[]

kusma hastalığı

selamlar arkadaşlar,

bir kız arkadaşım var. aramızdaki işler de ciddileşiyor gibi şu sıralar.

kendisi, sanırım doğru düzgün anlattığı iki üç kişi varsa biri benim, sürekli yemek yiyip kustuğundan bahsediyor. yemek yedikçe kusuyor hatun, iştah sıfır. alkol falan alıyor, ayık kafayla gezmek istemiyor pek.

depresyonda olduğunu, ya da en azından eşiğinde olduğunu biliyorum. elimden geldiğince destek olmaya da çalışıyorum ona. bu kusma hastalığının da kiloyla alakalı olduğunu sanmıyorum, çünkü ne kilosu sıkıntılı (gerçi anoreksiyada da illa kilo sorunu olmuyor değil mi?) ne de kendisi şikayetçi.

üstelik hem ailesiyle hem geçmişiyle bir sürü sorun yaşadı. ben bu kusma sorununun stres-üzüntü kaynaklı olduğunu düşünüyorum kilodan ziyade.

yedikçe kusuyor, artık diş etlerim çekiliyor, tırnaklarım kötü durumda demeye başladı. bir süredir devam ediyor bu durumu.

ona nasıl yardımcı olabilirim? nasıl yönlendirmem gerekiyor? benim yapabileceklerim neler?

 
tr.wikipedia.org

profesyonel destek almaya ikna edip, eşlik edin bence.

edit: dişler açısından iki çift laf edeyim de. en azından kustuktan sonra ağzı çalkalayıp, peynir gibi alkali gıdalar tüketsin. asit erozyonu çok sıkıntı bir şey.
  • bir ileti paylastim  (05.09.16 01:51:54 ~ 01:53:04) 
profesyonel desteği ben de düşündüm ama ekonomik durum açısından pek sıcak bakmayacağını çıtlattı. yine de benim de aklımdaki ilk çare bu, kalanları için de sizden destek bekliyorum.


  • reavelyn  (05.09.16 01:53:11) 
bariz bulimiya. kiz arkadasim eskiden bulimikmis. uzerinden yillar gecmis olmasina ragmen hala fluoksetin tedavisi goruyor ve kimi zaman yemege dair nadir de olsa sorunlar yasiyor(uz). sunu soyleyebilirim, ne olursa olsun bir uzman yardimi gerekecek. bunu unutmayiniz.


  • hopeless  (05.09.16 01:59:33) 
sgk'sı varsa devlet hastanesinde psikiyatrist uygun diye biliyorum.

bir de 183 hattı var ama tam olarak işlevini bilemiyorum.
  • engiribord  (05.09.16 01:59:51) 
Ozele gitmenize gerek yok, erenkoy ve bakirkoy hastanesinde de cok kaliteli tedavi sartlari mevcut. Bulimia gibi sorunlarda oyle ilac yazip gondermiyorlar ciddi ciddi ilgileniyorlar.


  • curukturpkokusu  (05.09.16 02:20:51) 
bu yolla zayıflayan bir arkadaşım var. ciddi psikolojik sorunları olduğunu düsünüyorum ama kusmalarını kendi kontrol altına alıyor muhtemelen. bir de çok sağlıklı yollardan kilo vermiş gibi yalanlar üfürmesi yok mu... neyse.

muhakkak bir hastaneye gidip ciddi bir tedaviye ihtiyacı var.
  • chihirovekohaku  (05.09.16 11:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.