[]

AÖF Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan Hukuka Dgs İle Geçiş Var mı?

Soru cidden başlıkta, şu an hali hazırda lisans eğitimi görüyorum. Babamın ısrarı ile bu işe de girişmeye karar verdim fakat bu bölümü okuyup boşa kalsın da istemiyorum. Şimdi 2 yıllık açıköğretim okuyup dgs ile geçiş var mı? Var ise nasıl oluyor, konu ile alakası fikri olan paylaşırsa çok sevinirim.
*Daha önce sorulmuş fakat cevaplanmamış o yüzden bu soru başlığını açıyorum.



 
Geçiş var, ama biraz çetrefilli bir konu.

bu yöntemle hareket eden 50bin insan olduğu söyleniyor bu yüzden örgün adalet okuyanlar imzalar toplayıp kampanyalar düzenliyorlar uzaktan eğitimin dgs yolunun sınırlandırılması yönünde. keza 2 önceki sınavda bu sistem gerçekleştirildi ve aöf ile örgünün kontenjanlarını ayırdılar(kontenjanların sınırlı olduğunu biliyorsunuzdur aynı zamanda bu ayrım sayesinde olayı daha da vahim duruma soktular) sonra danıştay bu kararı bozdu, şu anda bir ayrım yok ancak AKP'nin olaylara yaklaşımı malum, bir konu üzerine hareket ettiklerinde onu unutturup tekrar o olaya yoğunlaşıyorlar. bu yüzden risk oalyı baya bir yüksek.

bunların dışında dgs sınavı hakkında da biraz bilgi sahibi olmaya yoğunlaşın, aptalların yorumları çok çıkacak bu sınav için karşınıza onları es geçin ve kendinizi bilerek hareket edin.

edit: tam ben ayzarken arkadaşımız yanlış bir cevap vermiş işte. kontenjan olaylarını danıştay bozdu ve 2 yıldır kontenjan farkı yok. yani aöf ile örgünün şimdilik bir farkı yok ancak her an olabilir.
  • mete kudur  (05.09.16 23:43:08 ~ 23:43:55) 
@mete kudur un yazdıkları doğru olmakla birlikte.

Özet: Dediğin olur fakat bu şekilde yapmak isteyen çok var. (Hali hazırda adliyelerde çalışan memurlar) ama kıbrısta ücretli okumak nispeten daha mümkün.
  • infernalcadre  (05.09.16 23:59:48) 
Çatır çatır var arkadaşım adaleti bitirirsin dgsye girersin puanın yeterse kazanırsın.


  • cokdertliyimsozluk  (06.09.16 20:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.