[]

şarj aletini elektrikte bırakmanın zararı var mı?

soru başlıkta aslında da burası da boş kalmasın. şimdi sürekli bir prizde şarj aleti bıraksam buna günde 1-2 kere alet taksam zararı olur mu?




 
ben oyle yapıyorum. bi zararını gormedım.


  • anonymice  (04.09.16 21:08:09) 
benim ki aldığım günden beri dükkanda takılı. evde de eski telefonun ki takılı hiç kaybetme derdi yok.


  • gozu acik sevisen yahudi  (04.09.16 21:10:03) 
hiç bir şarj aletinin boşta prizde kalması doğru değildir.benden tavsiye en azından evden yada işten ayrılırken prizden çıkarın çok yangın vakası var.


  • sergio35  (04.09.16 21:35:08) 
elektronik aletleri bozacak bir durum ancak fazla voltaj yuzunden olabilir saniyorum. eger voltaj regulatorunuz yoksa nadiren bile olsa gelebilecek fazla voltaj cihaziniza zarar verebilir.

bazi akilli telefonlarin gece sarja birakildigini sonra sabah hic calismadigini duymustum. ama tabi biraz da sans isi.

bu akim koruyuclar var piyasada, akim koruyuculu bir priz kullaniyorsaniz tesisatiniz vasat bile olsa sanirim guvende olursunuz.
  • idexo  (04.09.16 21:38:07) 
Soruya kaynak:

Üzerinde güç düğmesi bulunan üçlü/çoklu prizler var, uzatma kablolu falan. Şarj kabloları takılı olarak o düğmeleri açıp kapasak güvenlik sağlayabiliyor muyuz?
  • yaren  (04.09.16 22:17:29) 
Normal bir şarj aleti sorun yaratmaz ama ucuz, kalitesiz, standart dışı üretilmiş bir ürün nadir de olsa yangın nedeni olabilir.

@yaren: Evet, uzatma kablosu düğmeleri o açıdan pratik bir güvenlik sağlıyor.
  • mikro patlama  (04.09.16 23:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.