[]

İtalya seyahati, vize hakkında sorular

7 gün için kardeşimle birlikte İtalya'da bulunmak istiyorum.

1) 7 güne roma-floransa-Venedik sığdırabilir miyiz? evet iste hangi sıralamaya göre ziyaret etmeliyim sizce, ona göre gidiş-dönüş biletleri alacağım.

2) kardeşim hem öğrenci hem de sigortalı çalışan. öğrenci olarak vize alabilir mi? yoksa iş yerinden o belgeleri mi almalı?

3) ikimiz için benim hesabımdaki 13k TL civarındaki parayı yeterli görürler mi?

 
1) Roma 3(2 eğer müzeleri gezmeyecekseniz) + Floransa 2(3 eğer müzeleri gezecekseniz) + Venedik 2

sıralama ya venedik->roma->floransa ya da floransa->roma->venedik..uçağınıza göre.
  • qazaqwsx  (02.09.16 22:31:45) 
1- ne kadar müze sevdiğinize bağlı, çok seviyorsanız floransa için bile 7 gün yetmeyebilir. floransa'ya kadar gitmişken pisa'yı, siena'yı da göreyim derseniz floransa'ya 4 gün ayırın bence. venedik-floransa-roma şeklinde yapabilirsiniz ya da tam tersi, hangi şekilde uçak daha uygun olacaksa. venedik çok pahalı maalesef o yüzden 1 gece kalabilmiştim ben. sabah varıp tüm gün gezip akşam kalıp ertesi gün de öğleden sonraya kadar gezmece ile venedik'e doyamadan ayrılmak zorunda kalmıştım. roma'da da bi sürü şey var görülecek ama çok itici geliyor bana her gidişimde. bir de roma'da herhangi bir yere girmek için bekleyeceğiniz kuyruklar inanılmaz uzun. kolezyum'a girmek için ilk gidişimde 3 saat beklemiştim.

2- sigortalı çalışan olarak almak daha kolay öğrenciyken gösterebileceği iyi bir sponsor yoksa.

3- 13k para iyi, yeterli görürler muhtemelen. düzenli geliri belgelemek de önemli.
  • 10032007  (02.09.16 22:37:39) 
roma 3 ya da 4 gün
floransa ve venedik için 1.5 günden 3 gün yeter. memlekette soğuk su bulamıyorsun bu arada enteresan. bulursan 2 eur.
roma-floransa-venedik olsun sıralama güney-kuzey doğrultusunda
  • cekilmis gayfe  (02.09.16 22:37:56) 
1. sığar. 3 roma 2 floransa 2 venedik yapabilirsiniz. venediğin bir gününü verona için ayırın bence.
2. başvurabilir diye biliyorum. başvuran insanlar gördüm o şekilde ama vize sonuçlarını bilmiyorum bilen birileri daha net cevap verir.
3. yeterli
  • theworldismine  (02.09.16 22:38:05) 
1) roma 3, floransa 2, venedik 2 yapabilirsiniz. ya roma-floransa-venedik ya da venedik-floransa-roma yapılabilir. ilk nereye ucuzsa oradan başlarsınız.

2)idata'dan bilgi almak lazım.

3)yeterli. kredi kartı ekstresi, maaş hesapları falan da gösterirseniz sorun olmaz. düzenli gelir daha önemli.
  • ontheroad  (02.09.16 22:41:08) 
2) o şekilde İspanya vizesi aldım fakat ailesinden sponsorluk yazısı almalı ve onların hesap dökümünü eklemeli


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (03.09.16 00:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.