[]

satın alınan yazılım iade edilir mi?

şirkete parmak okuyucu sistem kurmuştuk, cihazın kendisinden memnunuz fakat yazılım çok kullanışsız, karışık ve sürekli hata veriyor. her defasında firmayı arayıp teknik ekipten yardım istiyoruz, teknik edip de çoğu zaman yerinde olmuyor onların müsait olmasını bekliyoruz kısaca bizim de işimiz aksıyor.

kurdukları yazılım çok ilkel, arayüzü windows xp sürümüne benziyor düşünün artık sanki stajyerlere yazdırmışlar programı. cihazı satın aldıktan sonra program kurulduğu için önceden bilmiyorduk bu kadar amatör bir yazılım çıkacağını.

sonuç olarak durum bu, cihaz ve yazılımı alalı 5-6 ay oluyor. şu saatten sonra yukarıdaki anlattığım gerekçelerle iade etme hakkımız var mıdır yasal olarak?

 
Test yapmadınız mı, kurulumdan önce hiç incelemediniz mi bu tür problemleri?
Ucuz etin yahnisi durumu gibi görünüyor, iade hakkınız olacağını sanmıyorum.

  • cakabo  (07.09.16 10:29:04) 
geri almaya yanaşmazlar ama daha iyi bir yazılım konusunda ikna olurlar.
sen geri alın bu nedir ya diyerek atarlan hacı, sonrasında bari iyi bir sürüm yok mu onu verin bu çok poktan diye düze çıkın.

  • seyduna6687  (07.09.16 10:31:18) 
5-6 ay geçtikten sonra bana yazılım iade etseler almam. Hatta güncelleme bile yaptırmam.

1 ay içinde gerekli tepkiyi vermen gerekiyordu.
  • la rana  (07.09.16 10:50:19) 
yazılıma ayrı para mı ödediniz ki?


  • supermatik  (07.09.16 10:52:08) 
yazılımı iade etmek istediğinde don muamelesi yapıyorlar almıyorlar, bana da muhasebe programı geçirdiler böyle.

sürekli sorun yaşatıyor ve servis çağırıyoruz yazmışsın, geldiklerinde servis fişi vb bir şey veriyorlar mı? yani sürekli servis almak zorunda kaldığınızı ispatlayabilir misiniz?

avukat değilim ama yasal olarak iade edebilmek için sürekli servis alınması gerektiğini verimli kullanamadığınızı ürünün vaad edildiği gibi olmadığını ispat etmenizi isterler bence

umarım iade edebilirsiniz
  • azizakin  (07.09.16 10:53:01) 
@azizakin
Mahkemede bilirkişilere programın NŞA* da sorunsuz çalıştığını ispatlıyorlar. Davacıda g*t gibi ortada kalıyor. NŞA* onların bir bilgisayarı oluyor. Yerçekimsiz ortamda sürtünmesiz bir şekilde devam ediyor :D Bir şey dersen de donanım problemi derler

  • nohut  (07.09.16 13:02:34) 
@nohut, doğrudur. zaten başta da yazdım, yazılımı iade etmek çok zor ama belki bir ihtimal böyle yürünebilir.

yalnız şöyle bir şey var, programın hangi donanımla çalışacağını, "minimum sistem gereksinimi"ni falan yazmışlardır, müşterideki sistem uygunsa öyle donanımdandır diyip geçemezler, öyle derlerse servis için geldiğinizde neden bildirmediniz diye sorulabilir. öyle ya, eğer sorun donanımsal veya operatör kaynaklıysa bunun rapor edilmiş olması lazım.

avukat gerenk
  • azizakin  (07.09.16 17:13:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.