[]

Freelance çalıştığım yer benden ücret iadesi talep ediyor?

Geçen ay bi yere makale yazıyordum. Smartseotools'dan özgünlüklerini kontrol ederek göndermiştim. %100 çıkmıştı. Sonra saçma sapan istekleri oluyor diye çalışmayı bıraktım bunlarla. Şimdi bana mail atmışlar. Özgün olmayan cümleler var. Cümle cümle aratıp yeni baştan yazın aksi takdirde para iadesi talep edeceğiz demişler. Yasal olarak böyle bir şey talep etme hakları var mı? Cidden çok sıkıntı yaşamıştık ve ben asla oturup düzeltme yapma taraftarı değilim. Yarın öbür gün bana dava mava açma hakları nedir? Sözleşme vs yok. Sadece attığı maillerde özgünlüğe dikkat edin vs dediler. Bir de üstünden 15 günden fazla geçti bu işlerin.




 
resmi olarak fatura vs. kesiyor muydunuz? kısacası kişi şirketi ya da sigorta girişiniz var mıydı?


  • kurnaz  (02.09.16 18:21:07) 
tabii ki iade etmeyeceksiniz. o kadar emek verin, makaleleri kullansınlar sonra parayı geri ver desinler. ne güzel dünya be


  • England  (02.09.16 18:21:57) 
özgün olmadıgını kanıtlamalarını isteyin bence. kalsınlar mal gibi.


  • anonymice  (02.09.16 18:29:16) 
böyle firmalardan nefret ediyorum. karşılarındaki insanı saf enayi yerine koymayı ne kadar seviyorlar. çok biliyorlarsa oturup kendileri yazsalardı. aranızda resmi imzalı anlaşma veya işi yaptığına dair bilgi vs varmı? parayı banak yoluyla aktarmışlardır büyük ihtimalle. gitsinler dava açsınlar. bide davarakamları girsin bunlara bi güzel.


  • sarlatan  (02.09.16 18:35:59) 
calismanin özgün olmadigi konusunda kanitlarini "fax" cekmelerini söyle, fax isi güzel gerekirse ulasmadi dersin, herkes öyle yapiyor.


  • emrahday  (02.09.16 18:38:15) 
@sarlatan yok ama mailler var ve evet banka yoluyla gonderdiler makale odemesi aciklamasiyla


  • matilda  (02.09.16 18:38:40) 
Özgün olmayan cümlelerden kasıt birebirde başka yerlerden alıntı yaptığınız yerler mi? Yoksa tarattıkları yerin özgünlük testi düşük çıktığı için mi böyle bir şey talep ediyorlar? Yani haklılar mı haksızlar mı biraz onun peşindeyim.


  • sevgikusunkanadinda  (02.09.16 20:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.