[]

Yeni baslayanlar icin kedi

Selam arkadaslar,

Yaklasik 4-5 haftalik bir yavru kedimiz var. An itibariyle sadece kedi sutu tozu vermeyi kesip biraz da yas mamaya dogru gecis yapmayi dusunuyoruz.

Beslenmesi sadece mama ve sut tozundan mi olusmali?
Mama tercihimiz ne olmali?
Tuvalet tercihimiz ne olmali? Nasil bir kum almaliyiz?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

Bu tarz bir konunun derli toplu anlatildigi bir websitesi, kitap falan varsa bildiginiz daha cok yardimi dokunue saniyorum.

 
5 haftalık kedi kuru mama yer, artık süt tozuna gerek yok bence. royal caninin yavru mamaları bizimkini çıldırttı bomba gibi bi birey şu an, tek dezavantajı şu an 9 aylık ama başka marka yediremiyoruz. bütçe varsa bence şaşmayın. kapalı tuvalet hayat kurtarır herkesin "ya kedi sahiplerinin evi kokuyo ama bilmiyolaar" dedikleri koku her gün üç kere temizlenmezse tuvaletten geliyor, ama güzel bi kapalı tuvaleti salonun ortasına koysan kokmaz. 20-30 tl farka öyle bir değer ki inanamazsın. kum konusunda tartışmalar sonsuza uzar ama bence en iyisi kaliteli bir kristal kum. eğer miniği alalı daha 1-2 hafta olduysa da tavsiyem bütçenize göre büyük küçük bir kedi ağacı, tırmıklayabileceği ve sahiplenebileceği bir mekanı küçükten vermek çok yararlı bence.


  • freya  (06.09.16 08:48:55) 
www.tchibo.com.tr

bundan al coguzel.
  • suwat  (06.09.16 09:09:31) 
oncelikle oyuncaga para vermenize gerek yok, eger oyuncu bir kediyse kendisi kenardan kosedendevamli birseyler bulup oynayacaktir. siz onun tercihlerini gozlemleyerek yeni elemanlarini oyuna sokabilirsiniz, mesela lastik toka, tuvalet kagidi rulosu, yaglikagittan yapilmis top vs gibi.
benim daha onceki duyurularima bakarsaniz kedilerle ilgili tonla cevap yazdim ayni seyleri tekrar tekrar yazmayayim.
tuvalet konusunda ise beyaz silika olanlar insanlar icin en rahati olsa da bir kedi cin oldukca sentetik, eger hosuna gitmedigine dair belirtiler varsa bentonit ile degistirin. hatta maddi durumunuz daha da uygunsa cam talasindan falan da var onlar da guzel. bir diger sevmeme olasilikliklari olan kapali ve kapakli tuvaletler. kokuya cok hassas olan bu hayvanlara iskence gibi geliyor. tabi kedinin de gamsizi var, eger tinmiyorsa kullanin, mutlu degilse kutu seklinde olanin en azindan kapagini cikararak deneyebilrisiniz.
diger cevaplarimda muhtemel diger sorular icin internet sitesi, kedi uzmani vs onerilerim var, yine de akliniza takilan birsey olursa ben cevaplarim. mesela egitim onemli bor konu, agac yasken egilir.
  • mavicorap  (06.09.16 11:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.