[]

arabanın tek lastiğini değiştirmek

15bin km kullandığım yaz lastiklerimden birini yardım , lastik pert oldu . en yakın lastikçiden aynı ebatlarda çıkma lastik taktırdım . 1 ay civarı bu lastiği kullandım bir sıkıntıda yaşamadım ama bayramda uzun yol yapmayı düşünüyorum . Geçen aksam lastikçiye gittim adam tek lastik satmak istemedi bende alamadım . Bu işin bir racunu filan mı var ? Başka lastikçiye uğrayacam birazdan. Tek lastik yeni diğerleri 15bin km de olsa(1.5 yasında) sıkıntı olur mu ? Ne önerirsiniz ?

Aslında kışa kadar idare edecektim ama uzun yol olunca (git gel 1500km ) kafam karıştı baya


 
evet denge farkı olmasın diye çift lastik alınır genelde.


  • cekilmis gayfe  (05.09.16 16:25:48) 
tek lastik değişimi arabanın balansını bozar, en az karşılıklı iki lastiğin değişmesi lazım.


  • devilred  (05.09.16 16:26:18) 
onu nisan gibi kışlıkları çıkarıp yazlıkları takarken yaparım diye duşunmüştüm .
Ama içimde rahat etmiyor.

  • bnmzz  (05.09.16 16:28:19) 
Tek alıp karşısına da stepnedeki sıfır lastiği taksan?
1.5 yaşındakini de stepne yaparsın.

  • cakabo  (05.09.16 17:02:13) 
adam çifter çifter sattığından elinde kalmasın diye istememiştir.

15 bin çok değil
eğer hasarlı lastik önde ise arkadakileri öne aldır, yeniyi arkaya tak. eğer hasarlı arkadaysa çok dert etme. mevcut lastiklerinin diş derinliğini ölçtür, yenisiyle karşılaştır. çok fark olmadığını görürsün.

en büyük sorun önlerdeki fark. fren yaptığında özellikle yükün %70 i öne geliyor, lastikteki farklılık çok farkediyor. o yüzden önler eşit olsun.
  • sttc  (05.09.16 20:48:29) 
arabanın orjinal stepne lastiği cok kucuk yapmuşlar , baya ince bi lastik yine 16 inc ama 30-40km anca idare edecek bir lastik.

bir yere gittim diğer lastiklerle aynı marka takarsam sıkıntı olmuyacağını söyledi ama o marka bizde yok başka yere bak sen dedi , yada iki lastiği birden değiştirelim dedi. Bende aynı lastikten arayıp buldum başka yerden.

değişen lastiği arkaya koyduk @ sttc nin dediği gibi . aldığım yerde sıkıntı olmaz deyince tek lastik aldım.
  • bnmzz  (05.09.16 23:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.