknos bundan zaman zaman dert yanan birisi


  • limoncello  (08.09.16 17:35:30) 
@evde liyakat kız zaman zaman bundan dert yanan biri üstü açık da kapalı da, ayrıca bu dönemlik bir şey değil hiç olmamış


  • limoncello  (08.09.16 17:36:22) 
Şimdi şöyle bir durum var. Benim de hiç sevgilim olmadı. Bundan yakınırım da. Ancak bu günün sevgililik diye nitelendirdiği şey biraz iyi anlaşma temelli. Bu nedenle sevgilim yok.

Belki arkadaşınız da doğru insanı arıyordur, bu nedenle sevgilisi olmuyordur. Dert yanmasının sebebi de neden sevgilim yok değil de, neden doğru insan yok'tur?
  • pomknos  (08.09.16 17:41:28 ~ 17:42:23) 
ben de 22 yaşında çok yakışıklı, akıllı ve kültürlü bir beyim ama 16 yaşındaki sexting'lerimi saymazsak benim de öyle yüz yüze görüşmeli öbüşmeli ilişkim olmadı. oluyor öyle :/

soğuk gözüken ve yaklaşılması zor biri olması önemli bir faktör. özgüvenli bebelerden kız çekiniyordur, özgüvensiz olanlar da kıza yaklaşamıyordur. ayrıca yaş ilerledikçe bu iş daha da zorlaşıyor. hem bulması, hem de bulduğunu beğenmesi sıkıntı. sevecekmiş gibi yapıp mukmukla bence.
  • der meister  (08.09.16 17:43:02) 
@pomknos seçici biri zaten yani sırf sevgilisi olsun diye değil de doğru kişinin sevgili olması olayı var, sanki ben bi de içten içe erkeklere tepki hissettim ne kadar doğru bilemem, ama 30 yaşına kadar olmayacak mı ya hiç karşıma bana göre biri çıkmazsa diye endişe de ediyor


  • limoncello  (08.09.16 17:44:29) 
güzel, akıllı ve kültürlü ama hiç sevgilisi olmamış. bence bunlardan biri veya birkaçı eksik. çünkü günümüzde damacana bile bazı kişilere çekici geliyor. ama kız dediğin gibiyse yani hem güzel hem de aseksüel değilse erkeklerle duygusal açıdan bir şeyler yaşamaktan ister istemez çekiniyor olabilir. benim hiç sevgilisi olmamış bir arkadaşım vardı zamanında. kızla bazen muhabbet etmeye çalışıyordu karşı cinsler. ama kız istemiyordu. uzaktan bazı erkekleri beğeniyordu ama iş konuşmaya, görüşmeye gelince bir şeyler yaşamaktan korkuyordu, çekiniyordu. bana kalırsa küçükken cinsellikten ve erkeklerden sakınmak için aileler kızlarına travma yaşatıyorlar.


  • ruhen hastayim ben  (08.09.16 17:44:37 ~ 17:45:45) 
Çocuğu falan olmuyordur belki.


  • dissendium  (08.09.16 17:45:05) 
bence gizli reklam yapmis ben hic inanmadim. sevgilisi olmamis olduguna . yemezler der gecerim.


  • McCoy  (08.09.16 17:45:59) 
@dissendium öyle olsa zaten baştan söylerdi bu yüzden böyle böyle diye yani sanmıyorum
@ ruhen saydığım şeylerde sıkıntı yook kendi gözümle gördüğüm şeyler, kafa ve aile olarak da anladığım kadarıyla nasıl desem ekşici kafasında avrupalı kadın kafasında sohbetlerimizde bunu gördüm, bir çekince var sanki ama tam olarak ne, çok mu gururlu biri acaba?

  • limoncello  (08.09.16 17:48:15) 
@mccoy neden yalan söylesin iyi bir şey değil ki bu durum bi sıkıntı olduğuna işaret zaten, yakın olduğumuz için bana söyledi, konu açıldı da, yoksa bu durumdan utanıyor da.


