[]

memuriyetten atılanlar ne yapacak?

bakın bunu ustune basa basa soyluyorum, ben sadece isin sosyolojik-etki tepki yanıyla ilgileniyorum, herhangi bir tarafa yönlenmem yok.

Bu kişiler acaip bir yafta yediler, yesinler, yemeleri lazım. Özel sektorde barınamazlar artık, memur maaşı 3 bin lira. tak diye 3 bin lira maaşları kesilecek, belki kredi ödemesi yapıyorlar, ödeyemeyecekler.


Şahsen ben intihar vakalarında ve boşanma oranlarında büyük bir artış bekliyorum önümüzdeki senelerde.


sizce?

 
bol intihar olacağı kanaatindeyim. düşünsene 1. sınıf hakim / komisersin. 2 gün önce saygıdan sesini çıkarmayan bakkal bile çocuklarını gördü mü yüzlerine pis pis bakıyor. ileri geri konuşanlar da cabası. çocukların masrafı, ev aldılarsa ev kredisi. doğal gaz parası derken çoğu ailenin biteceğini düşünüyorum.


  • cabiday  (02.09.16 15:36:27) 
Isin kotusu bunun uzerine sosyolojik arastirmalar yapabilecek duruma gelmek de 10-15 seneyi bulur. Ondan onceki calismalar pek de guvenilir olmaz. Dolayisiyla sorunun bilimsel cevabini kisa bir sure icerisinde ogrenemeyecegiz. Yalniz elbette beklenen intihar, bosanma ve adi suclarda patlama, ekonomik sistemde cokus olacaktir. Bunun etkilerini daha kisa surede goruruz.

Sahsi fikrim, Istanbul Universitesi'nde zamaninda ne kadar can yakan adam varsa atilmis, canim hic yanmadi. Sadece marksist-ateist adamlar fetocu diye atilmis, komedi. Baris icin Akademisyenlerin niye atildigini biliyoruz zaten. Dun gece cok fark edememisim ama bayagi varmis, cikiyor yavas yavas.
  • evrim halkasi  (02.09.16 15:39:21) 
bence bunlardan ust düzey görevlerde olanlar, parasi olanlar filan muhtemelen yurtdisina gidecek.

yine bu kapsamda olanlarin buyuk cogunlugu kendi islerini kurmaya calisacak.

duz memur olanlar ise, iste bunlardır ki, toplum içindeki en zor günleri yasayacaklardir.

eger, isten atilanlarin esleri de atilmissa/atiliyorsa, o zaman durum daha kotu. eger atilmamissa, o zaman eslerinin geliri ile idare etmeye, sgk'siz calismaya caba göstereceklerdir, diye düşünüyorum.

bu kapsamda, bir cogu da muhtemelen semt/ilce/il değiştirecek, varsa köylerine döneceklerdir.

arsasi/mali mulku olanlar da bunlari nakte çevirmeyi deneyebilirler. bu sayede varsa borclarinin bir kismini/tamamini kapatabilirler.

tabi hemen herkesin üzerinde hemfikir olduğu konu, ozellikle kucuk cocuklarin, daha hicbirseyden haberi olmayan gunahsizlarin, "fetocu cocugu" olarak damgalanmasi olacaktır ki en zoru da bence bu.
  • for the record  (02.09.16 15:54:14) 
yeni bir terör örgütü kurabilirler :)


  • supermatik  (02.09.16 16:01:55 ~ 16:03:42) 
benzer bi duyuru:
www.eksiduyuru.com

  • yons  (02.09.16 16:18:59) 
@yons

evet o duyuru da benim . ama bugun yeni çıkan khk yi ve sayıları gordukten sonra oha olup tekrar açma gereği duydum
  • anonymice  (02.09.16 16:20:42) 
Siz sanıyorsunuz ki memurluktan atılanlar hep fetöcü.
Kapamayın gözlerinizi bu kadar ne olur, ne pırıl pırıl insanlar var biliyor musunuz ihraç edilenler arasında? Muhalif oldukları için atıldılar üstelik.
Bu soruyu sorup duruyorum, ne yapacaklar hiçbir fikrim yok. Yazık, ayıp, acı...
  • mutlusismankedi2015  (02.09.16 16:21:12) 
Listelere baktim. Ozellikle universitemde hangi hocalar cikarilmis ona baktim. Aralarinda @krem peynirin dedikleri gibi olanlar olsa da feto meto cok iyi isler basarmis olanlar da var. fetomudurler onu da bilmiyorum gerci


  • la noix  (02.09.16 16:31:52) 
@krem bence atilanlarin hicbirini hic bir patron kendini riske atip da ise almaz. Bi de en azindan kendi hocalarim icin tr standartlarinda kaliteli olsalar da yurtdisinda tutanabileceklerino sanmiyorum

Bikacina oh olsun dedim ama
  • la noix  (02.09.16 17:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.