[]

Dişçiden sonra dişim felaket ağrıyor / Acil

Merhaba. Dün ve bugün olmak üzere Marmara Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesinde bir dişime kanal tedavisi yaptırdım. Muayeneyi yapan doktor hocaydı ancak kanal tedavisini yapan öğrenciydi. Dün 1.5 saatlik bir işlemin ardından geçici dolgu yaptı ve dün akşam doğru dürüst bir şey yiyemedim çünkü o tarafımla yemesem dahi dişlerimi bastırdığımda canım felaket acıyordu. Bugün kalan tedaviyi halledip ( yaklaşık 2.5 saat sürdü) yine geçici dolgu yaptı ve asıl dolgu için başka bir bölümden randevu alın dedi. Neyse ben bugün bildiğin ağzımı kapayamıyorum, bu geçici dolguyu yüksek yapmış olabilir mi? Çünkü dün yine bir nebze bir şeyler yiyebildim fakat bu akşam hiç yiyemiyorum. Sanırım bu asıl dolgu olana kadar böyle olacak. Hemen özel bir dişçiye gidip paraya kıyıp dolguyu yaptırayım mı? Ve asıl sorum; asıl dolgu yapıldıktan sonra bu geçici dolgu gibi olmayacak değil mi? Yani ağzımı rahatça kapayabilecek ve yemek yiyebilecek miyim?




 
ben sadece dolgu ve temizlik yaptırdım, felaket bir ağrı çektim. abi senin ağrın normal bence, çünkü ben çıkmadan sordum ağrı var normal mi diye, ayrıca dolgudan sonra insan ulan bu ne hissine kapılıyor alışırsın ben alıştım. :)ü

hayır dolguya alışacaksın, valla bende kapatamadım :D
  • dirildimde geldim  (06.09.16 21:29:43 ~ 21:30:46) 
Anladigim kadariyla soyle cevap vereyim, agri sebebi dolgu degil. Oncelikle agri varken sakin daimi dolgusunu falan yaptirma.

Iki seans kanal tedavisi yapmaya ihtiyac var miydi? Vardiysa art arda iki gunde bir anlami yok isin. Yoktu da ogrenci oldugu icin mi uzun surdu acaba. O onemli.

Cok bir bilgi yok, ben sadece sunu diyim son olarak, kanal tedavisinde daimi dolgu yapilmadan evvel, hic bir agri, sis, sizlama vs sikayet kalmamasi lazim.

Sizdeki bu agrinin sebebi de cesitli olabilir muayene lazim.
  • bir ileti paylastim  (06.09.16 21:34:08) 
@bir ileti paylastim, @st curse;
Burası sigortaya ücretsiz dediler ve önerdiler malum bende öğrenciyim. Niye bu kadar uzun sürdüğünü sordum oradaki arkadaş şöyle cevap verdi; her şeyi elle yapmamız gerekiyor bu yüzden de bu kadar uzun sürüyor fakat özelde olsanız çoktan bitmişti. İki günde yapmasına dair ise yarısını bugün hallettik kalan yarısını da yarın halledeceğiz dedi. Gerçekten neredeyse hiç bir makina kullanmadılar her şeyi eliyle o iğne gibi şeylerle yaptı. Uzun sürmesine sebep @bir ileti paylastim'ın dediği gibi hem öğrenci olması hem de elle yapmaları geliyor. Doktora gidip bunları anlatsam dolguyu ona göre yapar herhalde? Ve iki günde neredeyse 8 kez röntgen çektiler bu tam olmamış diye. İşe yarar bir bilgi mi bilmiyorum ama..

  • odinin sakali  (06.09.16 21:45:20 ~ 21:46:51) 
2 günde 8 röntgen hiç hayra alamet değil, ben olsam doktorun becerisi konusunda ciddi endişe duyardım. Bence başka bir doktorla (özel veya devlet) devam edin veya muayeneyi yapan hoca olan doktorla görüşüp herşeyi anlatın.


  • mikro patlama  (06.09.16 22:08:34 ~ 22:10:10) 
@st curse; el ile çektikleri röntgen hocam herhalde. Agzımın icine bir şey koydu ve öyle çekti. Tekrar çekmesinin sebebi de hocasının beğenmemesiymiş.


  • odinin sakali  (06.09.16 22:42:29) 
Ya buradaki yorumlari okudum simdi de, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmus yine. Kaynisinda fitik cikan gelmis. Niyet iyi belki de yanlis yonlendirme olayi kotu.

Orasi fakulte, donem yeni basladi, ogrencilerin ilk hastalari, hepsi telasli ve acemi. Bunu bilerek gittiginizi dusunuyorum. 5 saat surmesi de cok 8 film de evet. Biraz da sansiniza boyle denk gelmis ama can sikmayin fazla rontgen diye bu kadari ciddi sonuclara sebep olmaz.

Agri konusu da dedigim gibi. Yarin agri siddetlenirse direkt gidin tekrar. Arayin tabii once. Bir de fakultenin internet adresinden filmlere ulasma sansiniz varsa atabilir misiniz?
  • bir ileti paylastim  (06.09.16 23:20:14) 
@bir ileti paylastim hocam bulabilirsem atacağım filmleri. Filmler için öğrenci arkadaş şey demişti kanal tedavisinde hani iğne gibi şeyler sokuyorlar bunlar film için tam denk gelmiyor gibi bir şey dedi. Yani kendinden kaynaklı olduğunu söylemişti.


  • odinin sakali  (06.09.16 23:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.