[]

2 kişiye 2 banyolu 3 odalı ev

Çok büyük değil mi? Bir aya kadar tasiniyoruz. Tasinacagimiz muhitteki evler genelde bu sekilde. Erkek arkadaşım bu tarz bir eve geçmek istiyor. Bir odayı çalışma odası bir odayı da giyinme odası yapmak gibi fikri var. İyi hoş da bu ev çok büyük olmaz mı? İki kişi at mi kosturacagiz içinde? Bize öyle yatılı misafir de gelmiyor. 2 banyoyu napacagiz? Ben de diyorum ki 2+1 bulalım. Toparlanmasi filan da rahat olur.

Sizce böyle bir evde yaşamak zor olur mu? Yoksa 2+1den çok farki olmaz mı? Napalım? Ben açıkçası temizlikten korkuyorum.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
kısa zamanda alışırsınız, bu defa 2+1 çok küçük gelir. büyük ev iyidir. boş ver haftada 1 saat fazla temizlik yap nolacak.


  • sir gawain  (07.09.16 17:14:31 ~ 17:14:54) 
burada önemli nokta eşya miktarı. fazla eşyayla küçük ev hakikaten ölüm. diğer türlü yerleşmeniz rahat olur.

şahsi fikrim; arkadaşın evden çalışıyorsa, fiyat açısından sizin için fark etmiyorsa 3+1 gereksiz değil. banyonun birini kapatıp depo niyetine kullanabilirsiniz.
  • zgrydn  (07.09.16 17:15:51) 
bence cok zor olur. temizlikci almayacaksaniz ozellikle helak olursunuz cok sacma sekilde.
ayrica ev buyuk olunca her yer kullaniliyor yine de dolayisiyla surasi kullanilmaz orayi temizlemeyim gibi bir sey de olmaz. kucuk olmayan 2+1 bence isinizi gorur. bir de su var, bu eve gore esya alacaksiniz, eger ev sizin eviniz degilse ve bu standardi koruyamazsaniz (yani bir sonraki eviniz de boyle olmazsa) o esyalar ilerde elinizde kalir falan. genelde turkiyede ne kadar buyuk ev o kadar esya o kadar dert seklinde gidiyor.

  • kassiopeia  (07.09.16 17:18:32 ~ 17:19:32) 
kirada çok fark yoksa genişi seçin


  • basond  (07.09.16 17:19:15) 
Soruyu yanlış soruyorsun. 2 banyo yu abartma, 2 artı 1 ve 3 artı 1 ev arasında seçim yapacaksın. Erkek arkadaşın haklı. Misafiriniz geliyorsa eğer


  • aklimdakisorular  (07.09.16 17:24:43) 
Eger ihtiyac yoksa fazla tabii. Ama bu sefer ayri banyoya, giyinme odasina vs alisinca da vazgecmek istemezsiniz muhtemelen.

Bir de soyle bir sey var, herkesin banyosu ayri olacagindan esya karisma durumu vs daha az olacaktir mesela. (Ben iki banyoyu da kendiniz icin kullanirsiniz diye dusundum tabii, misafir degil) Daha az karisacagi icin de toplamasi daha kolay olacaktir. Giyinme odasi da oyle. Yani ayri olursa daha duzenli olur bence. Daha genis alan sonucta.

Simdi bir de 2 banyolu 3 odali ev 100 metrekare mi, yoksa 150 metrekare mi mesela. Sonra, kiralari ne kadar fark ediyor? (hatirladigim kadariyla Beylikduzu tarafinda oturuyordunuz) Sonra, kiralar cok fark ediyorsa aradaki fark sizin icin ne kadar onemli? O farka daha iyi bir seyler mi yapacaksiniz sonra carcur mu olacak? Onceliginiz ne falan filan.