  • limoncello  (08.09.16 17:49:17) 
ablam da aynı sekilde ve onun da hic sevgilisi olmadı. sadece bir kisiden hoslanmıstı o da platonik olarak kaldı. asosyal ve insanlarla pek teması olmayan biri oldugu icin böyle. belki arkadasınjz da bu sekildedir.


  • postmodern rh  (08.09.16 17:50:53) 
@post modern olabilir


  • limoncello  (08.09.16 17:57:04) 
Benimle tanıştır, hallederiz.


  • chiper  (08.09.16 18:04:34) 
Seçici olmasından dolayı böyle yüksek ihtimal. Biraz da soğuk demişsin, o da bunu destekliyor.

Erkek talebi çok, inandırıcı değil diyenlere de katılmıyorum. Kendisinin ilişkisi olmamış. Bu yönde talepler olmuştur elbette ama sırf olsun diye birilerini hayatına almak istememiştir.

Sizin de ona yapabileceğiniz pek bir şey yok, teselli anlamında. En fazla kendisinin mutlu olabileceğine inandığın arkadaşların varsa onlarla tanıştırabilirsin.
Bak İzmir'deyse benle de tanıştırsan olur, bu niteliklerde birisi çok fazla kalmadı.
  • Tyler89  (08.09.16 18:04:44) 
sosyal fobi.


  • iglesias  (08.09.16 18:30:42) 
Seçici ve mesafeli olduğundandir.


  • cabiday  (08.09.16 18:33:30) 
Damacanaya bile ilgi duyuyo millet demişler de öyle adamı kız naapsın.

Onun hoşlanacağı, tamam bununla olur diyeceği biri çıkmamıştır,net.
1.kız sana göre güzel/ sempatik falan da genel erkek beğenisine göre baraj altında kalıyor olabilir, dolayısıyla eli yüzü düzgün biraz karizma sahibi kimse bakmıyor olabilir. Geri kalanları da o beğenmiyordur.
2.kızlar sadece tipe bakarak karar verecek sanıyorsunuz da, ilgi alanları, kafa yapısı, sosyal/sanatsal zevkleri vs de önemli bir faktör. Boyu uzun, işi parası var ohh iyiymiş diyen kız sayısı sanılandan az.
  • jimjim  (08.09.16 20:12:16) 
Eğer gerçekten güzelse soğuk veya asosyal olması bi bahane değil. Sen onun içini de bildiğin için güzel geliyor. Ama onu tanımayanlar dışını güzel bulmuyor. Bu durum da kıza tavsiyeyle değişecek bir şey değil. Olsa olsa erkeklere tavsiye verilebilir.


  • mandalina kokusu  (08.09.16 20:36:19) 
güven problemi olabilir. böyle bir arkadaşım vardı. 25 yaşında, oldukça güzel, kültürlü ve akıllı. fakat ailesinde ve çevresinde gördüklerinden dolayı güven problemi vardı. uzun süre psikologa gitti de ondan sonra bir ilişkisi oldu.


  • you are my lethe  (08.09.16 20:39:03) 
@jimjim ve mandalina kız harbi güzel ya sadece benim görüşüm değil bu hemen herkesin cidden güzel kız diyeceği biri, iç güzelliğiyle alakalı değil. yüzü olsun, fiziği olsun benim hayatımda biri olmasa ilgileneceğim bir kız olurdu. Şimdi fotosunu paylaştırtmayın burda-ki yapmam öyle bir şey


  • limoncello  (08.09.16 20:39:35) 
Evlenme yaşının geldiğini düşünüyorsa marketing'e yoğunlaşmıştır.


  • arnold schwarzeneger  (09.09.16 09:52:49) 
@sour ve arnold yalan olduğunu zannetmiyorum neden böyle bi yalan söylesin ki hakkında, bu kötü bi referans değil mi bu yaşa kadar biriyle ilişki kuramamak kişide bi takım sıkıntılar olduğunun göstergesidir ki o da zaten böyle düşünüp bu durumdan utandığını söylüyor evliliğe sıcak bakan biri değil zaten sevgililiğin tadını çıkarmak istediğini söylüyordu


  • limoncello  (09.09.16 14:21:18) 
Sevgilisi ol.


