[]

Annemizi kırmadan nasıl bazı şeyleri değiştirebiliriz?

Burada babası ağız şapırdatanlar nasıl çözsek diyenler vardı benim de bu derdime çare buluruz belki dedim.
Şöyle ki aramızdaki ilişki normal bir sıkıntımız yok pek çok aileden çoook çok daha iyiyiz ancak bu anne fevri ama acayip fevri. Kendi arkadaş çevresi dışında, çocuklarına annesine eşine kardeşlerine filan hep atar yapıyor. Misal vereyim; siz bir yemeğin nasıl yapılacağını biliyorsunuz tel bir şekli var ve o öyle yapmamış 'ya bu şu şekilde yapılıyor aslında' dediniz ve bittiniz. 'hayır gayet de böyle yapılır, ben böyle seviyorum, çok biliyosunuz siz, saçma sapan konuşma yeaaa' oluyor cevaplar. Resmen ergen bir annemiz var. Her an nasıl desek parlamaz ay şuna hiç yorum bile yapmayayım off başladı şimdi bağırmaya dedirtiyor.
Sosyal çevresi çok geniş her ortamda güzel güzel takılıyor ancak ben sıklıkla bir ifade sıkıntısı fark ediyorum kendisinde o da şu: 'Şey' diyor her şeye şey diyor. Bazen yanındayken bile işaret ettiği şeyi zor anlarken telefonda da şey diyor anlamıyorum şey ne şey? Hangi şey?
Kardeşime bu akşam mantı yemek ister mi diye soruyordu pat diye 'şeyi yer misin?' Dedi kardeşim 'neyi anne?' Dedi annem de 'şeyi ya işte şu şey içinde kıyma olan hamur' ben hata verdim bunu duyunca acaba kelimeleri mi hatırlayamıyor? Ya da aklı çok mu meşgul başka şeylerle konuşurken düşünemiyor mu? Hadi bu konuda kelime aklına gelmedi diyelim bir de herhangi bir konuya kıçından dalması var durup dururken 'şeyin annesi geldi mi?' Diyor. Kimin diyince offff şey ya yok mu işte ayşe'nin annesi diyor ayşe kim bilmiyorum annesi kim bilmiyorum nereden gelecekti ki bilmiyorum. Kafasında kendi bildiği ne varsa karşısındaki biliyor farzediyot anlamanı bekliyor ve anlamazsan sinirleniyor.
Uzun oldu ama ben en çok uzun konuları okumayı seviyorum, başka seven varsa onlar okur artık.
Ne yapayım? Nasıl bu durumun artık iletişimimizde sorun haline geldiğini anlatöaya çalışayım. Arkadaşlarıyla konuşurken de böyle lafa kıçından girip şey filan diyor bildiğiniz parantez içi bilgi veriyoruz karşısındakine anlamıyorlar yoksa.
Bu meseleyi hangi tartışmasız terslenmesiz yolla çözebilirim? Neden böyle bunu da merak ediyorum.

 
şey olayı nörolojik bişey olabilit. ikna edebilirseniz baktırmakta fayda var.
sabit fikirlilik olayı hepsinde biraz var, yaş ilerledikçe de zorlaşıyor. o kısmını bilemedim..

  • manuel mandalina  (06.09.16 23:40:19 ~ 23:41:13) 
O kadar fazla düşünüyor ki... Bazen düşünceleri dışarıya kaçıyor o kadar yani. O ortadan girme olayını ben de çok yaparım sanki adama tüm konuyu anlatmış gibi konumun ortasından soru sorarım yanımdakine(Yanımdaki konuyu biliyorsa genelde anlar). Yani kısacası bu olayların temeli zihninde çok fazla düşünmesinden kaynaklanıyor. Sen dinleri araştırırken vikipedi de 3-5 dakika sonra 2016 saç modellerine bakmaya başlaman gibi o da konudan konuya atlıyor düşünürken...


  • bir peynir kutusu kibrit  (06.09.16 23:48:12 ~ 23:48:59) 
Şey kısmı b vitamini eksikliği de olabilir, ya da demir eksikliği, hafızaya çok etki ediyor gerçekten.


  • hair freak  (06.09.16 23:51:06) 
yazsam mı diye tereddüt ediyorum inşallah ters algılamazsınız diye ümit ediyorum:
annenizle babanız bilhassa hayriyetten ilgilensin, boşandıysa ya da vefat ettiyse babanız kendisine bir sevgili bulmanın yollarını arayın. sizin çabanızla olacak şey değil. ya da daha sert çıkıp yıldırıcaksınız ki o da hoş olmaz.

  • dafaisss  (07.09.16 00:57:42) 
şey olayı için nörolojiye mutlaka götür.


  • shotgunwoman  (07.09.16 08:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.