Beraber temizlersiniz iste. Herkes kendi banyosunu mesela, daha bile iyi olur, is yuku azalir eheh. Ya da temizlikci tutma imkani varsa, oyle yaparsiniz.
  • yuzır  (07.09.16 17:25:34) 
ben 125 m2 evde tek yaşıyorum :P
benim de 1 oda çalışma odası (çünkü evden çalışıyorum), 1 oda boydan boya dolap, giyinme odası yaptım başka eşya yok.
1 oda oturma odası
1 oda yatak odam.
Gerekli miydi hayır, üstelik ben evde fazla eşya sevmiyorum ama şartlar böyle gerektirdi
temizlik meselesi : süpürge tutmakta bi 10 dakika fark etmesi çok çok büyük bir fark değil, giyinme odasında eşya olmadığı için dağılmıyor zaten, ayrıca ütülenecekler filan 1 ay dursa göze batmıyor kapıyı kapatıp çalışıyorum-değilse psikolojik olarak batıyor da. AMA cam silerken helak oluyorum evet, 2 oda çift camlı + mutfak kapaLı cam balkonlu, sil sil bitmiyor. Temizlikçi gelecekse bu çok önemli olmayabilir.
  • niye ama  (07.09.16 17:25:55) 
@yuzır
Karı koca ayrı banyo mu kullanacak yahu:) ebeveyn banyo değil mi bahsettiği?

  • aklimdakisorular  (07.09.16 17:28:54) 
Temizlikci muhtemelen 2 haftada ya da ayda bir gelecektir ama 3+1 evler fazlaca geniş oluyor. 2+1 evler de küçük değil zaten. Yani gelse bile sonuçta ben haftanın 3 günü silip, süpürup, toz alacağım. Erkek arkadaşım da yardım ediyor gerçi ama ne bileyim.

Kira farklari çok fazla olmuyor arada.

Şunu da not edeyim; 55 m2 bir evden geçiyoruz büyük eve. Gozumun korkmasi da o yuzden sanirim. Eşyalar fazla değil hatta eksik kalabilir.
  • fraise  (07.09.16 17:30:40 ~ 17:41:09) 
tek kişi yaşayan arkadaşım var, sıkıntısı toz ve temizlik, bir oda ütü odası 1 oda giyinme odası, ebeveyn banyosunun olan oda yatak odası, diğer banyoda çamaşır yıkıyor. lakin buyuk evdede 2-3 eşya var deli bir eko var evde. o yerleri silmek rahat 1 gün sürer ama kendisi rahat rahat oturuyorum diyor biraz büyükçe ama olsun diyor


  • eja  (07.09.16 17:34:57) 
Rahatlığa ve büyüklüğe alışmak çok kolay. Kısa zamanda alışırsınızve her yerini bol bol kullanırsınız. Hatta bir süre sonra küçük evler sizi basar, rahatsız eder. Geçiyorsanız oh ne güzel olur ama tek sorunu temizlemenin zorluğu. Bunun dışında problem olmaz.


  • aychovsky  (07.09.16 17:35:37) 
biz geliriz fraise, ayıp ediyorsun ^.^

diğer odaların kullanımı az olacağı için düşündüğün kadar kirlenmez zaten, 1+1 evden o büyüklükte bir eve geçmeniz çok rahatlatıcı olacaktır emin ol.
  • devorgilla the gunslinger  (07.09.16 17:38:07) 
ısınma soğutma gibi problemleri de düşünün. 55m2 evi ısıtmak kolaydır, 150m2 ev? merkezi kaloriferli değilse hiç sanmıyorum.

temizlik konusu konuşulmuş, ama ayrıca arkadaşlar şu konuda çok haklılar, 3 odalı bi' eve geçtikten sonra velev ki taşınmak zorunda kaldınız, o eşyaları ne kadar minimumda da tutsanız ufak eve geçerken sığdıramazsınız. olmuyor, olmuuuyoooor.
  • evde liyakat kalmamis  (07.09.16 17:41:08) 
146 m2lik 3+1'de oturuyorum. ebeveyn banyosu kadar lüks bir şey yok. valla süper. şimdi oğlan var o ayrı mesele de oğlandan önce de bir oda bizim,bir oda oturma odası, diğer oda da çamaşır/misafir odasıydı. senede 2 kez misafir geliyor

o 1 odayı pek kullanmazsanız kapıyı çeker oturursun temizlik de dert olmaz. zaen 3+1ler artık pek büyük olmuyor
  • la noix  (07.09.16 17:43:50 ~ 17:45:29) 
Alışırsınız, onda sıkıntı olmaz. Ebeveyn banyosu çok büyük bir güzellik. İstanbul'da mı bu ev? Eğer öyleyse ve bina yaşı 10 dan fazlaysa ben tercih etmezdim. Deprem bölgesindeyiz ve her an büyük bir deprem olabilir. Binanın yalıtımı nasıl ona da bakın mutlaka.


