[]

siz de toplu taşımada biri üstünüze kusacakmış gibi hissediyor musunuz?

metrobüste koridor tarafına oturunca böyle hissediyorum, tepemde dikilen onlarca kişi var sanki biri öğeyk diye foşur foşur kucağıma kusacakmış gibi hissediyorum, ciddi ciddi rahatsız olmaya başladım artık. hayır öyle bir şey olsa o kusmuk nerede temizlenir, çeşme nereden bulunur, o halde nereye gidilir, o kokuya nasıl dayanılır, yeni kıyafet nereden bulunur diye düşünmeden edemiyorum.

psikolojim mi bozulmuş nolmuş bir süre metrobüse binmeyeyim mi?


 
foşur foşur kusacaksa cam kenarında oturman da fark etmez. üzerine illaki sıçrar.

evden çıkma hiç. ev güvenli.
  • zgrydn  (08.09.16 15:41:48) 
bana da toplu taşımada her an biri üzerime kusacakmış gibi geliyor, yalnız değilsin. sürekli kafamda böyle senaryolar canlanıyor. yanıma bebek/çocuk oturduysa kalkarım. tepemdeki kişi biraz halsiz görünüyorsa yine kalkarım. işkilliyim.


  • evde liyakat kalmamis  (08.09.16 15:46:46) 
Galiba bende de var, vapurda falan kimin önüne oturduğuma dikkat ederim, sabah nezlesi vs. aksıran tıksıran dolu, insanın sırtına ya da allah korusun saçına başına, birinin ağzından burnundan çıkan birşey yapışsa haberi olmaz, gezdirir durur gün boyu.
Ya da arkamda oturan bir amca sesli mesli geğirdiğinde direkt yerimi değiştiriyorum, yağmur öncesi gökgürültüsü gibi, peşinden ne geleceği belli olmaz.
Sağına soluna tavır yapıp of pof yapacağım diye yüzüme hohlayan bir adamı, metroda yanından kalktığım aşırı kokan bir adamı ve avm'de asansörde kokan koltuk altını tam burnum seviyesinde kaldırıp saçını toplayan bir genci ikaz ettim, tüm bunlar son 1 hafta içinde. Artık çekinmeyeceğim, o utansın (ne doluymuşum yalnız).

Metrobüs tercih etmiyorum, raylı sistem ve denizden gitmeyi seviyorum, ama her yerde her çeşit insan var, metrobüse özgü değildir zannediyorum.
  • cedilla  (08.09.16 15:47:53 ~ 15:53:31) 
ben şahsen birkaç kere bu olayın gerçekleştiğini gözümle gördüm.
imkansız değil yani.

  • supermatik  (08.09.16 15:48:10) 
Birkaç ay önce ayakta olduğum halde gecenin bir yarısı dedesi kucağındaki çocuğa geldik yavrum, iniyoruz güzelim derken çocuk bir kustu yemin ederim tutunacak yer bulamadığımız metrobüsün ortasında saniyesinde birkaç m^2 alanında bir boşluk açıldı :D

Manzara aşağı yukarı şöyleydi: replygif.net

Ben de kusmuktan nasibimi aldım, üstüme başıma geldi. Koku kısmına hiç girmiyorum ama napsın minik o kadar rahatsız oldu ki içindekileri döküverdi, sonra da utancından ağladı :/

Soruna cevap olarak daha iyi bir ulaşım alternatifin varsa binme, diğer ulaşım araçlarında kusma riski yok zaten :)
  • chicha  (08.09.16 15:51:14) 
valla psikolojin bozulmuş ama buna rağmen haklısın, toplu taşımanın bedava olduğu günlerden birinde tam önümde oturan teyze koridora doğru baya bahsettiğin gibi kustu. yerlerimiz tam tersi olsa üstüm başım kusmuktu. birkaç gün sonra yanıma iki tane çocuk oturtturlar. birinin elinde torba bık bık kusuyor torbaya, daha 7-8 yaşında elinden düşse hop ben yine kusmuk. olmayacak şey değil yani, ama bununla da yaşanmaz, bence en düz önlem yanına incecik bol bi tişört ve ıslak mendil al çıkarken. zaten ne zaman lazım olacağı belli olmaz.


  • freya  (08.09.16 15:58:16 ~ 15:58:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.