[]

Sık ve Uzun Süreli Hasta Olan Bünye

Bir yaz bitiminden, boğaz ağrısı ve öksürükle selamlar. Bu saatte beni uyutmayan hastalık sorunuma öneriler gelebilir diye açıyorum bu duyuruyu.

Sigara yok, alkol dert edilebilecek, bırakmalısın denebilecek kadar yok, spor aşırı disiplinli olmasa da düzenli diyebileceğim bir şekilde hayatımın içinde. İyi beslendiğimi düşünüyorum, fast food tüketimi az, ev yemeği ve protein ağırlıklı bir beslenme tarzım var, vegan, vejeteryan değilim. Dolapta sürekli kefir durur, milli içeceğimdir, probiyotik deposudur.

Normal şartlarda böyle bir durumda benim yaz kış kolay kolay hasta olmamam gerekirken, bir yazı bile hasta olmadan kapattığımı hatırlamıyorum. En azından bir haftamı sıkıntılı geçirip, hayatıma o şekilde devam ediyorum. Kışın da benzer şekilde.

Çocukken en ufak bir hastalıkta bile bana antibiyotik dayamışlar, suçu bir miktar bunda buluyorum diyebilirim. Peki 25 yaşında eşek kadar adam için bu yolun geri dönüşü yok mudur? Bir şekilde bağışıklık sistemini kuvvetlendiremez miyiz?

Son not: kan değerlerinde de sorun yok. Bir ara D vitamini eksikliği vardı, onu da ampul şeklinde dışarıdan düzenli almaya başladım 3 aydır.

 
Bu günlerde herkes hasta neredeyse. Ateş öksürük boğaz ağrısı ortak şikayetler.
Bağışıklığını sorgulama hemen.
Vücut tepki gösteriyor, mücadele ediyor ki öksürüyorsun boğazın ağrıyor ateşin yükseliyor. Bağışıklık çalışıyor olmasa vücuduna giren mikroptan haberin bile olmazdı. bunlar haberci belirtiler. burda bi olaylar oluyor sen de bana yardım et biraz diyor vücut.
Bol sıvı al su iç, vücut öksürükle mikrobu atarken yardımcı olur.
Ateşin kontrollü yükselmesine izin ver. hemen ateş düşürücü alma normal sınırları aşacak gibi olursa alırsın.

sarımsak koy menülerine. adaçayı iç. mikrop öldürücü bunlar. hatta sarımsağı çiğne boğazın filan yansın güzelce. daha başlarken hemen iki üç diş sarımsak çiğniyorum ben ertesi güne hafiflemiş oluyor.

edit: hekim değilim. bağışıklığı sabıkalı biriyim :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.09.16 09:17:25 ~ 09:19:57) 
Onu da ekleyeyim yeri gelmişken :) sarımsak soğan tarzı şeyleri de makul ölçüde tüketmeye çalışıyorum. Bitki çayını hastayken değil, sırf keyif olsun diye bile içerim. Bilhassa adaçayı, ıhlamur, içine çiğ zencefil. Ama hastalık dendiği anda bir şekilde gelip beni buluyor.


  • sevgikusunkanadinda  (04.09.16 09:33:15) 
Ben de boyleydim, bi hastalandim mi 1 hafta yatardim.

Son 2 senedir hic boyle degil artik cunkuuuu propolisi kesfettim :D
Genelde duzenli kullaniyorum ama duzenli kullanmazsam da hasta olacak gibi oldugumu hissettigimde direkt duzenlilestiriyorum.
Arada cicek poleni + kestane baliyla takviye yapiyorum. Bazen zencefil tozu koyuyorum bala...

Propolisi gunde 20 damla sutle iciyorum normalde. (Seyreltikligi de onemli, yuzume surdugumu iceceksem 10 damla koyuyorum mesela)
Oyle iste :D
  • kuehles blondes  (04.09.16 09:39:49) 
uyku düzenine dikkat et, vücudun dinlenmesi gerek. ve de en önemlisi hijyen. lisedeyken okulu b.k götürdüğü için aşırı hastalanıyordum ama üniversite'ye geçince minimum seviyeye düştü. hava değişimlerinde pencere açık uyumamaya dikkat et.


  • funl  (04.09.16 09:47:16) 
Keçiboynuzu pekmezi iç.


  • komando kani var bende  (04.09.16 09:56:37) 
pimpiriklik vesevese mi yapıyorsun acaba. mesela şu çocukken çok antibiyotik dayamışlar suçlamasını bırakmalısın. çocukluğunda antibiyotik dayanmayan yok gibidir. doktora gittin mi rutin hemen yazardı hala öyle.
vücut bir gemiyse kaptanı senin düşüncelerin. nasıl karşında biri limon yerken vücudun fiziksel bir tepki veriyorsa ağzın kamaşıyor, sulanıyorsa aynı şekilde vücudun aldığın yararlı besinleri de görmezden gelebilir, işe yaramaz sayabilir.

bağışıklık sistemine yardımcı olarak ben bir dönem immuneks kullanmıştım. doktorunmun önerisiydi. ilaç tarzını çok şeyetmiyorum, ilaç önermeyi de doğru bulmuyorum. vücudu kendi kendine savaşmaya hazır tutmak daha sağlıklı ve uzun vadeli bir yaklaşım çünkü.
bir de öyle çok steril çok düzgüne de alıştırma arada çimdikle. yani zararlılar da olsun arada bir ki "ohh keyifler yerinde" deyip yayılıp uyumasın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.09.16 09:56:54 ~ 09:57:59) 
Propolis iyi fikirmiş aslında. Ara sıra polenle birlikte kullanılabilir, özellikle havalar soğumaya yakınken. Hangi markayı kullanmak lazım kuehles blondes, sen hangisinden memnun kaldın? Kestane balı kullanıyorum ara sıra, zencefil de evin olmazsa olmazı.

funl, uykuda nefes almayla ilgili bir sorun var sanırım deviasyon kaynaklı. Kalitesini etkiliyor olabilir çünkü gün içinde de yorgun ve uykulu oluyorum bazen. O muayene sürecini az daha hızlandırayım en iyisi.

hayat aklini konusacak bir filozof uret, o konuda bir miktar tereddütüm var evet. Ben apartmanda, fazla korunaklı büyüdüm diyebilirim. Eğer o dönemi biraz daha "sert" geçirseydim belki bu kadar kolay etkilenmezdim diye düşünüyorum ara sıra ama, o tren kaçtı artık sanırım :) imuneks tarzı şeyleri ben de pek sevmiyorum ama, iyi hatırlattın. Sınavlar, seyahatler vs. öncesinde buna benzer bir durumla karşılaşırsam diye köşede bulunması iyi olabilir.
  • sevgikusunkanadinda  (04.09.16 13:13:08) 
@sevgikusunlanadinda
Ben avusturya'da yasadigim icin turkiyedeki markalar konusunda en ufak bilgim yok :( ama bana soylenen, alkolle seyreltilmis olanlari tercih etmem gerektigi. Muslumanlik vb diye suyla seyreltiliyormus sanirim trdekiler. Ama alkollu bulursan onu tercih etmelisin. Kesin vardir.

Gercekten ise yaradi-yariyor.
Sutle iciyorum derken koca bardak sut degil de cay bardaginin beline kadar sut koyup sonra propolis. Yapisiyor bazen, su vb koyup hallediyorum.
  • kuehles blondes  (04.09.16 14:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.