[]

Pizza hamuru tarifi

Güzel bir tarif var mı duyuru gurmeleri.




 
nekadar yapacağını bilmiyorum ama ortalama bi pizza için yazıyorum oranını sen kendine göre ayarlarsın.

öncelikle güzel rafine edilmiş bi un bulursan daha iyi olur. unu tezgaha dağ gibi yığ 250 gram falan. yaklaşık 150 ml ılık suyu yarım yemek kaşığı kuru maya ile karıştır sonra o yaptığın un dağının ortasına az yer aç dök oraya karışımı. elastik olana kadar karıştır yoğur zaten 15dk da kendine geliyor. tezgahı unla arada. bi kase bu yağla (zeytin yağı olsun virgin falan) sonra koy hamurunu içine bir çevir şöyle yağı alsın her yeri. üstüne de bıçakla bi çarpı at italyan geleneği başka bi konuda konuşuruz onu. üstünü bi örtüyle ört dinlensin 2 saat 3 saat duruma göre.

afiyet olsun
  • Hendrix'e tapan adam  (04.09.16 15:24:27) 
www.nefisyemektarifleri.com şunu denemeni tavsiye ederim.annem yaptı bika defa memnuniyet garantisi veriyorum :D(ince hamurlu seviyosan tabi)


  • orixim  (04.09.16 15:39:46) 
fırından ekmek hamuru alabilirsin. süper oluyor.


  • tukenmez adam  (04.09.16 16:16:54) 
o halde beri gel..

2 su bardagı un + 1 paket instant maya + cıvık olmıcak kadar su + göz kararı sıvı yağ

unu derin bir kaba koy üstüne mayayı ekle bir kaşıkla hafiften karıştır sonra göz kararı çok cıvık olmayacak sekilde azar azar su ekle ardından sıvı yagını koy. kaşıkla karıstırmaya basla tüm malzemeler karısınca biraz daha un ekleyip elle yogurmaya basla. kıvamı eline yapışmayacak sekilde oluncaya kadar yogur ne kadar cok yogurursan o kadar iyi. sonra kabın üstünü bezle kapat oda sıcaklıgında bir yere koy. 1 saat kadar bekle çocugun büyümeye başlayacak. hamuru un serpilmiş genişçe bir tezgahta eşit sekilde yay bana kalırsa kenarlarına sosis veya kaşar koyup yuvarla daha kıyak oluyor. canım çekti yarın yapayım.
  • atymaty  (04.09.16 23:59:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.