[]

Sarmısak Nasıl Yenir?

Merhaba

Sarmısakla pek aram yok ama bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir besinmiş.

Fakat bu meret nasıl yenir? Bir tanesini soyup ısırarak bir parçasını yedim ve sindirim sisteminde geçtiği noktaları fevkalade deneyimledim. İnanılmaz acı.

Sarımsağı nasıl yemek gerekiyor?

Saygılar

 
ben hiç bir şekilde sarımsak yiyemiyorum. abartı yiyeni de sevmiyorum.

her besin güçlendirir. sarımsak alternatiflerine yönelin. berries mesela.
  • kurnaz  (06.09.16 20:57:40 ~ 20:58:26) 
genelde yutuluyor bir diş olarak. hap gibi düşün. önce sarımsağı at ağzına. ardından su, vs. birşey iç.


  • sutlu nescafe  (06.09.16 21:00:07) 
yoğurda, yemeğe, salataya (taze börülce salatası misal) koyun. eğer çok acı geliyorsa zeytinyağında kızartın şööyle bi. çok abartmadan.


  • nice tnetennba  (06.09.16 21:01:18) 
Alırsın sağlamından bir Taşköprü sarımsağı, çorbadan pilava sulu yemekten soteye uzanan geniş bir yelpazede yemeklerine katarsın, bu şekilde günde 2 diş sarımsak yiyebilirsin. Pratik sarımsak soyma aletleri var piyasada, kabuğunu soymakla bile uğraşmadan pörtletiveriyorsun parçalanıyor, tavsiye ederim.


  • candanag  (06.09.16 21:01:57 ~ 21:02:59) 
Her yemeğe at 2 diş. Yumuşacık oluyor. Tadı belli olmuyor. Vitamini falan kalır mı bilmem.

En sevdiğim şekil, mercimek çorbasının yanında 1 dişi kemirerek yiyorum. Fare gibi yiyorum. Milim milim yiyorum.

Sarımsaklı ev yoğurdu bi de tabii ki
  • glamdr1ng  (06.09.16 21:02:19) 
aluminyum folyoya sar, bir güzel közle. fırında ya da ocakta fark etmez. tam yumuşacık olana kadar. sonra yumuş yumuş ye.

ne acı kalıyor ne de koku.
  • babilbaligi  (06.09.16 21:11:43) 
her şekilde, ama şu sarımsak ezici aletlerden alıp her yemeğe pişirirken katabilirsin hem daha lezzetli olur hem de kokusu gibi yan etkileri olmaz.


  • gezegen olan pluton  (06.09.16 21:25:12) 
Sarmısak mı :((

Cevaba gelirsek normal yemege kavurup koyunca acilik ve koku olmuyo ben yapmiyorum da annem babam yemek yaparken oyle yapiyo sorun olmuyo
  • nundu  (06.09.16 21:26:37) 
sarimsagi en guzel salata icinde yersin. sonra da guvec gibi yavas pisen yemeklerde guzel olur.

salata da guvec de basit.

domates, salatalik kup kup dograniyor, sarimsak da ince ince dograniyor. limon, tuz, zeytinyagi, arzuya gore ince dogranmis maydanoz ya da isterseniz kuru nane daha iyi gider.

onun disinda cacik yapin.

edit: sarimsagin kizarmisini pek begenmiyorum, aci oluyor, guzel olmuyor. fakat kizarmis patates, biber, patlican yanina sarimsakli yogurt guzel gider.
  • idexo  (06.09.16 21:46:47 ~ 21:49:37) 
genelde şifadır ama sizin bünyenize yaramıyor olabilir.
hap gibi yutarak yiyecekseniz, bir dişi soyduktan sonra bıçakla hafifçe üzerine bastırarak suyunu salmasını sağlayın. şu an ayrıntı veremeyeceğim ama içindeki faydalı bir enzimi ancak hafifçe ezilince salıyormuş. löp diye yutunca olmuyormuş demişti bana bu işlerden anlayan bir arkadaşım.

bir de, türk sarımsağı alın. taşköprü mi diye muhakkak sorun.
  • kullanıcı adı  (06.09.16 22:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.