[]

Avrupadaki aile ilişkileri

Gençler bugun talinde bir kızla tanıştım.17 yaşında ve kendisi tek başına yaşıyor.Lise öğrencisi aynı zamanda çalışan biri.Açıkçası bunun 18 den sonrra olduğunu sanardım.Diğer avrupa ülkeleride böyle mi ? 15 i geçtikden sonra aileler çocukarına para vermiyor mu?




 
Gördüğüm kadarıyla para vermiyor değil, ama gençler daha fazla sorumluluk almak istiyor, kendi tercihleriyle para almıyorlar.

Mesela lise boyunca part time çalışıp para biriktirip 18 yaşında Dünya turuna çıkıyorlar. Ya da 20 yaşında "ben başka ülkede yaşayacağım" diye ülke değiştirip iş arıyorlar vb.

Üniversite okurken çalışmak ise çok normal, Obama'nın kızı bile geçenlerde bir cafede tezgahtarlık yaparken görüntülenmişti (tabi ailevi durumundan ötürü etrafında korumalarla).

Sanırım temelinde "ailemden para alırsam aileme hayatım hakkında söz söyleme hakkı vermiş olurum" mantığı yatıyor.
  • crown  (02.09.16 14:08:39) 
sour evet şaşırdım.Çünkü 18 e kadar kişiler kanunlarına göre çocuktur.Aileninde çocuğa bakma yükümlülüğü vardır.


  • sorunvar  (02.09.16 14:25:36) 
ailenin para vermemesinden ziyade, çocuğun para almamasıyla alakalı bir durum bu. ben de 18imden beri çalışıyorum. çalışmamın sebebi de kendi ekonomik özgürlüğümü kazanmak. ailemden para istemek zorunda olmadığım için canımın istediği şeye para verebiliyorum. durup dururken çıkıp "şuraya tatile gidiyorum ben" dediğimde kimse para mevzusunu açmıyor. izin alıp verme gibi bir durum olmuyor ortada. sırf bu yüzden de okurken çalışıp kendi paramı kazanmaya devam edeceğim. avrupalıların da çoğunlukla böyle olması normal o yüzden. en güzeli bu çünkü. ama tüm bunlara rağmen avrupalılarla türkler arasında gerçekten bir uçurum var. bizim ailelerimiz daha sık boğaz eden, telaşlı tipler. kıza özendim açıkcası.


  • ruhen hastayim ben  (02.09.16 14:49:09 ~ 14:49:53) 
estonyayı bilmiyorum
almanyada epey bir aile ilişkisi biliyorum ve şöyle bir durum var bizim gurbetçilerin "meslek yapmak" dedikleri lise düzeyinde mesleki eğitim, pek çok gencin ailesinden uzakta eğitim almasına, staj yapmasına, paa kazanasına yol açıyor. 18ine gelmeden aileden ayrılan epey insan oluyor. Yahuut kız 16 yaşında at çiftliğinde, bakımevinde biryerlerde iş buluyor ben gidiyorm diyor aile gidemezsin demiyor.
Öte yandan gayet de 23-25 yaşında olan kızları ailesiyle birlikte kalanlar da var. Hatta bizim meşhur GSS gibi anne-baba para kazanıyor diye aileyle birlike kalan 25 yaşında çocuğa işsizlik parası veirlmediğini biliyorum zira hane geliri bir limiti aşıyor. Gençlerin aileden ayrı yaşamasının bir sebebi de bu aslında; ayrı hane olurlarsa işsizlik parası/sosyal konut gibi imkanlardan yararlanabiliyorlar. Sırf bunun için erkek arkadaşıyla ayrı eve çıkan oluyor.
  • niye ama  (02.09.16 14:51:43) 
"18 yaş" sınırı evrensel bir sınır değil. Mesela Estonya'da cinsel ilişki 14 yaş üstü biriyle serbest. Amerika'da ehliyet alma yaşı 16, oy kullanma yaşı 18, içki içme yaşı 21.

Avrupa'da da her aile farklı. 17 yaşındaki kıza ailesi "gitme" de diyebilir, "sen bilirsin" de diyebilir, "18'den önce nereye gidiyorsun" da diyebilir, "evlenmeden bu evden gidemezsin" de diyebilir, "hadi artık çocuk değilsin, git kendi evini kur" da diyebilir.

Neden tam 18 yaş doğum gününde kural olarak evden gönderileceğini varsayıyorsun ki?
  • harzem  (02.09.16 15:17:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.