  • stavro  (09.09.16 14:27:27) 
Sevgili olmaya çalışma, üzülürsün bence. O kız eğer biraz güzelse ona kim bilir kimler yazmıştır. Kızın taliplerini kabul etmemesi onun bu zaman boyunca tercih edilmediği anlamına gelmez. Direkt atlamadan hafifçe yürüyebilirsin.


  • dissendium  (09.09.16 14:36:06) 
benim hayatımda biri var zaten


  • limoncello  (09.09.16 18:39:24) 
özgüvensizlik, soğukluk gibi durumlarla başlayıp öğrenilmiş çaresizliğe dönüşüyor bu mevzu bi nevi. zeki insanlar genelde kendileriyle anlaşabilecek birilerini bulmakta zorluk çekiyolar, üstüne bi de çok fazla dışa dönük ve cana yakın/kolay samimiyet kurabilen biri olmayınca taliplerinden ciddi manada canı sıkılıyor, bir noktadan sonra da "olacak olsaydı şimdiye kadar olurdu" kafasına girip hem ön yargılı bakıyor, hem de alışmış olduğu için çekingenlik daha da artıyor, "bu zamana kadar sevgilisiz yaşadım, bundan sonra da yaşarım" diye düşünüp o adımı atmanın zorluğuna ve heyecanına katlanmak istemiyor.

ben şahsen kendisiyle tanışmak isterim. bi sorsana ne diycek.
  • bbhkeydefe  (09.09.16 18:58:48) 
Böyle bir arkadaşım var. İlk sevgilisi 30 küsur yaşında oldu. Bu kızın psikolojik ya da fiziksel bir sorunu yok, ötesinde herkesle konuşabilen, pozitif, güzel bir kız. Hatta tanıdığım en mükemmel insanlardan biri. Tabii ki ondan hoşlanan, açılan, eden olmuş ama etkilenmemiş. Etkilendiği insanlar da uygun değilmiş; genellikle adım atamayacağı insanlar olmuş. O da zaten öyle durumlarda üsteleyecek biri değil. Sadece körkütük aşık olmamış ve öyle olmadığında karşıdakinin kötü özellikleri gözüne battığı için biri ile birlikte olmak istememiş, "Alışabilirim belki" dese bu süreçte karşıdakinin kalbini kırabileceğini düşünerek veya başka nedenlerle başlamamış. O da istiyordu tabii ki güpgüzel ilişkisi olsun ama olmamasını da bir kambur gibi taşımıyordu, dert etmiyordu ve çok rahattı. Hayatının birçok başka merkezi vardı ve çok güzel hayatını yaşıyordu. Başka bir arkadaşım var mesela, o da 30 ve hiç sevgilisi olmadı ama o bunu çok kafaya takıyor ve en zayıf karnı. Çok iyi bir insan olmasına rağmen bu konuda kompleks yaptığını bile söyleyebiliriz. İlk bacıma "Neden sevgilin olmadı" desen çok rahat açıklar ve anlayıp "Vay be" dersin, diğer kişiye aynı şeyi yapsan bir sürü laf söyledikten sonra ağlamaya başlar. İlkine öyle denk gelmiş, diğeri kendi yolunu istemeden ama özellikleri nedeniyle öyle çizmiş.

