[]

bilenlere

bir ev var 100 yıllık, havalandırması yok. yüksek tavan.

ben geceleri cam kapalı yatarım. dışarıdan en ufak sesten bile rahatsız olurum. ondan kapalıdır her zaman cam gece. ama sabah çok havasız oluyor. uyku kalitesini de düşürür bu sanırım.

bunu engellemenin yolu var mı? havalandırma düzeneği kurulabilir mi? ya da cam açık olsun ama hiç ses gelmesin var mı böyle düzenek?

 
mekana bolbol pasakilici bitkisi aliniz. cam acik olursa sesi onleyemezsiniz. banyo ve wclerde kullanilan aspirator gibi hava sirkulasyonu saglayan bir duzenek kurulabilir ama o da ses yapar.


  • nax  (06.09.16 13:20:21) 
yatana kadar cam acik kalsin, bir soguk buhar ufleyen vantilator ekleyin, oda soyle bir havalansin, disari iceri hava degissin, iyonizasyon olayi varsa tozlar bir yere coksun. diger arkadasin dedigi gibi dunyanin en kolay bitkisi olan pasa kilicindan tonla alin. haftada bir sulama gerekir, oda aydinlik olsa yeter zaten, o ihtiyaci olan isigi alir. senede bir kere flaan da bitki besini verir kur yaoarsiniz.


  • mavicorap  (06.09.16 13:35:24) 
sağolun arkadaşlar.

bu bitkinin ne özelliği var? gece karbon dioksit yaymıyor mu?

zaten gece yatmadan iyice havalandırıyorum. ama sanki bitiyomuş gibi hava sabahtan.
  • kurnaz  (06.09.16 13:40:43) 
ne olursa olsun bir havalandirma sistemi de dusunmelisiniz. son gucte calistirmazsiniz sesi az olur.


  • idexo  (06.09.16 14:07:56) 
havalandırma sistemi kuramıyorum arkadaşlar :D ev 100 yıllık dediğime bakmayın 1848 de yapılmış.

ve izin olmadan çivi çakamıyorum, götürür valla polisler.

maksimum camı keserim mobil alet takarım. ama var mı böyle şeyler.
  • kurnaz  (06.09.16 14:12:54) 
o bitki havayi temizliyor. gece CO2 yaymiyor. onun gibi bir iki bitki daha var. mesela aleovera.
tescilli bir binada kaliyorsunuz. alt ve ust kattan cam acip sirkulasyon olmasini beklemekten baska bir sey yapamazsiniz. ya da elektrikli cihazlarla odadaki havayi hareket ettireceksiniz.
tasinin gitsin :D binayi cafe yaparsiniz.
  • nax  (06.09.16 14:59:15) 
solunum sorunu yaşayan bebekler için buhar ve hava üfleyen cihazlar var. onlardan edinebilirsiniz. ama tabi doğal havanın yerini tutarmı bilmiyorum.
bir arkadaş mekanı cafe yapın demiş :) süper fikir. öyle bir karar alaırsanız beni bulun :))

  • carcar  (06.09.16 16:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.