[]

kitap özeti okumak ne kadar mantıklı

kitap özeti okumak ne kadar mantıklı

Ahmet Davutoğlu'ndan Recep Tayyip Erdoğana okuma özürlü
www.youtube.com

bu videoyu görünce aklıma geldi çok saçma ve de yanlış olmalı kitap özeti okumak v

 
kitap roman degilse okunur


  • partizan  (02.09.16 00:54:31) 
Neden yanlış olsun ki ? ilginç olan şey şu, sizin düşünebildiklerinizi başkalarının düşünemediğini varsayıyorsunuz. Oysa öyle değil, sıradan olan sensin. Üst akla sahip olanlar onlar. Bu işler öyle senin sandığın kadar basit şeyler değil, profesyonel olarak mesleği bu olan insanlar var, yani o adamların etrafında tonla onu yönlendiren kişiler var zaten. Doğru yanlış kavramından öte İŞE YARAMAYAN birşey olsa zaten boşluğa kürek çekmezler ki, ikisi de iş kolik insanlar, yani onlara fayda sağlamayacak herhangi bir şeyin içinde durmazlar.

bir de okuma özürlü değiller, aksine zaten birisi sözel ilimde profesör bu adam senin benim nefes aldığımız yıl kadar kitap okumuştur zaten.

edit: siz yaftalamayı seven insanlarsınız o yüzden belirtme gereği duyuyorum akp üyesi yahut sempatizanı değilim. Can Yücel sempatizanıyım bizim köyle malesef ... ... diyorlar. Adamların fikirleriyle uyuşmayabiliriz, birilerine göre insanların zaaflarını/duygularını kullanarak güç sağlıyor olabilirler ama her ne yapıyorlarsa bunda başarılılar. Acı olan kısmı da bu zaten. Bu dünya ile ilgili birşey. Değişik bir yer burası.
  • mete kudur  (02.09.16 00:55:36 ~ 01:01:28) 
meteye hak veriyorum


  • sometimes the weak become the strong  (02.09.16 00:58:48) 
Roman ise ozetini okumak cok mantikli. Degilse de mantikli duruma gore.


  • stavro  (02.09.16 01:07:16 ~ 01:12:08) 
mete kudur bir hatanı düzelteyim hemen malesef yazdın yanlış doğrusu maalesef çift a ile yazılır


  • dellamortedellamore  (02.09.16 01:11:03) 
Kitap özeti okumanın sonraki safhası kitap adından kitap içeriği çıkarmacadır.
Bir örneği şurada görülebilir :
www.diken.com.tr
Gülünç bir faaliyettir.
  • kargn  (02.09.16 04:31:25) 
non-fiction ise özeti bir yere kadar mantıklı olabilir. ama ben yine de ikisinde de özeti karşıyım.

neden? çünkü bir kitap okurken onu özümsemek gerekir. bunun için de içine girebilmek, onla vakit geçirebilmek bir nevi birlikte yaşamak gerekir. sen bir romanın özetini okursan o roman yabancı biri gibi olur. gelip geçicidir sadece. yazdıklarını dikkate pek almazsın hmm şöyleymiş demek ki dersin en fazla. ama uzun süre okuduğun zaman boş zamanlarında dahi akla gelir üzerinde düşünürsün. bu yüzden özetlere karşıyım. duyguların, düşüncelerin temellerini ve örneklerini yok ediyorlar; bütünlüğü bozuyorlar çoğu zaman.

non-fiction olayında da dediğim geçerli aslında. ama onda yine edebi zevk ve değer az olduğu için az biraz göz yumulabilir kitabına göre.
  • empat  (02.09.16 11:54:16) 
edebiyatta mantıksız. sonuçta bir romanda önemli olan şey konudan ziyade işleyiş. gökkubbe altında söylenmemiş söz yoktur diye bir söz var. en yeni kitapta anlatılan şey bile daha önce 1000 defa anlatılmıştır. asıl önemli olan yazarın tarzı, üslubu. bunu da özetten alamazsınız.

biraz daha akademik, bilgi amacıyla okunan kitaplarda bir yerde kabul edilebilir ama yine de almak istediğiniz bilgiye göre çok şey kaçırabilirsiniz. genel olarak bazı kitaplarda zaman kaybetmemek için özeti okunabilir ama sürekli sadece özet okuyan biri o kitaplarda yakalayabileceği satır aralarını kaçırır. çoğu zaman kitabın genelinden de önemli olan budur.
  • tute  (02.09.16 12:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.