  • petekpare  (07.09.16 17:45:36) 
Bence de gereksiz büyük.


  • fragile lady  (07.09.16 17:46:22) 
kendi evime göre cevap vereceğim yine
silme-süpürme toz alma bence geniş evde daha bile rahat -ama benim gibi ev geniş eşya azken
zira mesla benim giyinme odam tamamen ortalık boş birşeyleri biryerlere çek kaldır gibi sorun yok. Yatağımı da önünde boş alana tamamen itebiliyorum, süpürken itiyorum bir yandna makineyi bile durdurmadan vs.
yemek masası, konsol, gümüşlük, vitrin öyle şeyler yok ki toz almak uzun sürsün. mutfak geniş, yemek orada yeniyor 1-2 kişi misafir de olsa orda yeniyor. daha fazlası için oturma odasında açılır masa, boş odada da ilave sandalyeler var, o şekilde yapıyoruz. ama bu masa ve sandalyeleri normal zamanda kullanmıyorum da temizlemiyorum da.
dresuar yok, komidin yok -komidin lazım da almadım.
benim toz aldığım şey TV ünitesi (ki TV de yok ama ünitesi var, orada ıvır zıvır şeyler var) 2 kitaplık. Kitaplık 2 tane olduğu için o vakit alıyor ama her zaman kitapları indirip silmiyorum.
Ben bu kadar eve eşya alıp yaymadım zira esasen fazla eşya sevmiyorum ve 3 senedir ben bu düzenle yaşadım, 40 m2 evde de yaşayabiliyordum, o ayrı. kışa bir taşınma planım var, şehirdışı, olursa. belki hiç bir eşya götürmeyecem o nedenle artık hiç almam. Geniş eve eşya doldurmamak da mümkün.
  • niye ama  (07.09.16 17:51:54) 
Takriben 6 yıldır 200m2, 3+1 2 banyolu bir evde ikamet ediyoruz iki kişi.

Ne kadar güzel birşey anlatamam.

Fazla eşyan olsa bile, kaldırabileceğin tonla alanın oluyor, ortalık anne evi gibi sıkış sıkış değil.

Temizlik kısmı da sıkıntılı değil esasen. 2+1'de de aynı sayıda lavabo falan temizlemeniz gerekecek. Tek fark yer silerken daha fazla alan silmeniz gerekeceği ki yapılıyor bir şekilde. Çok fazla pencere falan açmazsanız uzunca bir süre idare ediyor hatta kullanılmayan alanlar.
  • offred  (07.09.16 18:21:16) 
90 m^2 büyüklüğündeki bir 2+1 yeter de artar bile.


  • devilred  (07.09.16 18:34:50) 
Büyük ev daha güzel. Eşyanız az gelirse boşlukları doldurmayın, ferah ferah oturun. 2 banyo da iyi işte. Sabahları daha az trafik olur.


  • Lim5  (07.09.16 18:40:15) 
sizin icin cozum basit, madem temizlik sorun olma ihtimali yaratiyor, temizlik takvimi hazirlayin. bir hafta biriniz diger hafta digeriniz mesul olsun, bunun haricinde bir oda diger ikisi ikinize birer bireysel oda olsun, boylece ikinizin de kendine ait calisma ve giyinme alani olur ve o odanin mtemizliginden duzeninden kisiler kendileri sorumlu olur. hatalik temizlik planina sadece ortak alanlari dahil edersiniz. banyolardan birini ikinizin ortak kullanimina digerini misafir kullanimina veya daha nadir kullanima ayirirsaniz daha iyi olur. diger bir olasilik ise bir banyoyu dis fircalama, sac kurutma, dus, makyaj, bakim vs icin ayirmak diger banyoyu ise dogaya karismak, paspas yikamak vs gibi daha kirli aktiviteler icin kullanmak olabilir. haftalik temizliklerde bu banyodan su alisverisini yaparsiniz mesela. bu arada uzun vadede temizlik takvimi iliskinizi gereksiz gerilimlerden korur, sizi de biraz ozgurlestirir, mutlaka evde esitligi saglayin, sonra cok pisman olursunuz.


  • mavicorap  (07.09.16 18:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.