[]

Talimatla hesabımdan başkası para çekebilir mi?

Bir talimat yazsam babam o talimatla bankaya gitse hesabımdan para çekebilir mi?
Onun hesabına eft yapsam olmuyor başka nedenlerden dolayı. Şimdi şubeme talimat yazsam onlarda benden yetiy alıp babama verirler mi parayı?



 
Noterden vekalet gerekir sanıyorum, uzun iş. Miktar büyük değilse en kolayı atm kartını vermek olur.


  • mikro patlama  (07.09.16 22:52:21) 
Evet biz esimin babasinin hesabindan bu sekilde para cektik. Hesap numarasi tutar cekecek kisinin adi soyadi kimlik nosu tarih her sey detaylica yazilmali dilekceye. Babaniz bu dilekce ile cekebilir.


  • who cares wins  (07.09.16 23:00:29) 
Çekebilir.


  • innatedesire  (07.09.16 23:04:41) 
@who cares wins

ya bankacınız tanıdık ya da bankacı çok büyük bir hata yapmış. dilekçeyle başka birinin hesabından para çekildiğini ilk defa duyuyorum. her ne kadar 1. derece yakını olsa da. o zaman herkes gider dilekçe yazar babasının anasının parasını çeker bankadan.

edit: bahsettiğim şey vekaletsiz durum içindir.

edit 2: eğer harbiden böyle bir şey varsa vay halimize. dolandırıcılar için bir kapı daha açıkmış meğer.
  • mr.goodcat  (07.09.16 23:06:54 ~ 23:19:57) 
Cekebiliyor. Ben cektim defalarca. Akrabam falan da degildi ustelik. Ikinizin de imzasinin oldugu bir talimat yaziyorsunuz. Ama telefonla teyit ediyorlar o kisiyi arayip.


  • aquarium  (07.09.16 23:16:51) 
Patron balayina gittiginde bos kagida imza atti. Biz de tarih yazdik ve iste x kisisi y bankasindaki z nolu hesabimdan 5000 tl para cekebilir yazdik. O kisi gitti kagidi vermis. Patronu aramislar cekebilir demis cekti parayi bi sorun da cikmadi


  • matilda  (07.09.16 23:28:18) 
Evet aquarium eklemis ikinizin de imzasi olmali ve tekrar teyit ediyorlar. Dilekcede hata yapmadikca sikinti cikacagini dusunmuyorum.


  • who cares wins  (07.09.16 23:29:58) 
xx Bankası xx Şubesi'ne;

Şubenizdeki xx no.lu vadesiz/vadeli hesabımdan xx.-TL tutarındaki bakiyenin aşağıda tatbik imzası bulunan xx kimlik no.lu xx xx'e ödenmesini rica ederim.

Hesap sahibi ad, soy ad, çift imza, adres, telefon (Adres ve telefon bankadaki bilgileriniz ile aynı olsun)

Parayı çekecek kişi ad, soy ad, tatbik imza (çift imza olsun, başına tatbik imza yazın)

--------------------------------------------

Dilekçeyi işleme koymadan öne telefonla sizi teyit için arayabilirler. Telefonunuz açık olsun. Bir de parayı çekmeye giden kişinin yanında kimlik no.sunu barındıran kimliği olsun yeterlidir. Çok sık yapılan bir işlem sıkıntı çıkmaz.
  • koskoca kirpi  (08.09.16 00:00:34) 
Sorunsuz yaptık işlemi :) tabi telefonla teyit alıyorlar. Birkaç soru soruyorlar.


  • six packsiz  (08.09.16 12:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.