[]

''Etik'' olayını hakikaten bu kadar sallıyor musunuz ?

Şu günlerde başıma ne gelirse bu behzat Ç. yüzünden gelecek, tonla saçmalık ve yanlı bakış açısı var onları es geçiyorum ama şöyle bir hikaye var;

bu hayaletin manitası malum eşini ölürüyor ve gömüyor. Hayalet, Harun ve Akbaba'da ceseti tam çıkartıyorlar behzat geliyor birsürü tantana yapıyor, cinayetcimisiniz filan siz diyor. Sonuç olarak hep birlikte gömmeye gidiyorlar ama, yani zaten olması gereken de o değil mi ? Arkadaşınız her ne halt yerse yesin yine de sizin arkadaşınız değil mi ? ne yaparsa yapsın yine de o işte oğlum. Yani, iş etiği filan bunlar kıymetli şeyler mi gerçekten ?

edit: vallahi benim arkadaşlık anlayışım bu şekilde, ama neyseki şimdi konumuz bu değil. Hatta bunun yanında bir de dost yaklaşımım var ki aman tanrım.

Ayrıca okuduğunu idrak etme konusunda zorluk yaşayan arkadaşlarımız var aramızda diledikleri zaman tekrar tekrar okurlarsa yanlış zanna kapılıp gitmezler, ya da gitsinler bana neyse.

 
yoo ne halt ederse etsin arkadaşım değil. ve evet etik dediğin şey kıymetli.


  • ghilleinthemist  (01.09.16 20:32:31) 
Benim adalet anlayışım son derece subjektif. Her şeye meyyalim. Üzgünüm rahatsız ettimse.. sizin hastalıklı toplumunuzun kodlarının yozlaşmamda payı büyük.


  • kargn  (01.09.16 20:58:46) 
Örnek ne kadar etikle alakalı tartışılır, zira bahsi geçen durum baya baya suça ortak olma. Etiğin biraz daha üstünde bir şey var yani artık. Dİğer taraftan etik konusu ilginç; uymadığın zaman hukuki bir yaptırım değil daha çok sosyal bir baskı var; kötü, uyanık falan bilinirsin ama diğer taraftan da ciddi bir kazanç durumu söz konusu. Mesela iş başvurusunda kendi niteliklerini abartmak (Yalan beyan, sahte belge vb. bahsetmiyorum, o yine hukukun konusu) etik değil, işe alındığında bu özellikleri abarttığın farkedildiğinde kovulmasan da bir baskıyla karşılaşacaksın ama diğer yandan muhtemelen bu sayede bir sürü adayın önüne geçip işe alınıyorsun.


  • salihdt  (02.09.16 00:07:56) 
Etik güzel şey,sonuçta hepimize lazım bir gün


  • işteöylebirşey  (02.09.16 00:11:28) 
Tabi ki arkadasim ne halt yerse yesin arkadasim degildir. Kimseyle boyle mantiksiz baglar kurmam. Etik olayini onemsiyorum. meslek etigi de ayni sekilde.


  • aquarium  (02.09.16 00:17:42) 
o zaman özgecan'ın katiline yardım eden babası ve arkadaşı da gayet masum insanlar?


  • petekpare  (02.09.16 00:19:07) 
Etik > Arkadaşlığım. Ama kimseyi de kalkıp ihbar etmem (gibi geliyor).

"Abi git teslim ol" , olmuyorsa ilişkiyi kesmece.
  • pikrua  (02.09.16 00:27:15) 
Kimseyle dogustan arkadas degilim, gobek bagimiz da birlitke kesilmedi. Asla arkadas olmayacagim insanlar gibi davranirsa artik arkadasim olmaz.

"Arkadaslik" olayini hakikaten bu kadar salliyor musunuz?
  • stavro  (02.09.16 00:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.