[]

Ben bu dişçiye dava açabilir miyim?

2 haftadır 3 kere devlet hastanesinde dişçiye gittim. Sadece tek bir diş için gitmistim. İlk gittiğimde röntgen çekildi. Röntgene bakıp 2 dişinde çürük var dolgu yapılması gerekiyor dedi randevu verdi. Randevuya gittik, bana sormadan/bilgi vermeden ikisi yanyana 3 dişe dolgu yaptı ve işlem bittikten sonra söyledi 3 tane olduğunu. Başta şüphelenmedim dışardan görünmüyor ama röntgende çıkmıştır heralde, içeriden çürümüşlerdir dedim. Sonra çürüklerin biri çok derine inmiş salı (bugün) gel onu halledelim dedi. Bu arada kadına ne soru sorabiliyorum, ne de ağrıyan dişi gösterdiğimde tınlıyor. Kendi bildiğini okuyor yine.

Bugün yine gittim, dişi oyduktan sonra "bu çürük çok derinmiş yaa kanal tedavisi lazım aslında ama ben bunu oydum şimdi dolgu yapayım en iyisi" dedi. E diş oyuldu resmen? Anestezi geçince çok fena acıyacak, mecbur sesimi çıkartamadım. Sonra işi bittikten sonra ne dese beğenirsiniz? 2 dişe dolgu yaptım! Oldu mu 5 dolgu? Tek diş ağrısı için gittim, iki dişe dolgu yapılacak dedi ve tam 5 dişime dolgu yaptı resmen! Daha bitmedi. En sonunda iki dişine de kanal tedavisi yaptırman gerekiyor ama onun için başka doktordan randevu alman gerekiyor dedi!

Benim şüphem bu iki diş en başta söylenen çürük olanlar. Aslında en başından beri sadece iki dişe kanal tedavisi yapılması gerekiyordu ama işlem başına para mı alıyorlar ya da puanları mı artıyor bilmiyorum, gereksiz yere 5 sağlam dişimi oyup dolgu yaptı! Biraz da benim salaklığım sen ne diye hiçbir ağrısı sızısı olmayan dişine dokundurtuyorsun ki? Şimdi dogru düzgün bir özel hastaneye gideceğim kanal tedavisi için. İşlemlerden önce çekilen röntgenleri gösterirsem ve saglam dişe dolgu yapıldığını doktor doğrularsa benim bu dişçi bozuntusuna dava açma hakkım var mı?

 
dişler sağlamsa tabi ki var. siz başka bir hekime gösterin. bilgi alın 5 dolgu abartılı bir rakam diğer hekim o kadar dolguya gerek yokmuş vs derse direk gidin bir avukatla anlaşın.


  • manuelka  (06.09.16 20:58:34) 
İstemsizce güldüm, allahtan kadın dişçi olmuş. cerrah olsa daha eğlenceli hikayelerde çıkabilirmiş. karaciğer ameliyatı esnasında kalbe de bi' pil takdık çok şeyapmayın diyebilirmiş.

Tüm bunların dışında, ben puan muan olduğunu sanmıyorum sonuçta sırada bekleyen birsürü insan oluyor, doktor olarak öyle uygun görmüştür.
  • mete kudur  (06.09.16 21:17:39) 
Bilmiyorum, röntgen sonuçlarını gösterince cıkacak işte ortaya çürük var mıymış yok muymuş.

Benim asıl sinirlendiğim nokta bana sormadan, bilgi vermeden kafasına göre dişleri doldurması, 1 deyip 2, 2 deyip 3 tane yapması. Sor bi bana ben dolgu yaptırmak, onun çilesini çekmek istiyor muyum? O dolgular düşecek, taneli şeyler yerken sıkıntı çıkacak falan... Bir de sağlıklı olanlara yaptıysa vay haline.
  • ceann deas  (06.09.16 21:43:18) 
Özel hastane değil de insan muamelesi beklemiştik. Yanlış olmuş.


  • ceann deas  (06.09.16 21:54:35) 
tek diş için gidip 5 dişte çürük bulunması gayet mümkün birşey, özellikle uzun süre dişçiye gitmemişseniz olabiliyor, ama şüphe duyuyorsanız röntgenleri başka bir doktora gösterin tabi.


  • mikro patlama  (06.09.16 22:32:58 ~ 22:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.