[]

Balkan göçmenlerini aşağılama furyası

Hayrola şimdi de bu çıkmış. Sözlükte kendilerini yabancı sandıkları için aşağılanmaya başlanmışlar. Bir sürü çomar da buna alkış tutmuş. Biri de suriyelilerle aynı kefeye koymuş. Oha dedim artık. Bu nerden çıktı lan, yeni moda mı?




 
Sözlük'te hiçbir şey yapmadan, benden olmayana gömeyim furyası var. Klavye ishali binlerce insan var. Buna şaşırmış olamazsın. Her gün ayrı meslek hakkında atıp tutmalar. Etnik köken, din üzerinden saçmalamalar vs. Çomar kavramı aslında daha genişletilmeli, sağı solu bok dolu ülkenin. Devamlı kıyas ve kıskançlık. En güzeli de tembellikle pekiştirme.

Kısaca yeni moda olan belki göçmene sövmek, eskiyen moda bir "şey"e sövmek.
  • bir ileti paylastim  (03.09.16 15:28:36) 
Aşağılama değil de gerçek hayatta da hafif dokundurma oluyor. Bazı Yunanistan, Bulgaristan göçmenlerinde kendini Avrupalı sanma durumu var. Bunu birçok kez gördüm. Aşağılamak falan saçmalık tabi ki.


  • dissendium  (03.09.16 15:35:04) 
hiç duymadım böyle bir şey.


  • lonelyman  (03.09.16 15:52:01) 
format vs kalktigi icin,
sozluk "ajans"larin yonetiminde oldugu icin,
tepki cekerek, saldirarak tiklanmayi, giriyi artirmayi amacladiklari icin oluyor.

yonetim trolleri cezalandirmayinca diger insanlar ipinden bosanmis sigir gibi yaziyorlar.

ince espri yapan yok, hakaret etmeyi hak gorup kendilerince komik bulmaya basladilar.
bir de tabi suru psikolojisi var, biri bir furya baslatiyor, haydiii butun suru pesine yaziyorlar.

yeri gelmisken suru psikolojisi hakkinda sasirtici bir sosyal deney: www.youtube.com
  • idexo  (03.09.16 16:52:49 ~ 16:53:34) 
Balkan kafkas karışımıyım. Türkiyede fakir ve tatsız hayat yaşamaktan mustaribim. Fakir olmak sorun değil de, ulan bari tat bırakın bişeyde.


  • kargn  (03.09.16 16:58:07) 
ahah, daha dün balkan göçmenleri geldiler kimse rahatsız olmadı, çünkü çalıştılar dilenmediler diyorduk şimdi rüzgar öte yandan mı esmeye başladı.

ben gördüğümü bilirim arkadaş. balkan göçmenleri bir yana suriyeliler bir yana. asla aynı terazide ölçümlenmez bu iki kültür.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.09.16 17:02:18 ~ 04.09.16 06:13:46) 
Kürtler balkan gocmenlerini oldu bitti sevmezler. Bunu da bir aksam taziyeye gelen, cok eskilerden beri tanidigimiz ve pkk'ya sempati ile bakan bir Kurt tanidigimizin agzindan gocmenlerin İslami rituellerini garipseyen sozlerini duydugumda ogrenmistim. Şemail ismini cemal anlayip cemal diyen saf ananecim bu etnisitesine sapllantili misafirleri icin için cildirttiydi hahah bu da boyle bir animdir.

Bir Turkmen olarak memleketteki cogu türkten daha evla benim icin balkan göçmenleri.

Bu ulkdede elbet istemezler kedileri gibi ilkel kafali ortadogulu olmayan bu avrupali turkleri.
  • Batuhanolabilir  (03.09.16 23:53:03 ~ 04.09.16 00:01:01) 
daha ilk suriyeliler gelince birkaç kendini bilmez balkan göçmenlerine taş atmıştı facebooktan. oradan konu ekşiye taşınmıştı diye hatırlıyorum. son zamanlarda da sözlükte böyle bir kitle belirmeye başladı. ben bu şekilde saldıran insanların büyük çoğunluğunun troll olduğunu düşünüyorum. geri kalan kısmıysa ecdadımız, din kardeşimiz diye zırvalayan cahil kesim. bu insanlar suriyelileri aklamak için gerekirse türklüğe bok atacak bir topluluk. ben annen baban nereli diye ısrarla sorulmadıkça istanbullu olduğumu söylerim her zaman. ama olur da "anne tarafı batı trakyalı" -bakın göçmen değil, yunanistan vatandaşlığı almış- dediğimde olumsuz bir şey söyleyen kimseye rastlamadım. kaldı ki göçmenlere karşı kimsenin bir garezi olduğunu duymadım görmedim bu yaşıma kadar. tabii bu benim dar çevremle alakalı bir durum. belki gerçek hayatta da sözlükte yazan ciddi kesimden bolca vardır. ben olmamasını umuyorum.


  • ruhen hastayim ben  (04.09.16 00:04:37 ~ 00:05:52) 
ekşi sözlük ^^

etrafına bakmayı bile bilmeyen gerzek insanların safsataları, evet bu kadar da ağır konuşuyorum. göçmenlere laf atacak varsa gelsin buyursun, gürcü göçmeniyiz, kurtuluş savaşında savaşan dedelerim de var, doğuda ölen akrabalarım da gelsinler bana karşı laf söylesinler.

bebelerin laflarını dinlememek gerekir, daha karakterleri oturmamıştır diye düşünüyorum, büyükler ise zaten karaktersizlerdir.
  • Apocalypse  (06.09.16 16:08:56 ~ 16:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.