[]

Karbonhidrat beyin

Biraz sağlıklı bir şeyler yiyeyim diyorum yeşillik alıyorum ama sanki bana yeterince temizlenmiyormuş gibi geliyor. Et alıyorum, ne olduğundan, temizliğinden emin değilim. Sizce de en yenilecek şey hamur değil mi? Ya da bakliyatlar?

Yoksa aşırı karbonhidrat tüketiminden sağlıklı düşünemiyor muyum?


 
hamur =değildir bakliyat. hamur hamurdur ve zararlıdır.


  • dieselsingle2  (03.09.16 14:28:44) 
eğer hamurun temizliğinden şüphe duymuyorsan aşırı karbonhidrat tüketiminden sağlıklı düşünemiyorsun.

edit: vereceğim cevapları buff vermiş :)
  • evde liyakat kalmamis  (03.09.16 14:31:06 ~ 14:33:51) 
@evde liyakat kalmamış
Hamur neden temiz değil?

  • cevahir  (03.09.16 14:32:41) 
Hayır değil. Bakliyatın nasıl yapıldığını, ne koşullarda üretildiğini nereden biliyorsun? Deli gibi zirai ilaç kullanılıyor bakliyat üretiminde de. Hamur dediğin şey undan yumurtadan yapılıyor. Endüstriyel yumurta üretiminin durumu malum. Un desen hangi buğdaydan yapıldı, yapıldığı yer temiz miydi? Belki hamamböcekleriyle birlikte öğütüyorlar, farkına bile varmıyorsun içindeki böceklerin ezildikleri için.

Sebze için organik pazarları, köylü pazarlarını tercih edebilirsin. Direkt köylüden tavuk, yumurta vs alabilirsin. Market olarak da migros denetim ve seçicilik konusunda daha iyi diye biliyorum. Et için de aynı şekilde Migros'un daha güvenilir olduğu söylenebilir.
  • buff  (03.09.16 14:32:42) 
Köylüler eskisi kadar masum değil. İçerden biri olarak bunu demek istedim. Saygılar.


  • bir ileti paylastim  (03.09.16 14:38:09) 
Haha. Un fabrikası gezmen lazım. Buğday ambarlarının çatısı delik deşik, yağmur suyu girer, çimlenir onlar hep. Fareler cirit atar. Üstünde tuvalete girdiği ayakkabı ile dolaşır çalışan köylü işçiler. Yüklemeyi zaten kepçeyle falan yapıyorlar. Full hijyen yani aferim Karb a devam


  • hasmetizm 2046  (03.09.16 14:45:58) 
yeşilliği yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda beklet sonra durulamadan kullan. durulasan da olur o kadar farketmez. iyice temizlenir. mikroskopla bile bakabilirsin istersen.

bir de raad ol, vesveseyle aldığın hangi gıda olursa olsun vücudun ondan yararlanamaz. zararlı bişeyler aldım muamelesi yapar. temiz gıda da alsan faydası değil zararı olur.

evet köylüyü ben de çok tercih etmiyorum. ancak bilinçli olduğunu biliyorsam o zman ondan ürün alıyorum. şu ortamda yapılabilecek en güvenli şey ürün kontrolü yapan firmalardan alışveriş etmek. mesela migros bu konuda garanti veriyorum diyor. iç yüzünü bilemeyiz tabii ama aksi kanıtlandığında başına gelecekleri bilir. en azından ilaç kalıntısı olmayan ürün aldığını düşünebilirsin.
izmir'de ziraat fakültesinin üretimleri var. belki senin yaşadığın yerlerde de vardır bu türlü yerler.

tavuğa yüklenme, hatta hiç girme. gezen tavuk olursa ne ala. tavukta antibiyotik konusu ayyuk boyutta. gersini güvenilen firmalardan al güzelce yıka, meyveyi sebzeyi sirkeli suda bekletip ye.
mümkün olduğunca hazır gıda tüketme yani koruyucu madde içerenlerden uzak kal. arada az az olusa da vesvese yapma. vücudumuz harika bir fabrika. sistem güzel çalışıyor. zararlıları temizliyor atıyor. olumsuz düşünmiycen yalnız. o zaman yanlış emirler gönderiyorsun sistem şaşırıyor sapıtmaya başlıyor. vesvese yok.

yaşadığın yerde ne yetişiyorsa, ataların nelerle beslenmişlerse aynen devam. metobolizma onlara alışkın olduğu için ne yapacağını bilir. sırf hamur, sebze temizlenmiyor et temizleniyor diye pusulasını şaşırtma yeter.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.09.16 15:42:36) 
Bide migros çok övüldü şuan bu duyuruda. Zeytinyağı saf çıkmayan o değil mi? Motor yağı falan çıktı ya bakanlıktan açıklama duruyordur hala sitesinde. Hani kontrol? Hikaye. Ucuz olanı alıp pahalıya bize satıyor işte. Türk insanının güvenilirlik anlayışı ne kadar tanındığı ile alakalı. Bilinen marka iyi diye bişey yok. Açık un daha sağlıklıdır.


  • hasmetizm 2046  (03.09.16 16:03:51) 
migros yağını duymadım, verde yağları tağşiş yapmış en son açıklanan.

hasmetizim 2046, haklısın valla, öyle gibi oldu. sebzede benim bildiğim ilaç artığı güvencesi veren tek firma olduğu için onu yazdım. yine de emin olamayız tabii.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.09.16 16:45:21) 
annem ve babam ziraat mühendisiydi. onlarla beraber çocukken köy köy, bağ bahçe gezdim. fırınlar nasıl onu da bilirim. un ortamı kadar pis bir ortam hayatımda görmedim.


  • jangbogo  (03.09.16 16:50:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.