[]

' yaşıtlarım' ve ben

22 yaşındayım. Benle aynı yaşta olan insanlara, arkadaşlarıma bakıyorum. Bir şeyleri şekillendirmisler, ' adam/ kadın' olmuşlar. Kendime bakıyorum düpedüz öğrenci hayatı. O bile doğru düzgün degil. Bugünlerde ister istemez bu noktada kendimi insanlarla karşılaştırıyorum çünkü karşılaştırmadan edemiyorum.

Siz de kendinizi buna benzer bir durumda hissediyor musunuz, kötü hissediyor musunuz, napıyorsunuz?


 
Yalnız değilsin. Bazen hayatı şekillendirmek biraz zaman alıyor. Sosyal medyadaki gülücüklü fotoğraflara, şuna gitti/şuraya başladı/şunu bitirdi gelişmelerine çok takılmamaya çalış, onlar biraz insanların göğüslerine taktıkları madalya gibi çoğu zaman. Arkaplanlarında nelerin döndüğünü bilemeyiz.

Vallahi çabalıyorum. Bugün 10-15 tane işimi üst üste bitirdim. Eve geldiğimde halim kalmamıştı, hala bir şeyler yapmam gerekiyordu ancak huzurluydum. Çabalamak şart.
  • sevgikusunkanadinda  (08.09.16 01:24:52) 
Herkesin hayatı aynı olmak durumunda değil


  • gazozailacatmauzmani  (08.09.16 01:33:21) 
boyle hissetmiyorum. yasim da biraz daha buyuk.

eskiden de kendimi baskalariyla pek karsilastirmazdim. her zaman icimden gelen bir seyler olmustur onlarla ilgilenirim. baskasi begenir mi begenmez mi kendi bilir. ben bir seyi yaptim mi kendim istiyorum diye yaparim. yani sorumlulugu bendedir.

"bir seyleri sekillendirmek" derken sanki hayatta bir amaclari mi var saniyorsun?

bir cogumuz oyalanacak bir sey bulunca kendimizi kaptiriyoruz. kimsenin "ultimate" bir amaci yok. herkes evrende doguruldugu icin hayatta. bilgimiz de sinirli. evren nedir? nereden gelmistir emin degiliz. ama bu yuzden bunalima girmeye de gerek yok.

kendine bir amac edin, hobi edin, bazi deneyimler kazan, hazlar yasa. "akisina birak" meselesini de dogru yorumlaman gerek. hayatin, toplumun, evrenin dere gibi bir akisi var, "kendini akisa birakmak" yerine, "akisa katil." pasif olma. bir seylerin parcasi ol, bir seylere onayak ol, liderlik et.

kendini de buyuk ya da kucuk gorme. imkanlarini kesfet, elinden geleni yap. yasin genc. daha orta yas bunalimina girmek icin 13 yilin var! enerjin varken kös kös oturup baskalarinin gorunen hayatini kendininkiyle kiyas etme.
  • idexo  (08.09.16 01:39:45) 
hayatı düzene sokmak nedir? bir an önce iş bulup evlenmek mi? yaşıtlarım evleniyor yavaş yavaş ama bundan rahatsız değilim. yaşamak istediğim hayat onlarınki değil çünkü. eğer bir hedefin varsa buna uzakta olmak kötü ama o bahsettiğin "adam/kadın" olma durumu olması gereken bir zorunluluk değil. bence tek sıkıntı para. bir miktar param olsa kalanı dert etmem :D


  • tute  (08.09.16 02:30:01) 
Yaşıtlarıma bakıyorum öğrenci evinde karı kız kovalıyorlar, istedikleri gibi aşk peşinde koşuyorlar.

Kendime bakıyorum sabah kalkıp köpek gezdirip bilgisayar başına geçen sonra akşam iş bitişi bilgisayar başından kalkıp yine parka köpek gezdirmeye gidip eve gelip yemek ve temizlik yapan 25 yaşında bi insanımsı görüyorum.

Anlamadım pek dediğini.
  • chiper  (08.09.16 02:30:27) 
Bu kadar dramlara, çirkin ördek yavrusu senaryolarına sokmayın kendinizi abuk sabuk ya. Kimsenin kimseyle kendini karşılaştırmasına, aa o öyle ama ben niye böyleyim demesine gerek yok.
Ayrıca 22 yaşında kim nasıl KADIN/ADAM oluyor acaba? Dışa yansıtılan belki BEN OLDUM olabilir ama içerde aynı sığır var yani, rahat ol.
Silkelenmeni tavsiye ediyorum. Otur bi bardak çay iç.
  • naberabi  (08.09.16 09:29:18) 
bence görmek istediğin bir iki kişiye bakıyorsun bir tek. 22 yaşında düzenini kuran %10 bile değildir.


  • prodeq  (08.09.16 10:24:34) 
olm ben nerdeyse 30 yaşımdayım, hala camışım. hareketsiz bi' camış olduğum için bazı konularda yaşıtlarımdan çok gerideyim. kendimi zaman zaman kötü hissediyorum, ama ne yapayım öleyim mi.


bu bir yarış değil yani, onu demeye çalışıyorum. karşılaştırma hep tek taraflı ve patetik ilerliyor, tavsiye etmem. kendinle barışmayı dene.
  • evde liyakat kalmamis  (08.09.16 10:27:55) 
xx yaşındaki herkes o yaşlarda Avrupa'ya gidecek, yy yaşındaki herkes o yaşlarda evlenecek demek şu sıralar herkes şu miktarlarda gaz çıkaracak demek gibi bir şey. Kendini başkalarıyla kıyaslayarak değerlendirme. Sen gerçekten ne istiyorsun, nerelerdesin, kendini kendinle kıyaslayarak tatmin ol.


  • for day to break  (08.09.16 10:50:16) 
başkaları üzerinden kendini değerlendirme/yorumlama.


  • ercumentcozer  (13.09.16 04:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.