Senin bir erkek olarak önerebileceğin çok da bir şey yok açıkçası. Kız 27 yaşında, artık kendi özellikleri, karakteri, vb olan biri. Örneğin, "Şöyle şöyle yapsan, erkek arkadaşın olur" desen, o şöyle şöylenin bu kıza uyup uymayacağını bilmiyoruz. Herkese her şey yakışmıyor. Hissetmediğin şey üst üste emanet gibi durabiliyor. Örneğin, bazısı tatlı-seksi olmayı kendine yakıştırır, bazısı vamp-seksi olmayı. Ya da sadece seksilik de değil, bu kolay örnek diye verdim. Ya da "Azıcık hanımcık ol" desen, kız olmadığı şeyi olmaya çalışıp iyice garip bir şey olacak. İçinde ne varsa o olabilir ancak. Dağınık doğası olan birine "Düzenli ol" demek çok da işe yaramaz. İsterse bir arkadaşınla tanıştırabilirsin belki.
  • aychovsky  (09.09.16 19:13:01 ~ 19:15:36) 
Ailesi birileriyle çıkma konusunda destek olmadıysa, ilişkilere önyargılı yaklaşması için uzun yılların biriktirdiği bir güdülenme vardır.
Öğrenilmiş çaresizlik mevcuttur.
Kafayı birine takıp 5 sene (misal) boyunca onu beklemiştir. Başka birilerini düşünmeyi sadakatsizlik olarak görmüştür.
Dışarıdan soğuk gözüküyorsa muhtemelen olası taliplerin de cesaretinin kırılmasına sebep oluyordur.

vs. vs. Benim 30 yaşında ve bugüne kadar hiçkimseyle el ele bile tutuşmamış bir arkadaşım var. Aynısının 28 yaşında olanı da var. İkisi de ortalamanın üstünde güzel ve zeki olan kadınlar. Kanımca aileleri tutucu değilmiş gibi gözüküp tam tersi davranıyor. Yıllarca sen farkına varmadan yaşadığın toplum, ailen ve arkadaşların bilinçaltını şekillendiriyor. Hala daha başka konularda açık fikirli, modern olan insanlar bir kadının bir erkekle evlenmeden aynı evde yaşamasını namussuzluk olarak görüyor. Bundan etkilenmemek mümkün değil.
  • chitosan  (09.09.16 19:15:13) 
21 yaşında akıllı kültürlü güzel bir kız olarak olaya atılıyorum. bu zamana kadar benim de bir ilişkim olmadı.
hatta bununla ilgili yakın zamanda duyuru açtım hiçbir zaman dışarıdaki insanların algıladığı gibi bir sorun varmışçasına anlamadım bunu, zira ben bir eksikliğini hissetmedim ve beklentilerim, yaşamayı arzuladığım şeyler başka doğrultuda olduğu için mutluyum diye. ama evet eksiklik değil de, olsa çok güzel olurdu dediğim şey; aşık olmak birini düşünmek, arzulamak... bu hisleri yaşamaya duyduğum bir özlem var. ilişki değil ama sevmek, vücudunda kontrol edilemeyen hareketlenmeyi hissetmek.

hetero değil demişsin, biseksüel ya da homoseksüel mi?
  • gang leader of wasseypur  (09.09.16 19:21:33) 
@gang leader hetero/ ve aseksüel değil demek istedim yani kız hetero değil kısmı sadece aseksüellik için


  • limoncello  (09.09.16 19:30:06) 
Olabilir. Ama bjr sorun yoksa aklindaki erkek arkadas sevgili kavrami farklidir.beklentilerini karsilayacak biri olmamistir.
Yada size küçük bir gönderme olabilir. Ben yalnizim gibi.... Bi iyice tartin.tabiki insanlar farkli düşüncelerde olabilir. Soğuk davranmasi em bariz engelleyici olur da herkese kiritana da kimse bakmaz açıkçası. Ne yapacakti tanistigi selam verdigi 10 erkeğin 9'u ile yatacak hali yokya. Kendi gönlünce biriri olsun istemesi ve ciddi anlamda bir iliski olmasini istemesi cok normal. Zira düzene baktığınız da tut op birak sonrakini bekle.. Böyle iliskileride görünce kullanilip atilmak istememesi ve belki bu durumu kaldıramayacağıni hissetmesi kendi bilinci ve mantığı. Iyi aksamlar.

  • vi veri veniversum vivus vici  (09.09.16 19:33:29) 
o zaman +1 aychovsky


  • gang leader of wasseypur  (09.09.16 19:36:59 ~ 19:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.