[]

MEB Norm Fazlası Olmak ile Alakalı Bilgisi Olan?

İstanbul Ümraniye'de bir lisede öğretmenim. Evime gayet yakın fakat biraz problemli bir endüstrimeslek lisesi. Bu yıl norm fazlası olduım, bu durumda başıma neler gelecek? Evimden uzak bir okulda görevlendirilirsem buna itiraz hakkım var mı? Norm fazlası olanlar şu an daha avantajlı, güzel merkeziokullara atanma şansları var deniyor. Gerçeklik payı var mı yoksa beni mi avutuyorlar? Kafamda deli sorular... Bu konularla ilgili bilgisi olan bir arkadaş az bilgi verebilir mi? Memurlar.net'e muhtaç olmak istemiyorum zaten net bir bilgi de bulamıyorum...




 
avantajlı okul değil boşta kalan okullara veriyorlar. bulunduğun ilçede boş kadro varsa oraya orada yoksa en yakın boş yere. beylikdüzü de olabilir. atamalarda ilk olarak norm fazlalarını atıyorlar. o biraz avantaj gibi görünüyor. ama işite boş kadronun nerede olduğuna bağlı.


  • gotic  (07.09.16 00:44:09) 
Offf... Fakat ben bulunduğum yerde oturuyorum, evim barkım burda, bu durumda itiraz etme hakkım yok mu? Dava falan açamıyor muyjm? Bu ne biçim sistemdir?


  • yattara valli  (07.09.16 01:26:48) 
bu sene için başka okula görevlendirme yapar ilçe mem. yıl içinde norm fazlası atamaları oluyor istersen tayin isteyebilirsin. istemezsen zorla atamazlar. atama da görevlendirme de ilçe dışına olmaz merak etme.

ayrıca ilçede falan adamın varsa şuan fetöden boşalan bi sürü okul var merkezi birine görevlendirmeni yaptırabilirsin. oraları dolduracaklar çünkü.
  • oxit  (07.09.16 01:43:46) 
Norm fazlası olarak kendi okulunda kalma hakkın var hocam. Öncelikle norm güncellemeleri olacak. Resmi olarak bildirilmediyse hala norm fazlası değilsin. Sonra fazla olmandan dolayı senden tercih yapman için bir yazı gelir. Zorla değil. İstersen yapmazsın. ama 3 yıl bu böyle sürer en fazla haberin olsun. Eğer branşında gerekli olan yerler varsa en yakından başlamak üzere resen bir yere de atanabilirsin. Yani İl MEM, sen mademki tercih yapmadın ben seni zorla bir yere atarım da diyebilir. Diğer illerde bu durumla pek karşılaşılmıyor ama İstanbul'da ne olur bilemem. Çevrende kolay bulursun aslında bu süreci yaşamış öğretmenleri. Kolay gelsin.


  • zagem  (07.09.16 01:45:22) 
Çok açıklayıcı cevaplar, sağolun. Çevremde pek yoktu norm fazlası olan kimse. Biçbir yerde de adamım yok, hiç olmadı... Fetöden boşalan okullar genelde ilköğretim, ortaokul tarzı okullarmış, bana müdür yardımcısı arkadaş oralardan pek bir şey çıkmaz dedi. (Edebiyat öğretmeniyim) kimisi iyi olmuş, güzel yerler açık verecek derken kimisi de evinden uzağa düşeceksin, şimdiden hazırlan diyor. Bakalım neler yaşayacağız? Süreç içinde ben de tecrübe kazanıtrım.
Benim bu okuldan sıtkım sıyrıldı artık inşaallah aynı uzaklıkta daha düzgün bir yerlere atanırım. Tüm cevaplar için teşekkürler.

  • yattara valli  (07.09.16 01:58:04) 
Arkadaşlar açıklamış ama yine de yazayım dedim.

Ben de geçen yıldan beri norm fazlasıyım. Norm fazlası olduğunuz tebliğ edildikten bir süre sonra ilçede kadro olan okullar arasından tercih yapmanız isteniyor.(Geçen yıl Ekim-Kasım aylarıydı galiba) Eğer yapmazsanız resen atama hakları var. Sanırım norm fazlası olunan okulda 3 yıl daha çalışma hakkı verilmiyor çünkü bir önceki yıl norm fazlası bir öğretmen arkadaşın resen atandığına şahit oldum.

Bunun dışında il içi atamalarda da tercih hakkımız var. Ama mesela ben ilçede istediğim herhangi bir okul olmadığı için risk alarak yine tercih yapmadım. İl milli eğitim müdürlüğüne gidip insan kaynakları şube müdürüyle görüşmek gibi bir yüzsüzlük yaptım. Resen atama yapılıp yapılmayacağını biliyorlar en azından. Bana bu yıl yapılmayacağını söylediler. Ona güvenerek bekliyorum bakalım.
Resen ataması yapılıp da dava yoluna giderek kararları iptal ettirenler de var ama çok da güvenmemek lazım tabii.
  • olabilir ya da olmayabilir  (07.09.16 08:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.