[]

Dövmeci ve dövmesi olan arkadaşlara sorular hazırladım

Merhaba güzel insanlar,

Dövme yaptırma kararı aldım. İki kelimelik bir şey.
Önce burdaki tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim bir kaç soru var

1)bulunduğum yerde dövmeciler var ama eserlerine bakıyorum öyle işler çıkarmışlar ki "abla ben 2 kelime yazdırcam sadece" demek sanki hakaret olucakmış gibi geliyor. Olmaz dimi? Yoksa illa ben daha basit işler yapan birilerini mi bulmaya çalışayım illa..

2) benim kendim mi tasarlamam lazım stilini yoksa onların benim için bir şey tasarlamasını beklmem mi gerek. Biraz çabuk olsun istiyorum.

3) Kilo alma ve kilo verme ve dövme konusu. Kilo verirsem yani o bölgedeki değişimle dövme bozulur mu. Yani önce vücudumu istediğim hale sokup sonra mı yaptırmam lazım? (Obez değilim) edit: omuz ve dirsek arası bölge için konuşuyorum.

 
1- benimki tek kelime, 7 harf. Ben de cok dusundum bu mevzuuyu. Sonunda zaten ufak isler yapan birine yaptirdim. Iyi de anlastik, dovmemden de memnunum.

2- benim kafamda vardi, daktilo yazisi fontuyla olacakti, orada bilmemkac yuz tane daktilo yazisi fontu var. bana gosterdi, begendigimi sectik.

3- bence neresi olduguna bagli. Gobege filan yapilirsa sorun olabilir de sirta/omza sikinti olmaz bence. Ya da buyuk resimli bisey bozulabilir belki ama yazi bozulmayabilir filan. Bunu dovmecin bilir bence.
  • kuehles blondes  (02.09.16 20:28:08) 
1. onlar buyuk islerini sergiliyorlar cogunlukla zaten. elbette hakaret olmaz. markete girip sakiz almak gibi.

2. nasil istiyorsan oyle olur. kendin tasarlayip goturebilirsin, orada gelistirirler. sadece aklindaki iki kelimeyle gidip orada font secebilirsin. binlerce font ornekleri oluyor.

3. dovmenin nereye yapildigiyla ilgili bu biraz ama boyle kucuk bir dovmede carpici bir degisiklik olmaz.
  • hopeless  (02.09.16 20:29:25) 
1- dövme yaptıracağın yerin daha önceki çalışmaları önemli. bambaşka bir tarzda dövme yapan birisine gidip üzerinde hiç çalışmadığı bir modeli yaptırmak riskli. ama yazı yazdıracaksan bunun sorun olacağını sanmıyorum. ayrıca yazı yazdırıyorum diye ezilip büzülmene de gerek yok. parasını veriyorsun sonuçte.

2-dövmeni kendin tasarlamak istiyorsan önünde bir engel yok. isterse internetten yazı tipi de seçip gidebilirsin, çok şey değil. ama tasarım istiyorsan bunun ayrı bir ücretlendirmesi var. ben sıfırdan dövme tasarlatmayıp sadece modeli götürüp şunun şurası böyle burası da böyle olsun demiştim. tasarım ücreti almamışlardı. baştan konuştuğumuz ücreti ödemiştim.

3- kilo kısmını bilemiyorum.
  • ruhen hastayim ben  (02.09.16 20:40:36 ~ 20:41:01) 
-olmaz

-keyfine göre. karakteri sen seç en azından. www.dafont.com

-bozulmaz dövme deriye yapılıyor, deri aldığın verdiğin yağ tabaklarına yapışık değil. en iyi cevabı yine dövmecin verecektir.
  • hasmetizm 2046  (02.09.16 22:24:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.