[]

yaz saati uygulamasının kaldırılması ve uçuş saatleri

Merhaba sevgili havayolları sakinleri.
Şu yaz saati uygulamasının kaldırılması önceden aldığımız uluslararası biletlerin saatini falan etkiler mi ne olur? UTC olarak aynı saatte mi kalkar yoksa ayarlama çekerler mi?



 
Kış saati kaldırıldı diye biliyorum ben. Şu an ki saatle devam diye anladım. Biletler nolcak dersen bence üstünde yazan saat geçerli


  • infernalcadre  (08.09.16 09:09:22) 
kış saati diye bir şey yok. Normal saat dilimi var bir de yazın, yaz saati uygulaması var. Şu anki saat devam edecek ama kaldırılan kış saati değil yaz saati ülkenin normal saat dilimi değişti.
Sorum da şu türkiye'de normal saatte kalkıyor diyelim de yurtdışında da yerel saatle mi normal saatte kalkacak yoksa tr saatiyle mi?

  • nuka cola  (08.09.16 09:36:35) 
Yaz saati kaldırılmadı yahu devamlı hale getirildi.

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

Yani ben bir şeyi yanlış mı anlıyorum ki ?
  • infernalcadre  (08.09.16 09:42:51) 
Kalkış yapacak ülkenin yerel saati ile bu arada


  • infernalcadre  (08.09.16 09:43:35) 
uçak biletlerinde saatler her zaman yerel saatle yazılır zaten. o yüzden yurtdışından kalkış saatlerinde bir değişiklik olmayacak. daha önce alınan biletlerde türkiye'ye iniş saati değişecek sadece, bugünden sonra alınacak biletlerde o da değişmez..


  • nrmnm  (08.09.16 09:46:55) 
Şu anki saat artık yaz saati değil normal saat oldu işte. Olan şey yaz saatinin devam etmesi değil yaz saatinin kaldırılıp, saat diliminin değiştirilmesi. (hükümetin açıklaması teknik olarak yanlış)
Eski durum: Türkiye'nin Saat dilimi EET (GMT+2) iken yazın EEST(GMT+3)'e geçiyorduk.
Yeni Durum: Türkiye'nin saat dilimi FET (GMT+3) ve yazın saat değişmiyor.
normal saat zaten bizim kış saati dediğimiz şey (kış saati diye bir şey yok). yaz saati istisnai durum her zaman.
  • nuka cola  (08.09.16 09:49:53) 
Nuka cola'nin dedigi dogru. Kış saati diye bi terim yok. Yerel saat ve yaz saati uygulaması saati vardir. Turkiyenin yerel saati bir saat ileri gitti şimdi. Yaz saati uygulaması da kaldirildi.


  • nundu  (08.09.16 09:53:27) 
iyi de adamların planları programları aksamayacak mı belki uçak normalde gidecek oraya bi saat sonra dönecekti ama şimdi vakti kalmayacak falan gibi durumlar olmaz mı?


  • nuka cola  (08.09.16 09:54:09) 
uçak nereden kalkıyorsa, o yerin yerel saat dilimi yazılır bilete ve o yerin saat dilimi ile kalkar. Yani örneğin Londra'dan kalkıyorsa ve saat 2 yazıyorsa, Londra'da saat 2 olduğunda kalkar. dolayısıyla Türkiye'de yaz saati-kış saati, saat diliminin değişmesi vs önemli değil. orda da atıyorum saatler 1 saat geri alınsa, uçak yine orda saat 2 olduğunda kalkacak.

not: dönüş saati de varış ülkesinin yerel saatidir.
  • vejeteryanvampir  (08.09.16 10:18:10) 
Pegasus için konuşuyorum. Uçuş saatleri UTC olarak aynı kalmış. Türkiye'den kalkış saati (en azından benim uçuşum için) 1 saat ileri alınmış.


  • nuka cola  (04.10.16 18:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.