[]

İş sözleşmesi maddesi

Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşımın iş sözleşmesinde "Bu Sözleşme belirsiz süreli olarak akdedilmiştir ve taraflardan herhangi biri tarafından diğer tarafa yapılacak yazılı ihbar ile feshedilebilir." şeklinde bir madde var. Normalde işveren haklı sebebe dayanmadan iş sözleşmesini feshedemiyor diye biliyorum. Böyle bir maddenin varlığı sözleşmeye ayrı bir boyut katar mı sizce? Sonuçta iş hukukuna aykırı olduğundan yok hükmünde olması gereken bir madde bence.

Teşekkürler şimdiden.

 
evet haklı bir sebep gerekir, sözleşmede olmasının önemi yok.


  • gezegen olan pluton  (05.09.16 23:45:31 ~ 23:45:53) 
Sözleşmede yer alan madde gayet normal. Süreli bir sözleşme değil, süresiz bir sözleşmeden bahsediyoruz. Genelde işverenler süresiz aldıkları çalışanlarla süresiz sözleşme yapmaya gerek duymazlar ancak yasal ve bürokratik kısmında aslında gereklidir.

İşverenin akdi feshetmesiyle bu maddenin sözleşmede yer almasının bir alakası yok. İşveren haksız sebeple akdi feshederse, işçi iş mahkemesinde hakkını arar, isterse işe iade davası açar vs vs.

Kısacası huylanacak bir durum yok. Normal yazması gereken bir madde. İsterse işçi istifa edebilir, isterse işveren işten çıkarabilir, sonsuza kadar çalışmak zorunda değiller gibi bir anlamı var.

Önceki şirketine açtığı davasını bu ay kazanan bir çalışandan dinlediniz.
  • rakunzelll  (05.09.16 23:47:28 ~ 06.09.16 00:01:20) 
istediğin zaman istifa edebilirsin, ihbar süreni kullandıracak şekilde ben de seni gönderebilirim diyor. bence bir sıkıntı yok. gönderirse kıdemini de verir herhalde.


  • freya  (06.09.16 09:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.