[]

asgari ücret neden ilk defa bu yıl vergi dilimine girdi?

soru başlıkta.

teşekkürler.


 
hayır geçen yıl nasıl oldu da girmedi, aslında bunu soruyorum.


  • benaslinda  (02.09.16 10:01:44) 
gecen yilda girdi ama sadece aralik ayinda ve cok az bir miktar girdi, bu sene daha erken girecek sadece


  • kamyonsans  (02.09.16 10:10:07) 
Asgari ücret 30% arttı ama vergi aralıkları 30% yükselmedi, tüm mesele bu sanırım.


  • atom karincanin torunu  (02.09.16 10:13:25) 
asgari ücret her yıl vergi dilimindeydi. bu yıl bir ust dilime girdi. bunun sebebi de asgari ücretin vergi dilimlerinden daha hızlı yükselmesi.


  • babilbaligi  (02.09.16 11:10:55) 
arkadaş açıklamış, gelir ve vergi dilimi mevzusundan dolayı.
gönülsüz verdiği için geri alma çabasında.
adam dedi ki, ben dedi asgari ücreti dedi vergiden dedi muaf tutacam dedi, diğeri dedi ki karı bulacam herkese. millet karıyı seçti.
zengin ve parası çok olan bir insan olduğum (kuyumcuyuz ve asgari ücretliden daha az vergi ödüyoruz, abimin istanbulda ticari taksisi var o da asgari ücretliden daha az vergi ödüyor, babamın istanbulda ticari minibüsü o da asgari ücretliden daha az vergi ödüyor.)
yani kısacası zerre umurumda değil fakirler.
fakirler iyi okusun; istanbulda şimdiki değeri 2 milyon tl olan ticari minibüs basit usulde vergilendiriliyor, yine istanbulda 1,4 milyon tl değeri olan ticari taksi basit usulden vergilendiriliyor. yani asgari ücretliden daha az vergi ödüyor.vergi kesintisinden dolayı maaşı eksik hesabına yattığından, işyerine geldiğinde ilk işi muhasebecinin odasını basmak olan fakirlere duyurulur.
bu kadar yazıyı okuyup anlasa zaten durum böyle olmazdı da neyse yazdık bi kere.
  • seyduna6687  (02.09.16 12:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.