[]

telefon kayıt olayı

benim peder geçenlerde gitti bu yurt dışından getirdiği telefon için harç mı ne diyorlarsa onu yatırdı. ama daha sonra bi işlem yapmadı. dün mesaj geldi telefon kapatılacaktır diye. bugün maliyeye gitmiş o parayı yatırdıktan sonra e-devletten islem yapmanız gerekiyordu demiş. simdi benim sorum su; yurt dısından geleli 6 ayı geçmiş bulundu suan. paranın üstüne mi yatmıs oldu devlet ? pasaport bulsak kayıt ettirecek tekrar harç mı isteyecekler ?

teşekkürler.


 
o harç pasaport sahibinin üzerine yatırılıyor yani başka birinden pasaport bulsanız dahi yeniden harç yatırmanız lazım. para güme gitmiş gibi gözüküyor ama sanki dilekçeyle o paranın iade alınabileceği ile alakalı bir şeyler okumuştum. araştırın olmadı vergi dairesine gidip sorun iadesiyle ilgili.

edit: tekrar yazıyorum:

* Harç Ödemesi, pasaport sahibinin T.C. Kimlik Numarasına yapılmalıdır.

intvd.gib.gov.tr
  • mr.goodcat  (07.09.16 19:38:04 ~ 19:43:30) 
öncelikle hat taktıktan sonra 120 gün içinde kayıt ettirmeli.
pasaportuna kayıt ettirebilme sürenizde 120 gün yani geç kaldınız.

120 gün içinde ülkeye giren birini bulup kayıt işlemini tamamlamanız gerekli sadece para yatırmak yetmiyor.

işlem adımlarında önce pasaport numarası vs bilgileri istiyor sonra para yatırılıp yatırılmadığını sistemden kontrol edip işlemi tamamlıyor.

Siz parayı yatırmışsınız acil bir pasaport bulup işlemi tamamlamalısınız.

Yoksa paranız güme gider

edit: evet para pasaport kime aitse onun tc numarası üzerinden yatırılmalı
  • basond  (07.09.16 19:40:57 ~ 19:46:55) 
pasaport kiminse para da onun üzerine yatırılmalı. sizin tekrar para yatırmanız lazım. eski yatırdığınız parayı maliyeye falan dilekçe yazarak kurtarabilirsiniz biraz uğraşarak..


  • nrmnm  (07.09.16 19:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.